تغذیه

خواص کدو حلوایی | ارزش غذایی کدو حلوایی

کدوحلوایی به چه دلیل می‌تواند مفید باشد؟ آیا ممکن است به این دلیل باشد که ویتامین A موجود در آن به‌اندازه کافی نیاز روزانه شمارا پاسخ می‌دهد؟ یا شاید به این دلیل باشد که خواص کدوحلوایی می‌تواند به شما در کاهش وزن، جلوگیری از سرطان و حتی جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی کمک کند.

همه این دلایل (و موارد دیگر) دلایل بسیار خوبی برای گنجاندن کدوحلوایی در رژیم غذایی شماست و البته نباید فراموش کنیم که همچنین طعمی عالی دارد؛ بنابراین برخی از دستورالعمل‌های غذایی کدوحلوایی را امتحان کنید تا برخی از مزایای شگفت‌انگیز آن را که در زیر شرح می‌دهیم، دریافت نمایید.

ارزش غذایی کدوحلوایی

کدوحلوایی از خانواده Cucurbita است که به‌طور خاص به‌عنوان یکی از شش گونه Cucurbita moschata شناخته می‌شود. تمام میوه‌های موجود در خانواده Cucurbita ازنظر مواد مغذی بسیار غنی هستند و کدوحلوایی تفاوتی با آن‌ها ندارد اگرچه ازنظر گیاه‌شناسی یک میوه است اما در تهیه غذا بیشتر نوعی سبزی‌ها محسوب می‌شود.

ارزش باورنکردنی تغذیه‌ای کدوحلوایی بسیار زیاد است. با بیش از چهار برابر مقدار توصیه‌شده روزانه ویتامین A در تنها یک وعده، بیش از نیمی از نیاز روزانه توصیه‌شده ویتامین C و لیستی چشمگیر از ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر اکیداً توصیه می‌شود از این ماده در منزل خود استفاده کنید.

کدو حلواییجدول ارزش غذایی کدو حلوایی

یک وعده کدوحلوایی (حدود 205 گرم) حاوی حدود:

82 کالری
21.5 گرم کربوهیدرات
1.8 گرم پروتئین
0.2 گرم چربی
22.869 IU ویتامین آ (457 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
31 میلی‌گرم ویتامین سی (52 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
0.4 میلی‌گرم منگنز (18 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
582 میلی‌گرم پتاسیم (17 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
59.4 میلی‌گرم منیزیم (15 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
2.6 میلی‌گرم ویتامین ای (13 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
0.3 میلی‌گرم ویتامین ب6 (13 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
0.1 میلی‌گرم تیامین (10 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
2 میلی‌گرم نیاسین (10 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
38.9 میکروگرم فولات (10 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
کلسیم 84 میلی‌گرم (8 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
1.2 میلی‌گرم آهن (7 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
0.1 میلی‌گرم مس (7 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)
55.4 میلی‌گرم فسفر (6 درصد از نیاز روزانه توصیه‌شده)

خواص کدوحلوایی

1. سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

یکی از شناخته‌شده‌ترین خواص کدوحلوایی بار آنتی‌اکسیدانی بالای آن است. محققان حتی آن را به‌عنوان یک ماده غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان بالا توصیه می‌کنند که ممکن است در جامعه پزشکی به‌عنوان یک درمان طبیعی برای استرس اکسیداتیو استفاده شود.

احتمالاً واژه “آنتی‌اکسیدان” را در مورد غذاهای سالم متنوع زیاد شنیده‌اید اما چرا آنتی‌اکسیدان‌ها دقیقاً برای سلامت کلی شما اهمیت دارند؟ آنتی‌اکسیدان‌ها برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد مفید هستند. رادیکال‌های آزاد ترکیبات مضری هستند که با عملکردهای مختلف بدن ایجاد می‌شوند. آن‌ها همچنین ممکن است از طریق عوامل مختلف ازجمله قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص، خورشید یا فرآورده‌های غذایی فرآوری شده وارد بدن شوند.

در بدن کسی که رژیم غذایی متعادل و سالم می‌خورد، رادیکال‌های آزاد عملکردهای عادی خود را انجام می‌دهند و هرگونه تأثیر منفی که ممکن است داشته باشد، توسط آنتی‌اکسیدان‌ها خنثی می‌شود. بااین‌حال، اگر رژیم غذایی شما پر از کالری خالی و مواد شیمیایی خطرناک است، یا اغلب وقت زیادی را زیر آفتاب می‌گذرانید و یا بدن خود را از طریق مواد آرایشی و دستگاه‌های مزمن غدد درون‌ریز در معرض مواد شیمیایی قرار می‌دهید، رادیکال‌های آزاد در بدن شما ممکن است باعث استرس اکسیداتیو شود. آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو با تعداد زیادی بیماری مرتبط است و به‌شدت با سرطان در ارتباط است.

کدو حلواییکدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان ها

پس نکته مهم این است که تا می‌توانید رژیم غذایی خود را با آنتی‌اکسیدان‌ها پرکنید، مانند آن‌هایی که در کدوحلوایی موجود هستند.

آنتی‌اکسیدان‌ها انواع مختلفی دارند و نوع موجود در کدوحلوایی شامل سه کاروتنوئید متفاوت است. این مواد مغذی آنتی‌اکسیدان محلول در چربی هستند به این معنی که در صورت همراه شدن با منابع چربی مانند آووکادو یا روغن‌زیتون، آن‌ها به بهترین وجه جذب بدن می‌شوند. کدوحلوایی حاوی مقدار زیادی ویتامین A است که منبع آنتی‌اکسیدان‌های فوق‌العاده بتاکاروتن، آلفاکاروتن و بتا کریپتوکسانتین است که با کاهش التهاب و پیشگیری از سرطان‌های خاص مرتبط هستند.

یکی از دلایل مهم دریافت مقدار توصیه‌شده ویتامین A (و بیشتر) از غذای به‌جای مکمل‌ها این است که ویتامین A هنگام مصرف در مکمل‌ها به مقدار بسیار زیاد می‌تواند سمی باشد. بااین‌حال، ویتامین A در رژیم غذایی سمی نیست، زیرا بدن شما فقط آنچه را که نیاز دارد جذب می‌کند و از آن استفاده می‌کند.

یکی دیگر از مواد مغذی مفید مرتبط با آنتی‌اکسیدان موجود در کدوحلوایی منگنز است که در واکنش‌های آنزیمی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف کمک می‌کند.

2. خواص کدوحلوایی در تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب

آیا می‌دانستید کدوحلوایی حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن است؟ بتاکاروتن موجود در این میوه خامه‌ای سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و به شما در مبارزه با بیماری‌ها کمک خواهد کرد.

ویتامین A موجود در کدوحلوایی هم مسئول تقویت‌کننده سیستم ایمنی است. اگرچه توانایی مقابله با بیماری‌های ترسناکی مانند سرطان و اختلالات خود ایمنی را دارد اما می‌تواند به جلوگیری از سرماخوردگی و سایر عفونت‌ها نیز کمک کند. بخشی از این محافظت در برابر تعداد زیادی از عفونت‌ها و بیماری‌ها به این دلیل است که ویتامین A باعث کاهش التهاب می‌شود که ریشه بیشتر بیماری‌هاست. سیستم ایمنی بدن را متعادل نگه‌دارید و با خوردن غذاهای سرشار از ویتامین A، التهاب را کاهش دهید.

مواد مغذی حیاتی در همین‌جا متوقف نمی‌شوند. کدوحلوایی همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است، یکی دیگر از تقویت‌کننده‌های سیستم ایمنی بدن که نه‌تنها به پیشگیری و معالجه سرماخوردگی کمک می‌کند بلکه از ایجاد مشکلات جدی‌تر از عفونت‌های رایج مانند ذات‌الریه و عفونت‌های ریه نیز می‌کاهد یا آن‌ها را مهار می‌کند.

3. خواص کدوحلوایی در جلوگیری و مبارزه با برخی از سرطان‌ها

بیشتر غذاهای فوق‌العاده، توانایی مقابله با سرطان رادارند یا از خصوصیات پیشگیری از سرطان برخوردار هستند و کدوحلوایی نیز از این قاعده مستثنا نیست. این بدان دلیل است که بهترین راه برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، رساندن مواد مغذی به بدن است که آن را سالم و قادر به مقابله با عفونت و بیماری می‌کند.

یک پروتئین در کدوحلوایی وجود دارد که رشد سلول‌های ملانوما (سرطان پوست) را مهار می‌کند و آن را به یک عامل ضد سرطان قوی تبدیل می‌کند. علاوه بر این، مقدار ویتامین C موجود در کدوحلوایی ممکن است در معالجه سرطان ریه و تخمدان مفید باشد، همچنین به داروهای شیمی‌درمانی کمک می‌کند سلول‌های سرطانی را به‌طور مؤثری هدف قرار دهند بدون اینکه به سلول‌های دیگر آسیب برساند.

4. خواص کدوحلوایی در حفظ سلامت استخوان‌ها

کدوحلوایی همچنین می‌تواند به شما در حفظ استخوان‌های سالم و قوی کمک کند. محتوای بالای پتاسیم موجود در این میوه دلیل داشتن استخوان‌های قوی‌تر است زیرا مقادیر بالای پتاسیم با استخوان‌های متراکم‌تر مرتبط است، حتی در زنان یائسه و مردان مسن که هردوی آن‌ها اغلب دارای استخوان‌های شکننده‌تر هستند و در معرض خطر بیشتر پوکی استخوان قرار دارند.

منگنز موجود در کدوحلوایی هم برای سلامتی استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان به‌ویژه در خانم‌هایی که یائسگی را پشت سر گذاشته‌اند مفید است.

5. عملکرد بدنی را بهبود می‌بخشد و خستگی را کاهش می‌دهد

آیا شما به‌طور مداوم احساس خستگی می‌کنید؟ آیا می‌خواهید در اوج عملکرد بدنی فعالیت داشته باشید؟ اگر پاسخ شما به هر یک از این‌ها “بله” است، خواص کدوحلوایی ممکن است پاسخی برای خواسته‌های شما باشد.

محققان تایوان دریافتند که کدوحلوایی در آزمایشی بر روی موش‌ها در کاهش خستگی و افزایش عملکرد ورزشی آن‌ها مؤثر بود.

ویتامین C در عملکرد بدنی مفید است زیرا اکسیژن بدن شمارا که در هنگام غذا خوردن گرفته‌شده همراه با فشارهای بدنی جذب می‌کند. مصرف غذاهای ویتامین C یکی از راه‌های جلوگیری از عفونت‌های تنفسی فوقانی است در افرادی که غالباً فعالیت بدنی سنگین مانند دویدن ماراتن دارند.

کدو حلوایی پختهخواص کدو حلوایی برای لاغری

6. خواص کدوحلوایی در کمک به کاهش وزن

برای کاهش وزن و یا حفظ وزن سالم، رژیم غذایی شما باید سرشار از مواد غذایی باشد که بدون داشتن کالری بیش‌ازحد شمارا سیر کند مانند کدوحلوایی که یک وعده آن فقط 82 کالری دارد و این باعث می‌شود بسیاری از وعده‌های غذایی اضافی یا میان وعده‌های چاق‌کننده خودبه‌خود حذف شوند.

بااین‌حال، کالری کم موجود در کدوحلوایی تنها آغاز راه پرپیچ‌وخم کاهش وزن است. در یک مطالعه در سال 2012، پس از تحقیقات اولیه مشخص شد که عصاره گیاه Cucurbita moschata دارای خواص ضد چاقی بسیار مؤثر است. این امر روی انواع فرآیندهای سلولی ازجمله تشکیل چربی معروف به لیپوژنز تأثیر می‌گذارد. در اصل این عصاره، بدن را از تولید چربی‌های جدید برای ذخیره متوقف می‌کند.

همچنین یک تحقیق کوچک نشان می‌دهد مصرف منگنز می‌تواند به کاهش وزن در افراد چاق یا دارای اضافه‌وزن کمک کند به‌خصوص هنگامی‌که به همراه پتاسیم (که آن‌هم در کدوحلوایی یافت می‌شود) و سایر مواد مغذی حامی دیگر مصرف شود.

برنامه‌ریزی برای یک لیست غذایی و مصرف غذاهای خوب به‌جای مواد فرآوری شده و ناسالم، دو روش برای کاهش سریع وزن (به‌طور طبیعی) هستند. مخصوصاً با خصوصیات ضد چربی که دارد، کدوحلوایی باید در لیست غذاهای پرمصرف قرار گیرد.

7. خواص کدوحلوایی در کاهش علائم PMS (دوره قاعدگی)

آیا می‌دانید بیشتر غذاهایی که خانم‌ها به‌طورمعمول در طول و قبل از دوره قاعدگی شان مصرف می‌کنند، علائم PMS را بدتر می‌کند؟ این امر به‌ویژه در مورد چیزهایی که حاوی قند، الکل و کافئین هستند صادق است.

بااین‌حال، گزینه‌های بسیار خوبی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش علائم PMS به رژیم غذایی خود اضافه کنید که ممکن است علائم را به‌طور مؤثر برطرف کند اما همچنین ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی خطرناک و شدید داشته باشد. یکی از چنین درمان‌های طبیعی برای PMS کدوحلوایی است.

به‌عنوان‌مثال، خانم‌هایی که سطح منگنز کمی دارند، علائم PMS، درد شدیدتر و نوسانات خلقی بیشتری را تجربه می‌کنند که منگنز تایمن شده از رژیم غذایی موجود در کدوحلوایی ممکن است به جبران آن کمک کند. پتاسیم موجود در کدوحلوایی هم به جلوگیری و کاهش گرفتگی عضلات کمک می‌کند (فقط به PMS محدود نمی‌شود).

سایر مواد مغذی مقابله با PMS موجود در کدوحلوایی شامل ویتامین‌های K و E می‌شود.

نحوه انتخاب، تهیه و طبخ کدوحلوایی

کدو حلوایی پختهنحوه طبخ کدو حلوایی

به‌طورمعمول، کدوحلوایی در ماه سپتامبر و اکتبر در ایالات‌متحده به‌طور تازه موجود است اما بیشتر اوقات به‌عنوان یک میوه وارداتی در دسترس است. هنگام انتخاب، به دنبال یکرنگ بژ بدون کبودی یا علائم آسیب باشید. لکه‌های قهوه‌ای یا شکاف‌های بزرگ در طول سطح آن ممکن است باعث ورود باکتری‌ها به کدو شود بنابراین از انتخاب آن‌هایی که به‌نوعی آسیب‌دیده به نظر می‌رسند خودداری کنید. می‌توانید آن را در آشپزخانه خود خارج از یخچال و فریزر نگه‌دارید اما حتماً آن را در محلی به‌دوراز نور مستقیم خورشید قرار دهید زیرا نور خورشید روند تخریب را سرعت می‌بخشد.

کدوحلوایی اغلب کباب شده یا در فر پخته می‌شود اما می‌توانید آن را به طرق مختلف تهیه کنید. به‌طورکلی، قبل از پختن آن را به شکل مکعب برش بدهید. تهیه کدو با این روش کار چندان دشواری نیست اما شامل چند مرحله می‌شود. ابتدا، قسمت بالا و پایین کدو را برش زده و سپس “گردن” که قسمت نازک‌تر است را از قسمت پایینی پهن‌تر آن جدا کنید. برای جدا کردن پوست ضخیم آن از چاقوی تیز استفاده کنید. پس از برش هسته‌های آن را دور بریزید (که می‌توانید آن‌ها را بوداده و مصرف کنید)، سپس کدوها را به شکل مکعب‌های معمولاً حدود یک اینچ تا یک اینچ و نیم خردکنید.

آیا به چند روش منحصربه‌فرد برای طبخ کدوحلوایی خود علاقه دارید؟ کباب کردن تنها گزینه نیست. بعضی از دستورالعمل‌ها می‌گویند که کدوها را با روش بخارپز، جوشاندن، ماکروویو یا سرخ‌شده هم می‌توانید مصرف کنید. طعم کدوحلوایی شیرین و کره‌ای است.

عوارض جانبی احتمالی و احتیاطی در مورد کدوحلوایی

مانند هر محصول غذایی دیگری، کدوحلوایی بعضاً ممکن است باعث ایجاد واکنش آلرژیک شود. این واکنش‌ها به‌طورکلی محدود به درماتیت تماسی یا تورم خفیف در اطراف دست یا دهان می‌شوند.

یک واکنش متداول (هرچند که یک حساسیت نیست) این است که هنگام پوست کندن کدوی خام تجربه می‌کنند و آن خشک شدن و لایه‌لایه شدن پوست دست‌ها است. این درواقع درماتیت یا هر نوع حساسیت دیگر نیست بلکه مکانیسم دفاعی طبیعی کدو در کار است. قبل از رسیدن، شیره داخلی کدوحلوایی آسیب‌های خارجی را که بر روی آن واردشده است مانند نیش حیوانات یا سایر سوراخ‌های بدنی ترمیم می‌کند.

کدو حلواییاحتیاط قبل از پوست کندن کدوحلوایی

اگر قبل از اینکه کاملاً پخته شود، کدوحلوایی را پوست می‌کنید، باید دستان خود را کاملاً بشویید و از لوسیون مرطوب‌کننده فوق‌العاده قوی استفاده کنید. به‌احتمال‌زیاد، یک‌لایه نازک از پوست قسمت‌های آسیب‌دیده دست شمارا لایه‌برداری می‌کند. برای جلوگیری از خشک شدن دستان خود، باید فقط کدوی کاملاً رسیده را استفاده کنید. اگر مطمئن نیستید که کدوحلوایی شما به‌طور کامل رسیده است، هنگام پوست کندن و تهیه کدوحلوایی خود برای پخت‌وپز، یک جفت دستکش بپوشید.

نکات نهایی در مورد کدوحلوایی

کدوحلوایی شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی است که برای حفظ سلامتی مطلوب بسیار حیاتی است و فقط در هر وعده 82 کالری دارد.

میزان زیاد آنتی‌اکسیدان‌ها، خاصیت ضد سرطانی و مواد مغذی ضدالتهابی موجود در کدوحلوایی باعث می‌شود تا در جلوگیری و معالجه انواع زیادی از بیماری‌ها، از سرماخوردگی گرفته تا سرطان‌های بالقوه خاص، مؤثر باشد.

خصوصیات ضد چربی در کدوحلوایی وجود دارد که آن را برای کاهش وزن عالی می‌کند.

همراه با سایر روش‌های طبیعی، کدوحلوایی می‌تواند به کاهش علائم PMS کمک کند.

روش‌های بسیاری برای تهیه و طبخ کدوحلوایی وجود دارد اگرچه به‌طورکلی به شکل مکعب خرده شده و برشته می‌شود.

مهم است که قبل از پوست کندن آن مطمئن شوید که کدوی شما به‌طور کامل رسیده است. اگر یقین ندارید، از پوشیدن دستکش برای جلوگیری از خشک شدن دست‌هایتان استفاده کنید.

4.2/5 - (4 امتیاز)

منبع
7ganj

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا