روانشناسی

روانشناسی مثبت گرا، درمانی برای اختلالات روانی

پیشرفت علم اغلب باعث بهبود کیفیت زندگی انسان ها شده است. با اضافه شدن شاخه های علمی و همچین با توجه به کاربرد آن ها در زندگی، کمتر کسی است متوجه تحول در دنیا مخصوصا در حوزه ی روانشناسی نشده باشد.

روانشناسی امروزه پیشرفت های محسوسی در درمان انواع بیمای ها مثل درمان اضطراب، درمان افسردگی و… کرده است. این رشته ی پویا، با گذشت زمان شاخه های بسیار کاربردی به آن اضافه شده است که بسیاری از آنها مورد توجه قرار گرفته است.

اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که سوالاتی مانند روانشناسی مثبت گرا چیست؟ چه فوایدی در زندگی دارد؟ و یا روانشاسی مثبت گرا چه تفاوتی با مثبت اندیشی دارد؟، به ذهنتان خطور کرده است؛ حتما تا آخر مقاله با ما همراه باشید.

روانشناسی مثبت گرا

روانشناسی مثبت یا مثبت گرا چیست؟

روانشناسی مثبت سعی در مطالعه ی جنبه های مثبت و خوب زندگی، مثل شادی دارد. به عبارت دیگر روانشناسی مثبت گرا علمی است که زندگی را با ارزش تر و جایی بهتر برای زندگی می کند. این شاخه از روانشناسی توسط پرفسور مارتین سلیگمن، رئیس انجمن روانشناسی آمریکا در سال 2000 بنیان گذاری شد.

این شاخه رویکرد علمی برای مطالعه ی افکار، احساسات و رفتارهای انسان دارد. درواقع این علم به جای تمرکز در نقاط ضعف، در نقاط قوت و خوبی های فرد تمرکز می کند. به عنوان مثال:

  • تجربیات مثبت ( مانند شادی )
  • ویژگی های مثبت مثل ( مهربانی، خوش اخلاقی و … )

روانشاسی مثبت گرا چیست

انواع سطوح روانشناسی مثبت گرا چیست؟

روانشناسی مثبت، وسیع تر از چیزی است که دیگران فکر می کنند. در اصل روانشناسی مثبت گرا به دسته اصلی سطح ذهنی، سطح فردی و سطح گروهی تقسیم می شود.

سطح ذهنی

درواقع این سطح از روانشناسی مثبت گرا حول احساسات خوب مثل شادی، خوش بینی و… متمرکز است.

سطح فردی

این سطح احساسات سطح ذهنی را با ویژگی ها و فضایلی که شما تبدیل به آدم خوب و مفید می کند؛ ترکیب می کند.

سطح گروهی

سطح گروهی در تعامل مثبت و مفید با اجتماع تمرکز دارد. شامل ویژگی هایی مثل مسئولیت پذیری، نوع دوستی و… است.

انواع روانشناسی مثبت گرا

مزایای استفاده از روانشناسی مثبت گرا

روانشناسی مثبت می تواند کاربرد های متعددی داشته باشد. یکی از کاربرد های آن تغییر دیدگاه بدمان نسبت به خودمان است. در این روانشناسی بوسیله ی تکنیک ها و تمریناتی که به شما یاد می دهد؛ سبب تزریق خوش بینی به زندگی تان می شود.

از ویژگی های دیگر روانشناسی مثبت گرا می توان به درمان های اختلالاتی مثل درمان افسردگی اشاره کرد. در افسردگی فرد به شدت دچار کمبود اعتماد بنفس است و نگرش بسیار بدی نسبت به خود دارد که با روانشناسی مثبت گرا می توان به بهبود فرد افسرده کمک کرد.

از اهداف دیگر روانشناسی مثبت گرا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تشویق فرد برای ایجاد یک دیدگاه خوشبینانه نسبت به خود و زندگی
  • ایجاد کردن حس قدردانی و سپاسگزاری در فرد
  • آشنا کردن و تقویت کردن توانایی های تعیین کننده ی هر فرد
  • ایجاد کردن حس امید و نشاط در زندگی افراد
  • کمک کردن به افراد برای تقویت کردن نقاط قوت و مثبت خود
  • تقویت کردن حس شادی و آرامش در افراد

مزایای روانشناسی مثبت گرا

تفاوت مثبت اندیشی با روانشناسی مثبت گرا چیست؟

مثبت اندیشی درواقع یک رویکر عاطفی است که سبب می شود انسان بر روی جنبه ی مثبت زندگی اش متمرکز شود. این نوع اندیشه در حوزه ی روانشناسی بسیار مورد توجه است؛ زیرا فرد با این طرز تفکر به موفقیت می اندیشد و با تلاش می تواند به آن دست یابد.اما روانشناسی مثبت گرا به معنی  مطالعه علمی موقعیت هایی که موجب بهتر شدن کارکرد افراد می شود.

تفاوت مثبت اندیشی با روانشناسی مثبت گرا

مدل PERMA در روانشناسی به چه معنا است؟

در روانشناسی مثبت گرا، مدل PERMA را یکی مدل های تاثیر گزار می دانند. درواقع اسم این مدل، حرف اول 5 عنوان سلامتی است.

P: احساسات مثبت

احساس مثبت یک فاکتور مهم در روانشناسی ثبت گرا است؛ اما تاثیر مستقیمی بر رو افزایش سلامتی ندارد.

E: مشارکت

شرکت و مشارکت کردن در کارهایی که ما از آن لذت می بریم باعث افزایش سلامت روحی می شود.

R: روابط ناموفق

انسان برای آنکه مهارت های خود را بهبود بدهد نیاز دارد با دیگران در ارتباط باشد. به معنی دیگر اگر فردی اجتماعی نباشد خود را از تجربه اتفاقات جدید و یادگیری مهارت های لازم محروم می کند.

A: دستاورد

رسیدن به اهداف و دستاورد های جدید عاملی است که سبب می شود انسان پی در پی درحال تلاش کردن باشد.

چرا روانشناسی مثبت گرا مهم است؟

همانطور که قبلا گفته شد؛ این نوع روانشاسی به دنبال تقویت نقاط قوت و مفید به جای اصلاح بدی ها است. یکی از اصلی ترین محرک های انسان در زندگی، مثبت اندیشی می باشد که به دنبال آن تلاش برای رسیدن به اهداف زندگی میسر می شود.

روانشناسی مثبت به این دلیل مهم و ضروری است؛ چون به زندگی معنا وطراوت می بخشد و نگیزه ی لازم را به فرد می دهد که روی نقاط ضعف و منفی خود کار کند.

کاربردی ترین نکات روان شناسی کادو دادن

نتیجه گیری

روانشناسی مثبت یا همان روانشناسی مثبت گرا، شاخه ی جدیدی از روانشناسی است که تمرکز ویژه ای به نقاط قوت و احساسات مثبت فرد دارد. این علم سعی می کند با تقویت و یادآوری نقاط قوت و ویژگی های مثبت فرد، انگیزه ی لازم برای رفع نقاط ضعف را به انسان بدهد.

مجموعه های روانشناسی مختلفی وجود دارد که شما می توانید با یک مشاوره آنلاین روانشناسی از خدمات روانشناسی آن استفاده کنید؛ اما یکی از بهترین مجموعه های روانشناسی، روانشناسی کیانی است که می توانید از طریق خرید دوره های خوب این مجموعه مانند دوره آموزش مدیتیشن، از خدمات آن استفاده نمایید.

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا