راه های جلوگیری از کپک زدن مربا
یکی از مشکلات بسیار سخت برای خانمهای خانهدار کپک زدگی مرباهایی است خانمهای کدبانو آنها را تدارک میبینند اما راههایی برای جلوگیری از کپک زدن مربا وجود دارد که خانمها میتوانند با استفاده از این راهها مانع کپک زدگی مرباها بشوند و مرباهای خود را ماندگار تر و در طول مدت زمان بیشتری استفاده کنند.
برای اینکه مربا کپک نزنه چکار کنیم؟
رقیق بودن دلیل اصلی کپک زدن مربا
گاهی مربا کپک می زند و دلیل آن نگهداری مربا در خارج از یخچال و در قفسههای آشپزخانه نیست، بلکه علت اصلی وجود آب اضافی در آن و رقیق بودن مربا است. در این موارد، اگر کپک مربا سطحی باشد میتوان آن را به دقت جدا کرد اما اگر کپک زدگی زیاد باشد، بهتر است مربا را دور ریخت. البته توصیه میشود بعد از برداشتن کپک سطحی، بقیه آن را بجوشانید تا هم مربا ضدعفونی شود و هم غلظت آن افزایش یابد. در ضمن هیچ وقت مربا را درون ظرف خیس نریزید.
استریلیزه کردن ظرف مربا برای جلوگیری از کپک زدگی
برای استریلیزه کردن ظرفهایی که میخواهید مربا را داخل آنها بریزید، ابتدا ظرفها را بشویید. آب بکشید و خوب آنها را خشک کنید. سپس آنها را درون یک فر سرد بگذارید و درجه فر را روی ۲۵۰ درجه تنظیم کنید. آنگاه فر را روشن کنید و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه ظرفها داخل آن بماند و استریلیزه شود. سپس فر را خاموش کنید. هر وقت نیاز داشتید این ظرفها را مورد استفاده قرار دهید. بهاینترتیب مدت زیادی داغ میمانند.
دارچین برای کپک نزدن مربا
استفاده از دارچین برای جلوگیری از کپک زدگی
دارچین که در بسیاری از نانها و شیرینیها به عنوان ادویه استفاده میشود به عنوان ماده ضد کپک در بستهبندی مواد غذایی استفاده خواهد شد.
با وجود شیرینی و عطر موجود در این ماده، دارچین میتواند عامل نابودی میکروبها شود. این ماده در مصر باستان در مومیایی کردن مورد استفاده قرار میگرفته است.
با توجه به این خصوصیت، محققان اسپانیایی از قابلیت ضد میکروبی دارچین برای تولید نوعی بستهبندی ضد کپک استفاده کردهاند. آنها اعلام کردند بر اساس آزمایشهای به عمل آمده، کاغذی که دارای ۶ درصد از روغن دارچین باشد تا ۹۶ درصد از گسترش کپک در سطح نانی که از قبل دچار کپک زدگی شده بود، جلوگیری کرده و میتواند تازگی نان را تا ۱۰ روز حفظ کند.
محققان اعلام کردند پوششهای پلاستیکی دارچین دار هماکنون مورد استفاده تجاری قرار گرفته و میتواند در حفظ و تازگی میوهها، سبزیجات و گوشت نیز مؤثر باشد.
گاهی استفاده از این پوششها باعث انتقال عطر دارچین به مواد غذایی میشود. همچنین استفاده مستقیم از این ماده برای حفظ مواد غذایی به دلیلی عدم آزادسازی مواد حفاظتی آن زیاد تأثیرگذار نخواهد بود.
هوا را به داخل شیشه مربا راه ندهید
اگر در منزل خودتان مربا درست میکنید باید بدانید که کپک زدن مربا به مراحل پخت آن برمیگردد بهطوریکه اگر مربا خوب نپخته باشد، خیلی زود کپک می زند. بهتر است قبل از بستن در مربا یک لایه آلومینیوم روی شیشه بکشید و سپس در آن را ببندید تا با ورود هوا، مربای شما کپک نزند. برای جلوگیری از کپک زدن انواع مربا بهتر است به هنگام سرو کردن آنها از قاشق چوبی تمیز استفاده کنید
دیگر نکتههای مهم برای جلوگیری از کپک زدن مربا
- در یخچال نگه داشتن مربا هم به کپک نزدن آنها کمک میکند.
- قاشقی جداگانه به شیشهٔ ترشی یا مربا اختصاص دهید تا قاشقهای آغشته به مواد دیگر وارد ظرف مربا نشود و حتیالامکان از کپک زدن آن جلوگیری شود.
- یکی از راههای جلوگیری از کپک زدن مربا استفاده از آب لیمو و جوهر لیمو در مرباهاست.
- روش دیگری که مانع از کپک زدگی میشود، استفاده از کاغذ روغنی است که میتوان آن را روی سطح مربا قرار داد. با این کار هوا به سطح مربا نمیرسد و در نتیجه کپک نمیزند.
اگر روی مربا کپک زد چه کار کنیم؟
اگر کپک مربا سطحی باشد میتوان آن را به دقت جدا کرد اما اگر کپک زدگی زیاد باشد، بهتر است مربا را دور ریخت. البته توصیه میشود بعد از برداشتن کپک سطحی، بقیه آن را بجوشانید تا هم مربا ضدعفونی شود و هم غلظت آن افزایش یابد (از علل اصلی کپک مربا، رقیق بودن آن است).
امیدواریم که این روشها در جلوگیری از کپک مربا به شما کمک کرده باشد.
اگر شما هم روشی را سراغ دارید، در قسمت نظرات به ما و دیگر کاربران معرفی نمایید.
سلام وقتتون بخیر
خیلی ممنون ازاطلاعات خیلی خوبتون
سلام وقتتون بخیر و شادی
خواهش میکنم. موفق باشید
ممنونم از اطلاعات مفیدتون سلامت باشین وموفق
خواهش میکنم
شاد باشید
سلام . نگفتید دارچین رو چجوری استفاده کنیم . موقعیکه داره مربا میپزه یا بعد از پخت بصورت پودر دارچین بریزیم داخل مربا . ممنون از راهنمائیتون .
هنگام پخت مربابرای عطرش خصوصا اگ.انجیر باشه بایداضافه کرد دراخر اماخب زمانیم ک داخل ظرف یاشینه میزاریم ی تکه چوب دارچین یاپودردارچین میپاشیم روش ک ازکپک زدن جلوگیری میکنه اگ چوب دارچین هم بودروی سطح میزاریم