روش بن ماری برای شکلات، ژلاتین، پودر ژله، کرم و کره
![روش بن ماری](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/03/1C5A0579.jpg)
روش بن ماری یا روش ذوب کردن با حرارت غیرمستقیم، یک روش بسیار پرکاربرد در آشپزی است. از این روش برای ذوب کردن شکلات، کره و همچنین حل کردن ورق ژلاتین و پودر ژله استفاده میشود. این روش در پخت انواع دسر، کیک، شیرینی و … استفاده میشود.
روش بن ماری
بن ماری یک کلمه فرانسوی است که معنای آن حمام آب است. دستگاه بن ماری هم وجود دارد که در صنعت کاربرد زیادی در گرم کردن تدریجی مواد دارد.
برای ذوب کردن شکلات، کره و همچنین حل کردن ورق ژلاتین و پودر ژله نیاز به استفاده از دستگاه نیست. برای انجام این کار باید از یک قابلمه فلزی یا قابلمهای که امکان قراردادن آن روی شعله هست، استفاده کرد. همچنین به یک ظرف نشکن دیگر نیاز است که بتوان آن را در دهانه قابلمه یا ظرف اول قرارداد.
همچنین بخوانید: ژلاتین؛ روش استفاده از پودر و ورق ژلاتین در ژله + تمامی دستورالعمل ها
نحوه انجام روش بن ماری
مراحل انجام روش بن ماری
1- ظرف یا قابلمهای که بتوان آن را روی حرارت مستقیم قرارداد، انتخاب کنید. سپس یکدوم الی دوسوم آن را از آب پرکنید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید.
2- وقتی آب به جوش آمد، موادی که میخواهید ذوب شوند را در یک ظرف نشکن دیگر بریزید و آن را روی ظرف اول قرار دهید تا کمکم عمل ذوب شدن مواد انجام شود.
روش بن ماری برای شکلات
چرا نباید برای آبکردن شکلات بهطور مستقیم از شعله استفاده کرد؟
اگر بخواهیم برای ذوب کردن شکلات از روش شعله مستقیم استفاده کنیم، این کار باعث سوختن و تلخ شدن شکلات میشود. اما روش بن ماری این مشکل را بهطور کامل حل میکند.
نکات حائز اهمیت در روش بن ماری
- باید توجه کرد که ظرف دوم تحمل درجه حرارت بالا را داشته باشد. بنابراین اگر خواستید از شیشه به این منظور استفاده کنید، حتماً از شیشه نشکن استفاده کنید. ضمناً بهتر است که این ظرف بهطور کامل دهانه ظرف زیری را پوشش دهد.
- چنانچه ظرف رویی دهانه ظرف زیری را پوشش نمیدهد با استفاده از دستمال، ظرف رویی را روی ظرف زیری بگیرید تا عمل ذوب شدن انجام شود.
- چنانچه برعکس اتفاق بیفتد یعنی دهانه ظرف رویی بزرگتر باشد، کافی است مواد موجود در ظرف رویی را مرتب به هم بزنید تا نسوزند و حرارت بهطور یکنواخت پخش شود.
- سطح آب در ظرف اول با کف ظرف دوم (رویی) باید چهار الی پنج سانتیمتر فاصله داشته باشد.