دنیای مد

خصوصیات و ویژگی‌ های پیراهن خوب چیست؟!

خصوصیات یک پیراهن مردانه خوب چیست؟

  • تکه سرشانه پشت از خیاطی سنتی پیراهن مردانه بر گرفته شده است. از آنجایی که افراد بلندی سرشانه متفاوتی دارند با این روش پیراهن بهتر با ساختمان بدن تطبیق می‌یابد. در تولید انبوه این روش هزینه بر است.
  • هرچه تعداد بخیه‌ها بیشتر باشند پیراهن محکم تر است. پیراهن‌های خوب هشت بخیه در یک سانتیمتر دارند و با ماشین تک سوزن دوخته می‌شوند (حتی برای دوخت‌های دوتایی). این کار این مزیت را دارد که پیراهن پس از شستشو روی درزها موج نخواهد داشت. در پیراهن‌های درجه متوسط از ماشین دو سوزن که دوخت موازی می‌دهد استفاده می‌شود.
  • پیراهن خوب باید دارای تلق قابل جداسازی گوشه یقه باشد. اغلب تلق‌ها از مواد مصنوعی ساخته شده‌اند. تلق‌ها در واقع شکل هلالی خاصی به یقه می‌دهند و از بلند شدن نوک آن جلوگیری می‌کنند بخصوص وقتی که از کراوات استفاده می‌شود. البته یقه دکمه دار به تلق نیاز ندارد.
  • در یک پیراهن خوب راه‌های سر شانه به آستین باید دقیقاً جفت شوند. در تولید پیراهن‌های مرغوب همیشه به جفت شدن طرح پارچه توجه می‌شود.
  • در یک پیراهن خوب محل وصل آستین به مچ چند پیلی دارد. اغلب یک دکمه کوچک بالای مچ آستین دوخته می‌شود و از باز شدن نافرم آن هنگام پوشیدن جلوگیری می‌کند.

پیراهن شیکچه پیراهنی بخریم؟

تاریخچه‌ی پیراهن مردانه

پیراهن مردانه امروزی پیشینه بسیار طولانی دارد که فرم فعلی آن در اواخر قرن نوزدهم شروع به شکل گیری نمود. در سال ۱۸۷۱ شرکت برون و دیویس (Brown & Davis Co.) اولین نوع پیراهن را که قسمت سینه آن با دکمه بسته شده بود به ثبت رساند.

تا قبل از آن مردم پیراهن مردانه را از سر به تن می‌کردند. ولی تا آن زمان پیراهن برای مدت‌های طولانی به عنوان یکی از لباس‌های رو موقعیت خود را تثبیت کرده بود. تا قرن هجدهم پیراهن زیر لباس رو پوشیده می‌شد و تنها یقه آن قابل مشاهده بود و به این ترتیب جزء لباس‌های زیر محسوب می‌شد.

تا اواخر قرن نوزدهم پیراهن مردانه سفید مظهر ادب بود، فقط کسی که به اندازه کافی پول داشت پیراهن خود را چند بار برای شستشو می‌داد و افرادی که چند پیراهن برای تعویض داشتند می‌توانستند پیراهن سفید بپوشند. با توجه به اینکه انجام بسیاری از کارها به تمیزی پیراهن صدمه می‌زد، فقط شخصیت‌های خاصی می‌توانستند آن را بپوشند. (در واقع اشراف و ثروتمندان).

در اواخر قرن نوزدهم پیراهن‌های راه راه هم به عرصه مد وارد شدند. البته آن‌ها به سختی به عنوان بخشی از کت و شلوار رسمی – اداری آن زمان پذیرفته شدند. امروزه نیز به همین ترتیب می‌باشد و چنین پیراهن‌هایی رسمیت پیراهن سفید را ندارند.

فرم یقه یکی از اجزاء اصلی سبک پیراهن مردانه می‌باشد. در گذشته یقه پیراهن‌ها به گونه ای دیگر برش می‌شد و تفاوت اصلی آن‌ها در یقه ایستاده و یقه معمولی بود. تا اواخر قرن نوزدهم یقه ایستاده با تنوع زیاد وجود داشت و اندازه دور گردن پهنای یقه را تعیین می‌کرد. به مرور یقه ایستاده جای خود را به یقه معمولی (شکاری) داد.

از دهه سی قرن بیستم یقه ایستاده با فراک و اسموکینگ ترکیب (ست) می‌شد. هر دو یقه‌ها قابل تعویض بودند. این کار این مزیت را داشت که یقه به صورت روزانه قابل شستشو بود بدون اینکه قسمت‌های دیگر پیراهن فرسوده شود. مزیت دیگر آن این بود که یک پیراهن مردانه با یقه‌های متنوع قابل پوشیدن بود. و اما پیراهن به فرم امروزی از اواخر جنگ جهانی اول شکل گرفت و تغییر چندانی نکرد. فقط جیب پیراهن در دهه شصت با کنار رفتن جلیقه‌ی کت اضافه شد. (پیراهن‌های سنتی جیب سینه ندارند)

فاکتورهای مهم در انتخاب و خرید پارچه پیراهنی

در انتخاب پارچه حس بینایی و حس لامسه انسان بهترین ابزار هستند. مشتری ابتدا با چشم، ظاهر پارچه را نگاه می‌کند و اگر خوشش بیاید تصمیم می‌گیرد که آن را لمس کند. سپس با لمس کردن پارچه و لباس تصمیم می‌گیرند که خرید کنند یا نکنند!

در نتیجه طرح و رنگبندی، نوع الیاف تار و پود پارچه و زیر دست پارچه از موارد مهم در انتخاب و خرید پارچه می‌باشد.

طرح و رنگ پارچه پیراهنی:

 پارچه پیراهنی طرحدار

در انتخاب و خرید هر نوع محصولی مشتری ابتدا به ظاهر محصول نگاه می‌کند. از انجا که خرید یک فرآیند حسی می‌باشد در مورد پارچه پیراهنی به خصوص در مدل طرح دار، ابتدا باید به طرح و هماهنگی رنگبندی در طرح و نقش پارچه توجه کرد.

کمپانی‌های بزرگ نساجی و پوشاک در طراحی پارچه حتی به رنگ پوست و رنگ موی مشتریان خود هم توجه می‌کنند. اقلیم محیطی در انتخاب رنگبندی نیز حائز اهمیت است.

ضمیر ناخود اگاه انسان به هماهنگی یا غیر هماهنگ بودن رنگبندی یک پارچه و لباس پی می‌برد پس نیاز نیست مقالات زیادی در این باره بخوانید تا کارشناس روانشناسی رنگ شوید.

شاید یکی از عواملی که جوانان نسبت به پیراهن بیشتر به تیشرت علاقه مندند همین موضوع باشد.

پیراهن شیکچه نوع پیراهنی انتخاب کنیم؟

پارچه‌های پیراهنی طرحدار از نظر طرح به سه دسته تقسیم خواهند شد:

۱- پارچه پیراهنی چهار خانه

پرطرفدارترین طرح برای پارچه پیراهن چه بین آقایان و چه خانم‌ها مدل چهارخانه می‌باشد. طرح چهار خانه می‌تواند ساده و یا ترکیبی باشد. پیراهن‌های با طرح چهارخانه همیشه پرفروش تر از دیگر طرح‌ها هستند و به اصطلاح همه پسند است.

جنگ اصلی بین کارخانجات نساجی در رقابت انتخاب طرح و از همه مهم تر ترکیب رنگبندی آن است. اکثر کارخانه‌های پارچه پیراهنی یک طرح را در چهار رنگ مختلف تولید می‌کنند و به صورت سری رنگ به فروش می‌رسانند به این معنی که مشتری باید تمام رنگ‌های یک طرح را خرید کند (معمولاً هر طرح در ۴ رنگ).

این گونه خرید بیشتر برای سری دوز ها پیشنهاد می‌شود تا مشتری حق انتخاب رنگ داشته باشد.

نکته: چهار خانه درشت بیشتر برای پیراهن افراد لاغر و چهارخانه ریز بیشتر مناسب لباس افراد چاق می‌باشد.

۲- پارچه پیراهنی راه راه

پارچه پیراهنی مدل راه راه جلوه ای رسمی تر به پیراهن می‌دهد. ترکیب رنگ زمینه سفید و خط‌های راه راه در انواع رنگ‌ها از متداول‌ترین رنگبندی این طرح است.

از لحاظ ثبات رنگ در شستشو در مورد پارچه‌های چهار خانه و راه راه که مدل آن در بافت پارچه هست خیالتان راحت باشد. دلیل اصلی آن این است که ابتدا نخ، رنگ شده و سپس مورد بافت قرار می‌گیرد.

نکته: پارچه پیراهنی راه راه مدل ریز پیشنهادی برای پیراهن افراد چاق می‌باشد. برای پیراهن افراد قد بلند بهتر است از این مدل استفاده نشود.

طرح‌های ترکیبی چهار خانه و راه راه جدید و یا حاشیه دار از جدیدترین مدل‌های امروزی است. پیراهن‌های حاشیه دار در دو سمت پارچه طرحی حاشیه ای و در وسط طرح اصلی می‌باشد که امروزه بسیار مورد توجه جوانان قرار گرفته است.

انتخاب پارچه پیراهنی طرحدار راه راه و چهار خانه جدید برای پارچه لباس فرم مدارس در نیمه اول سال باعث داغی بازار فروش این پارچه است.

برای تولید لباس فرم مدارس اغلب تولیدی‌ها پارچه‌های پیراهنی را یا با شلوار فاستونی ست می‌کنند و یا از آن با پارچه‌های ترگال و کجراه به عنوان خرج کار لباس بهره می‌برند.

۳- پارچه پیراهنی چاپی

چاپ بر روی پارچه توانست انقلابی در صنعت مد ایجاد کند. هر طراح پارچه و لباس فقط کافیست اراده کند که چه نقشی را می‌خواهد استفاده کند. پارچه‌های پیراهنی چاپی می‌تواند بهترین انتخاب برای تولید بیراهن قشر جوان باشد.

پارچه پیراهنی کشی

پارچه پیراهنی کش چیست؟ به کاربردن الیاف اسپاندکس یا نخ لاکرا که نوعی از الیاف مصنوعی به شمار می‌رود در تولید پارچه‌های پیراهنی باعث می‌شود که خاصیت کششی در پارچه مورد نظر بوجود آید.

پارچه‌های کشی می‌توانند تار کش (کش در طول پارچه)، پود کش (کشی در عرض پارچه) و یا از هر دو طرف کشی باشند. این نوع پارچه در دو مدل ساده (رنگی) و طرح دار در بازارموجود است.

در خرید پارچه‌های پیراهنی کشی بهتر است از پارچه پود کش خریداری کنید. یعنی پارچه فقط از عرض کش بیاید مانند پارچه کتان کش.

علاوه بر این سه طرح متداول در بازار می‌توان در فرآیند بافت انواع طرح‌های زیگزاگ، خط تیره ای، مورب، نقش برجسته و ژاکارد و غیره را بر روی پارچه ایجاد کرد.

پارچه‌های کشی طرح دار بیشتر با عنوان (پارچه رامی) شناخته می‌شوند.

پارچه‌های ساده

پیراهن با طرح ساده و بدون طرح هر سلیقه ای را راضی خواهد کرد مگر آن که بد رنگ باشد!

پارچه‌های بدون طرح زیادی در دوخت پیراهن استفاده می‌شود که مهم‌ترین نام آن‌ها پارچه‌های تترون ساده، ترگال کجراه، کتان، جین (لی)، تنسل، کتان کش، لنین، ویسکوز کش و کدری هستند. البته پارچه‌های نام برده می‌توانند ساده و یا طرح دار نیز باشند!

الیاف پلی استر پارچه تترون پیراهنی

کاربردی‌ترین پارچه ساده برای پیراهن، پارچه پیراهنی تترون می‌باشد که قیمت خرید بسیار مناسبی دارد. پارچه تترون معمولاً با و ویسکوز، در عرض ۱۵۰ سانت و ۳ متر با رنگبندی های مختلف می‌تواند بهترین پیشنهاد برای پیراهن‌های مردانه و زنانه ساده باشد.

شاید پارچه تترون پیراهنی معمولی برای بعضی از مردم کمی خسته کننده شده باشد که در این صورت می‌توانید از تترون‌های کشی، تترون چاپی و تترون براق استفاده کنید.

در چند سال اخیر نوع جدیدی از تترون با نام‌های آکسفورد و فلورا نظر بسیار از تولید کنندگان پوشاک به خصوص پیراهن را به خود جلب کرده است. دلیل محبوبیت سریع آکسفورد و فلورا بیشتر در نوع بافت و لطافت و زیر دست عالی آن بود!

از عوامل اولیه شهرت این دو نوع تترون، واردات محصولات کارخانه نساجی TTI تایلند توسط تاجران پارچه بود.

پارچه تترون فلورا

این نوع پارچه با ۳۵ درصد پنبه و بافت خاص بسیار برای پیراهن‌های شیک و خنک مناسب بوده که دارای رنگبندی بیش از ۷۰ رنگ است.

پارچه تترون آکسفورد

نوع بافت شطرنجی بسیار ریز، پارچه آکسفورد را به یکی از خاص‌ترین پارچه‌های پیراهن مردانه و زنانه تبدیل کرد. طرح چهارخانه ریز محو شده در آن و لختی پارچه و تعداد رنگبندی زیاد توانست در مدت کوتاه مانند آهنربا تولیدکنندگان لباس را به خود جذب کند. این نوع از پارچه تترون نیز در بازار ایران با نام‌های تجاری tti تیلندی و ala tex عرضه شد که البته هم اکنون کارخانجات نساجی ایرانی از جمله کارخانه نساجی بروجرد اقدام به تولید آن کردند. تترون آکسفورد بهترین انتخاب برای پارچه پیراهنی اسپرت می‌باشد.

پارچه تترون کجراه

پارچه تترون با بافت ریز و کج راه در رنگ سفید توسط وارد کنندگان محصولات شرکت لوکی تکس lucky tex تایلند در بازار ایران پخش شد که ویژگی‌های منحصر به فرد مقاومت بالا در برابر پارگی در عین لطافت و خنکی، باعث تقاضای بالای آن به خصوص برای پیراهن انواع یونیفرم مشاغل مختلف شد.

پارچه تترون ژاپن

درمعرفی تترون‌های خارجی نمی‌توان نام تترون ژاپنی را نیاورد. لمس این پارچه خود گویای همه چیز است. قیمت پارچه تترون ژاپن شاید بالا باشد ولی اگر به دنبال پارچه پیراهنی ساده همه پسند با جنس لطیف هستید می‌تواند بهترین انتخاب برای تولید پیراهن‌های جعبه ای باشد.

برندهای دیگر خارجی:

پارچه‌های کدام کشور بیشتر به ایران وارد می‌شود؟ خوب معلومه دیگه چین! محصولات جمهوری خلق چین الا ماشاالله وارد ایران می‌شود و کشور عزیزمان چند سالی است به خوبی به اشتغال جوانان چینی کمک می‌کند.

پارچه پیراهنی هندی و تایوانی در بازار نیز به وفور موجود می‌باشد. پارچه پیراهنی ترک هم که پر طرفدار است و در بوتیکی‌ها خیلی لغت پارچه ترک را می‌شنویم! امیدواریم که راست بگویند!!!

مهم‌ترین الیاف کاربردی در پارچه‌های پیراهنی:

همانطور که گفته شد پارچه‌های پیراهن تخت بافت هستند که متشکل از شبکه ای از تار و پود می‌باشند.

الیاف تار و پود این پارچه می‌توانند طبیعی، مصنوعی و یا ترکیبی از هر دو باشند.

الیاف مصنوعی: فلامنت (فیلامنت)، پلی استر، ویسکوز ریون، اکرلیک (جایگزین پشم)، اسپاندکس (لاکرا)، نایلون.

الیاف طبیعی: پنبه، کتان، پشم، ابریشم، ویسکوز، کنف.

الیاف ترکیبی: پلی استر پنبه، پلی استر ویسکوز، پلی استر پشم

پیراهن شیکچگونه یک پیراهن مردانه مناسب بخریم؟

متداول‌ترین ترکیب الیاف در تولید پارچه‌های پیراهنی:

  • پلی استر – ویسکوز
  • پلی استر – پنبه
  • ویسکوز – ویسکوز
  • فلامنت -پنبه
  • فلامنت – پلی استر پنبه
  • فلامنت – پلی استر – ویسکوز
  • فلامنت – پلی استر – پنبه
  • پلی استر پنبه – پلی استر پنبه

هر کدام از الیاف طبیعی و مصنوعی مزایا و معایبی دارند. پارچه‌های پیراهن دارای الیاف طبیعی به خصوص پنبه بسیار خنک و لطیف هستند. پنبه و کتان مشهورترین نوع از الیاف گیاهی به شمار می‌روند. اکثر مردم منظورشون از پارچه پیراهنی نخی، پارچه ای هست که در بافت آن از پنبه استفاده شده باشد. پنبه آبرفت دارد و باعث کوتاهی پارچه می‌شود و همچنین چروک پذیری زیادی دارد، که برای جلوگیری از این قضیه از الیاف مصنوعی به صورت ترکیبی در تار یا پود استفاده می‌کنند.

پشم از الیاف طبیعی حیوانی محسوب می‌شود که اصلی‌ترین ویژگی آن برای کاربرد در پارچه، عایق بودن حرارت است که بسیار برای پیراهن‌های زمستانه مناسب است. پارچه‌های با الیاف پشم طبیعی معمولاً قیمت بالایی دارد که با قدرت خرید اکثر مردم هماهنگی ندارد.

نخ ویسکوز از الیاف نیمه مصنوعی به شمار می‌رود که می‌توان آن را در دسته الیاف گیاهی قرار داد. ویژگی‌های مهم الیاف ویسکوز (ریون) برای پارچه، جذب رطوبت، افزایش استحکام، درخشندگی، خنکی و جذب رطوبت و مقاومت در برابر گوله شدن پارچه است. توجه کنید که ویسکوز از نظر بشور و بپوش و مقاومت در برابر چروک خوب نیست.

پارچه پیراهن با جنس نخ ویسکوز را می‌توان به عنوان پارچه نخی در زبان عام به شمار آورد.

مزیت ویژه الیاف مصنوعی کاهش آبرفت پارچه، استحکام، ارزان تر شدن قیمت تمام شده پارچه و جلوگیری از چروک شدن است.

الیافی مثل پلی استر در پارچه باعث درخشندگی، ضد چروک شدن، یکنواختی و هماهنگی الیاف و بازگشت پذیری چروک می‌شود و در شستشو زود خشک خواهد شد، ولی از لحاظ تنفس پارچه، تبادل حرارتی، لطافت و نرمی و گوله شدن ضعیف است. ارزان‌ترین پارچه پیراهنی مناسب لباس مردانه از جنس پلی استر ویسکوز می‌باشد.

اکرلیک نوعی از نخ جایگزین پشم است که در بافت انواع پارچه پیراهنی پشمی مناسب فصل پاییز و زمستان (محبوب‌ترین پارچه‌های زمستانی) مصرف می‌شود که طرح چهار خانه آن به عنوان پارچه مانتویی نیز استفاده می‌شود

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
hacoupianrochi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا