نکات آشپزی

روش‌ خشك كردن توت سفيد در منزل

چندین روش برای خشک‌کردن توت در منزل وجود دارد که معمول‌ترین و ابتدایی‌ترین روش خشک‌کردن میوه با استفاده از آفتاب است. در ادامه یاد می‌گیریم که چگونه توت را خشک‌کنیم که سیاه نشود!

توت خشک در محیطی بهداشتی و عاری از هرگونه آلودگی باید خشک گردد، توت خشک باید متناسب با نوع بافت و سرعت روند خشک‌کردن، تهیه گردد تا میزان خشکی و نرمی آن مناسب باشد، توت خشک به‌صورت عمده در مقادیری بالا تولید می‌شود، به همین دلیل علاوه بر تأمین بازارهای داخلی، بازارهای خارجی را نیز می‌تواند پاسخگو باشد.

روش اول

معمول ترین و ابتدایی ترین روش خشک کردن توت روش سنتی یعنی خشک کردن  با آفتاب است. توجه داشته باشید ،توت های سفید در اوج رسیده بودن برای خشک کردن مناسب هستند. در این روش، توت ها را بعد از تمیز کردن و شستن  روی پارچه ای تمیز با فاصله و بدون آنکه کمترین رطوبتی به هر کدام برسد پهن کرده و  به مدت ۳-۴ روز در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار دهید و بعد از این که به صورت نیمه خشک تبدیل شد، توت ها را به سایه منتقل کنید و خشک کردن آن به صورت کامل را در سایه ادامه دهید ، تا در مجموع  یک هفته سپری شود. کیفیت ، رنگ و بسیاری از ویژگی های توت خشک بستگی به روش خشک کردن  آن خواهد داشت.

می توانید برای جلوگیری از نشتن حشرات بر روی توت ها یک پارچه توری روی توت ها پهن کنید توجه داشته باشید جایی که برای خشک کردن توت در نظر گرفتید نزدیک لانه مورچه ها نباشد چون در این صورت توت ها پر از مورچه می شوند.

روش دوم

ماکروویو،‏ یک روش سریع دیگری برای خشک‌کردن توت است.

سیستم‌های خشک‌کردن ماکروویو،‏ زمان خشک‌کردن را بدون اینکه اثر منفی بر روی کیفیت محصول داشته باشند،‏ به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهند.

با استفاده از ماکروویو در عرض ۳ دقیقه می‌توانید توت خشک تهیه نمایید.

روش سوم

راه دیگر استفاده از دستگاه میوه خشک‌کن است که سبب می‌شود آب‌میوه به‌صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود.

اکثر این دستگاه‌های میوه خشک‌کن دارای المنت برقی در کف خود هستند که این المنت‌ها به‌صورت مشبک می‌باشند و روی آن‌ها هواکش قرار دارد.

بسته به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک‌کن، ۲۴ ساعت وقت لازم است تا میوه‌ها به‌صورت کامل خشک شوند.(بهتره کمی آب‌لیمو به توت‌ها زد تا سیاه نشوند)

روش چهارم

اگر در منزل میوه خشک‌کن ندارید، خشک‌کردن با فر نیز می‌تواند یکی از بهترین روش‌ها برای این کار باشد زیرا شکر یا ماده افزودنی دیگری به آن نمی‌افزایید و تنها چندین ساعت زمان برای این کار نیاز دارید.

فایده انجام این کار در خانه آن است که روی نتیجه کار خود کنترل خواهید داشت و میوه‌ها را به هراندازه و شکلی که مایل باشید، خشک می‌کنید.

برای اینکه محصولی با درجه اعلا داشته باشیم، رعایت چه نکاتی مهم است؟ آیا توت خشک به‌صورت عمده، به فروش می‌رسد؟

روشی که برای خشک‌کردن توت‌ها در ایران به‌کاربرده می‌شود، غالباً یکسان است، توت سفید یکی از بهترین نوع میوه‌هایی است که خشک‌کردن آن رواج زیادی دارد، توت خشک سفید به روش سنتی و آفتابی خشک می‌شود، در این روش، توت بعد از برداشت لازم است، برای مدتی در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار گیرد و بعدازاین‌که به‌صورت نیمه خشکی تبدیل شد، به سایه منتقل‌شده و خشک‌کردن آن به‌صورت کامل در سایه اتفاق می‌افتد، کیفیت، رنگ و بسیاری از ویژگی‌های توت خشک بستگی به روش خشک‌کردن آن خواهد داشت.

بهترین شیوه و شرایط  برای نگهداری این ماده خوراکی خوش طعم، قرار دادن در ظروف مناسب و نگهداری در یخچال یا فریزر برای مصارف بعدی می باشد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

منبع
infurangvarang

یک نظر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن