مختلف

چگونه زعفران دم کنیم

در کتاب‌ها و برنامه‌های آشپزی دیده‌ایم که برای استفاده از رنگ زعفران در پخت غذا و شیرینی، توصیه می‌شود که آن را داخل مقداری آب جوش حل کرده و یا دم کنیم. اما در این جا می‌خواهیم شما را با روش دیگری هم آشنا کنیم و تمام فوت و فن دم کردن زعفران را با شما در میان بگذاریم.

نحوه مصرف زعفران و دم کرده زعفران

مرسوم‌ترین شیوه برای مصرف زعفران در ایران، دم کردن سرگل زعفران است.

  • برای تهیه و دم کردن زعفران معمولاً ابتدا آنرا در یک هاون می‌سابند تا با خرد شدن آن طعم و رنگ زعفران سریع‌تر و بهتر آزاد شود. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که سابیدن زعفران با هاون‌های فلزی و یا سابیدن باسرعت، سبب سوختنزعفران می‌شود و زعفران خاصیت و میزان رنگدهی خود را به مراتب از دست می‌دهد. در بیشتر مناطق ایران و همچنین مناطق مرطوب با کمی شکر یا یک حبه قند، زعفران را می‌سابند که تأثیر به سزایی در نسوختن زعفران و شیرین شدن زعفران می‌شود.
  • پس از سابیدن زعفران و یا خرد کردن زعفران با دستگاه‌های زعفران ساب موجود در بازار، زعفران را در مقدار کمی آب جوش ریخته آن را با یک درب پوشانده و اجازه دهید 15 الی 30 دقیقه بماند و آن را مخلوط کنید (برخی از خانم‌ها بعد از قرار دادن درپوش ظرف محتوی زعفران را روی حرارت غیرمستقیم مثل بالای سماور – به طوریکه روی درب قوری- قرار بگیرد می‌گذارند تا حرارت جزئی موجب شود زعفران بهتر دم بکشد.)

مراحل دم کردن زعفران به صورت تصویری

1. گل های زعفران را داخل کاسه هاون بریزید

چگونه زعفران دم کنیم

2. زعفران را با هاون کاملا نرم کنید

چگونه زعفران دم کنیم

3. کمی آبجوش روی زعفران ها بریزید

چگونه زعفران دم کنیم

4. مجددا با هاون کاملا هم بزنید

چگونه زعفران دم کنیم

5. با یک درب حدود 30 دقیقه کاسه را بپوشانید

چگونه زعفران دم کنیم

6. هم اکنون زعفران شما دم کشیده و می توانید استفاده نمایید 🙂

چگونه زعفران دم کنیم

میزان آب و مقدار زعفران برای دم کردن بصورت دلخواه می‌باشد. ولی بهتر آن است که مقدار آب آن کمتر از یک سوم لیوان باشد و زعفران آن درحدود یک قاشق سوپخوری و یا بیشتر باشد.

چگونه زعفران را با یخ دم کنیم؟

روش دومی که اینجا می‌توان به عنوان نحوه مصرف زعفران که به تازگی از آن صحبت می‌شود اشاره کرد، استفاده از یخ هست.

برای این روش بهترست زعفران را در ظرف شیشه ای‌ای ریخته و به میزان زعفران موجود، قالب‌های کوچک یخ را قرار داده و بگذارید تا قالب‌های یخ در دمای محیط آب شده و زعفران عصاره و رنگدهی خود را به آب بدهد.

کسانی که این تجربه را داشته‌اند میگویند رنگدهی این روش برای زعفران بیشتر و رضایت بخش تر بوده است.

میزان یخ مورد استفاده، بستگی به میزان پودر زعفران شما دارد. مثالا برای نصف قاشق چای خوری پودر زعفران، دو تکه یخ در ابعاد یخ‌های تولیدی یخ ساز یخچال‌های خانگی کافیست. اگر به میزان بیشتری از رنگ زعفران نیاز داشتید، مقدار پودر زعفران و یخ را با همین تناسب افزایش دهید.

نکاتی برای دم کردن و مصرف زعفران:

  • هنگام خرید زعفران، هیچگاه زعفران خرد شده یا قرص زعفران را نخرید. چون زعفران درجه یک باید رشته ای‌ای و سرخ رنگ باشد و بااینکار از خرید زعفران تقلبی و از افراد سودجو که مواد ناخالص و یا درجه دو را به عنوان درجه یک می‌فروشند جلوگیری می‌کنید. پسزعفران را از برندهایی که تخصصشان زعفران است بخرید که درصورت نارضایتی آنرا پیگیری و بتوانید زعفرانخریداری را مرجوع کنید.
  • همیشه زعفران را در ظرف یا محیطی وکیوم و ایزوله نگه دارید تا از عطر و طعم آن کاسته نشود.
  • زعفران سرگل را در جای خشک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه دارید.
  • تمام زعفران خود را به صورت یکجا دم نکنید و از نگه داری زعفران خود در یخچال یا فریزر بیش از یک هفته بشدت خود داری کنید. زیرا زعفران به علت نگه داری نادرست خاصیت خود را ازدست می‌دهد و لزج مانند می‌شود. پس بحسب نیاز، مقدار دم شده زعفران خود را تعیین کنید.
  • زعفران را همراه باچای و شیر نیز می‌توانید دم کرده و بنوشید.
2.5/5 - (4 امتیاز)
منبع
newslawparisaskitchen

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا