چطور در کانادا رستوران بزنیم و به سود برسیم؟
راهاندازی کسبوکارهایی که مربوط به مواد غذایی میشوند، معمولاً مورد استقبال ساکنین هر شهری در دنیا قرار میگیرند. با این اوصاف، پیش از هر کاری لازم است بدانید که لازمه راهاندازی چنین کسبوکارهایی چیست و آیا میتوان در آنها به سودآوری رسید یا خیر. افتتاح رستوران در شهرهای کانادا هم از این قاعده مستثنی نیست و علاوه بر اینکه راهورسم خودش را دارد، نکاتی را هم در خود جا داده است. بسیاری از افراد، مخصوصاً ایرانیهای مقیم کانادا تمایل به راهاندازی رستوران در این کشور دارند. چرا که کانادا مردمی خوشغذا دارد و تنوع غذایی بسیار مورد استقبال قرار میگیرد.
نکته مهم در مورد افتتاح رستوران یا غذاخوری در کانادا این است که شما باید در مورد قوانین فدرال، استانی و شهرداری هر نقطه از این کشور اطلاع داشته باشید. البته فراموش نکنید که قوانین و نکات افتتاح رستوران، از هر استان به استان دیگر در کانادا شرایط خاص خودش را دارد. با تمامی این اوصاف، یک مجموعه از مراحل کلی و نکات مهم در این مورد وجود دارند که در سرتاسر خاک کانادا صدق میکنند.
نگاهی به صنعت رستورانداری و سودآوری آن در کانادا
طبق اطلاعات سایت sobirovs.com، صنعت رستورانداری کانادا در سالهای اخیر رشد و سودآوری چشمگیری را تجربه کرده است. درآمد این صنعت بهدلیل اقتصاد قدرتمند کانادا و البته بخش گردشگری روبهرشدی که دارد، مدام در حال افزایش است. البته نباید از این نکته هم غافل شد که این رشد روزافزون، باعث بالا رفتن هزینههای مصرفکننده برای صرف غذا در رستورانها شده است.
طبق اطلاعات همین سایت، صنعت رستورانداری کانادا در سال 2019 بیش از 93 میلیارد دلار درآمد داشته که 5.1 درصد نسبت به سال پیش، رشد داشته است. برخلاف چالشهایی که ویروس کرونا در دنیا و کانادا ایجاد کرد، اما رستورانداری با فرصتهای طلایی مثل گزینه بیرونبر و تحویل غذا در فضای باز به رشد خود ادامه داد. حالا انتظار میرود که صنعت رستوراندار در کانادا با نرخ رشد 8 درصدی، سال 2023 را به پایان برساند.
همین مسئله باعث شده است که فرصت ویژهای برای علاقهمندان به راهاندازی رستوران در کانادا بهوجود بیاید. اگر شما هم در این صنعت مشغولبهکار هستید و یا فکر خوبی برای این کار دارید، به این آمار سودآوری نگاهی بیندازید:
- سود صنعت رستورانداری در سال 2023: یک میلیارد دلار کانادا (CAD)
- حاشیه سود: 4 درصد
- پروسه راهاندازی: آسان
۳ نمونه موفق از رستورانداری در کانادا
رستورانهای موفق و پردرآمد در سراسر کانادا وجود دارند که با نقشه فکری درست و اهداف تجاری مناسب وارد دنیای رستورانداری شدهاند. در ادامه به 3 نمونه موفق که طبق اطلاعات سایت sobirovs.com معرفی شدهاند اشاره میکنیم:
8 گام مهم برای باز کردن یک رستوران در خاک کانادا
این نکته مهم را فراموش نکنید که قبل از هر اقدامی باید برای اخذ ویزای سرمایهگذاری و یا سایر ویزاهای مناسب برای ورود به خاک کانادا اقدام کنید. پیشنهاد میکنیم که در مورد راهنمای خرید رستوران در کانادا حتماً با یک وکیل مهاجرتی متخصص مشورت کنید تا با موفقیت وارد این صنعت شوید. با تصور اینکه الان در خاک کانادا حضور دارید، این 8 مرحله را با توجه به اطلاعات سایت blog.foodsafety.ca، در نظر داشته باشد:
- ایجاد یک طرح کسبوکار: طرح کسبوکار یا بیزینس پلن (Business plan) مخصوص رستورانداری، اولین قدم شماست. طراحی بیزینس پلن علاوه بر اینکه به شما در مدیریت رستوران کمک میکند، شانس موفقیتتان را هم افزایش میدهد
- انتخاب یک ساختار تجاری: بهطور کلی، 3 نوع ساختار تجاری برای انتخاب کردن وجود دارند: مالکیت انحصاری (sole proprietorship)، مشارکت (partnership) و ایجاد شرکت (incorporation). مهم است بدانید که کدام ساختاری تجاری با اهداف شما مناسب است
- اخذ مجوز: در مورد مجوزهای استانی یا فدرالی برای راهاندازی رستوران یا کسبوکار در حوزه غذایی بسیار مهم است. بهدلیل اینکه قوانین هر کدام از استانها در مورد این مجوزها متفاوت است، در مورد آنها تحقیق کنید. مثلاً همه مشاغل حوزه مواد غذایی در آلبرتا برای حمل غذا باید مجوز تهیه کنند
- تصمیمگیری در مورد مکان رستوران: انتخاب مکان مناسب برای افتتاح رستوران روی موفقیت شما در کسبوکار تاثیر مستقیم دارد. محدودیتهای منطقهبندی شهرداریها و خیابانهای پررفتوآمد را بشناسید و انتخابی هوشمندانه داشته باشید
- انتخاب نام تجاری: قبل از اینکه کسبوکارتان را ثبت کنید، در مورد اسم برند تصمیم بگیرید. این تصمیم میتواند بسته به استان، شرایط و محدودیتهای مختلف تغییر کند. مثلاً در مونترال (Montreal) و کبک (Quebec)، باید مشتقات زبان فرانسوی برای انتخاب نام برند رعایت شوند
- ثبت کسبوکار: ثبت کسبوکار یا رستوران باید طبق قوانین و مقررات استانی بهصورت قانونی ثبت شوند
- برنامهریزی برای بازرسی: بسته به استان و شهری که در آن رستوران دارید، احتمالاً از شما میخواهند که قبل از افتتاح کسبوکارتان مورد بازرسی بهداشتی قرار بگیرید. مثلاً در تورنتو باید برنامهریزی لازم برای بازرسی نهایی را فراهم کنید تا ساختمان و آشپزخانه رستوران شما توسط بازرس بهداشت مورد تایید قرار بگیرد
- استخدام کارکنان: کارکنان، مایه حیات هر کسبوکاری مخصوصاً مشاغلی مثل رستورانداری محسوب میشوند. بسته به استان و شهری که در آن رستوران دارید، باید گواهینامههای لازم را برای کارکنان خود اخذ کنید. مثلاً در اکثر استانهای کانادا قانونی وجود دارد که هر غذاوَرز (Food handler) باید گواهینامه سلامت Food Handler Certification را داشته باشد
مهاجرت به کانادا برای افتتاح رستوران
فرهنگ عامه مردم کانادا طوری است که علاقه بسیاری به تنوع غذایی و نوشیدنیها دارند، تا جایی که رسمی با عنوان «فرهنگ قهوهخوری» در بینشان وجود دارد. علاقهمندان به زندگی در کانادا و شغل رستورانداری میتوانند با شناختن بهترین شهرهای این کشور و عوامل دیگر (مثل چگونگی راهاندازی رستوران) صاحب کسبوکار شوند. البته، اخذ ویزا، داشتن تمکن مالی، آشنایی با محلههای پررفتوآمد برای تاسیس رستوران و غیره هم در این میان دخیل هستند.