تغذیه

نقش تغذیه بر سلامت بدن / رابطه ی بین انواع خوراکی و سلامتی

بی شک افرادی هستند که از بیماری‌هایی مانند سردرد , آسم , اگزما , خستگی مزمن , تحریکات سندرم روده , زخم روده و آرتریت , افسردگی و کج خلقی , تنبلی , خس خس سینه , میگرن یا حملات صرع رنج می برند. اطلاعات علمی زیادی در دست است که نشان می‌دهد این گونه بیماری ها و ناراحتی ها می تواند در اثر تاثیر غذاها بر سلامتی باشد. این ناراحتی ها را نمی توان جزو حساسیت های معمولی دانست , بلکه باید گفت که این بیماری ها ناشی از مصرف انواع غذاها با هم است که در بعضی افراد بروز می ‌نماید.

انسان می تواند با تشخیص و شناخت چنین واقعیتی , از آثار زیان آوری که بدن در برابر برخی از غذاها از خود نشان می دهد آگاهی پیدا کرده و نکات لازم در تغذیه را رعایت کند و سال ها بار سنگین بیماری و رنج و ناراحتی را تحمل ننماید. چنین حساسیت‌های غذایی از مصرف تنوع غذاها با هم در طی زمان به وجود می آید و چنانچه این مسئله رعایت شود , هیچ کس به هیچ غذایی حساسیت نخواهد داشت.

مطالب زیر را بخوانید تا از تاثیر غذاها بر سلامتی آگاه شوید.

تاثیر غذاها بر سلامتی :

بهترین راه پیشگیری از گرفتگی عروق:

پروتئین حیوانی , با افزایش کلسترول و چسبندگی خون به شریانها آسیب رسانده و آنها را مسدود و منقبض می نماید. مصرف پروتئین حیوانی به هر میزانی که بالاتر رود , به همان میزان نیز بیماری‌های قلبی افزایش می یابد. به این ترتیب , خطرناکترین کار برای مسموم کردن شریان‌ها , خوردن پروتئین حیوانی می باشد.

اما می‌توان با مصرف نکردن فرآورده های حیوانی و مصرف غذاهایی که از لخته شدن خون پیشگیری می نماید , مانند: سیر , پیاز , فلفل تند , زنجبیل , زردچوبه , سبزیجات و میوه‌ها , روغن زیتون ,چای سبز و … اشتباهات گذشته را جبران نمود و به باز شدن رگ های گرفته شده کمک کرد.

از دیرباز این حقیقت شناخته شده بود که , سیر و پیاز قویترین داروها برای جلوگیری از لخته شدن خون می باشد.

یادداشت های به دست آمده از کاغذهای پاپیروس در مصر باستان , پیاز را به عنوان مقوی خون معرفی می کند. پزشکان قدیم نیز , پیاز را به عنوان تصفیه کننده خون تجویز می کردند. سیر و پیاز به عنوان قدیمیترین مواد ضد لخته شدن خون و گرفتگی عروق مورد تایید طب جدید قرار گرفته است. در مطالعات انجام شده در هندوستان مشخص گردیده که با مصرف ۳ حبه سیر خام در روز , خطر ابتلا به گرفتگی عروق و سکته قلبی برطرف می گردد. میزان مصرف سیر در روز ۲ الی ۳ حبه تازه یا آب پز است.

تغذیه

سبزی‌ها مبارزان سرسخت لخته شدن خون:

برای پیشگیری از گرفتگی عروق و ناراحتی های قلبی , می توانید از سبزی و میوه هایی که از نظر ویتامین C و فیبر غنی هستند استفاده کنید.

افرادی که از این مواد طبیعی استفاده می‌کنند , کمتر دچار مشکلات قلبی و لخته شدن خون می گردند. بد نیست بدانید که , کمترین عارضه لخته شدن خون , گرفتگی عروق و سکته های ناشی از این عوامل , متعلق به گیاه خوارانی است که منحصرا از سبزی و میوه تغذیه کرده و به هیچ وجه در وعده ی غذایی آنها گوشت و حتی شیر و تخم مرغ وجود ندارد.

ضمنا گیاه خواران به دلیل داشتن خون رقیق , در مقایسه با گوشتخواران دارای فشارخون پایین تری هستند. بنابراین خوردن سبزی و میوه به اندازه کافی می‌تواند یکی از راههای معقول و مناسب جهت مبارزه با امراض قلبی باشد.

از سوی دیگر سبزیجات , سرشار از منابع غذایی در رژیم بازسازی و ضد پیری می باشند. لذا سعی کنید همیشه از انواع میوه و سبزیجات تازه و طبیعی استفاده کنید.

در زیر فهرستی از بخشی از این منابع سرشار غذایی ارائه شده که می توانید بر حسب سلیقه آنها را برای تنظیم برنامه غذایی خود انتخاب کنید:

کنگر , مارچوبه , چغندر , انواع کلم , گل کلم , هویج , فلفل قرمز و سبز , خیار , قاصدک سبز , بادمجان , سیر , زنجبیل , نخود سبز , لوبیا سبز , ترب , تره , شاهی , گشنیز , جعفری , تربچه , ترخون , کاهو , خردل , پیاز , انواع قارچ های خوراکی , صدف گیاهی , انواع سیب زمینی , کدوی تنبل , تره فرنگی , اسفناج , کرفس , انواع جوانه‌ها , کدو تابستانی( سبز) , شلغم و …

در آخر لازم است متذکر شویم که متأسفانه در اغلب آشپزخانه‌ها برگ‌های سبز تیره ای که در سطح کاهو قرار دارند به دلیل زمختی کنده و دور ریخته میشود و برگهای داخل کاهو که کم رنگ و تُرد است مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که برگهای سبز تیره گیاهان نشان دهنده, وجود مقدار زیادی ماده کلروفیل در برگ های آن ها و نشانگر مغذی بودن آن گیاهان است.

دانشمندان معتقدند که کلروفیل موجب تصفیه خون می شود و ضمن بازسازی کبد , آن را عفونت زدایی می‌کند. همچنین کبد را تقویت کرده و از رشد میکروب در آن جلوگیری میکند. ترمیم سوختگی ها و زخم های داخلی و خارجی بدن را سرعت می‌بخشد , در روند بهبود بیماری های کولون (روده بزرگ) اثری مثبت دارد و یک سم زدای طبیعی است. در نتیجه تاثیر غذاها بر سلامتی بسیار زیاد است.

خوراکیهایی که در تصفیه کردن خون موثر میباشند:

  • انار , توت , هویج , کاسنی , گل همیشه بهار , عسل , عناب , گزنه و …

خوراکیهایی که خون ساز می باشند:

  • انار , زردآلو , انگور , به , بیدمشک و اسفناج

خوراکی هایی که در ضد عفونی کردن خون مؤثر میباشند:

  • بابونه , گل همیشه بهار , زعفران , نعنا , پونه , پیاز , ترخون

خوراکی هایی که خواص ضد انعقاد خون دارند:

  • دارچین , زیره , سیر , زنجبیل , انگور , خربزه , پیاز و هندوانه

خوراکی هایی که خواص ضد افسردگی دارند:

  • زنجبیل , کشمش , عسل و تخمه آفتابگردان

خوراکی هایی که خواص ضد اسهال دارند:

  • دارچین , سیر , زنجبیل , شیرین بیان , برنج , زردچوبه و هویج

خوراکی هایی که خواص ضد التهاب دارند:

  • سیب , کشمش بی دانه سیاه , سیر , زنجبیل , پیاز و آناناس

خوراکی هایی که خواص ضد چربی اضافه دارند:

  • انگور , هویج , عناب , کدو , نعنا , زنجبیل و لیمو ترش

غذاهای موثر بر سلامتی  و دفع سموم بدن :

پرتقال , کدو , انجیر , انگور ,سیب , بابونه , جعفری , نعنا , سداب , سماق , دارچین , زرشک , زنجبیل , عسل , سیر , ریحان , پسته , شوید.

5/5 - (1 امتیاز)

منبع
فارسی طب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا