انواع ادویه ها برای غذاهای مختلف
در این مطلب انواع ادویه های معطرکننده برای انواع غذاهای مختلف را ذکر خواهیم کرد، باما همراه باشید 😉
استفاده از ادویه جات برای خوشمزهتر شدن غذاها لازم است. ادویه هر غذا با غذای دیگر فرق میکند. شاید بسیاری از ما ندانیم ادویههای مخصوص هر غذا چیست؟
در این مطلب انواع ادویه را به شما معرفی میکنیم تا بتوانید غذاهای خوشمزهتری تهیه کنید. در ادامه ادویههای مخصوص هر غذا را معرفی میکنیم، چون انتخاب صحیح ادویهجات در خوشمزهتر شدن غذاها تأثیر زیادی دارد.
ترکیب انواع ادویه ها در غذاهای مختلف
ادویههای مخصوص پلو مخلوط
ادویه نوع اول:
- پودر زیره
- جوز هندی ساییده شده
- پودر تخم گشنیز
- پودر میخک
- زنجبیل رنده شده
- پودر دارچین
نکته: مقدار مساوی از هرکدام بهجز میخک که میزان آن نصف بقیه است.
ادویه نوع ۲:
- پودر دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر گل سرخ: ۲ قاشق غذاخوری
- زیره سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: ۱ قاشق چایخوری
- هل سبز: ۱۰ عدد
- میخک: ۱ عدد
- جوز هندی: به مقدار لازم
طرز تهیه:
تکه کوچکی از جوز هندی را ریز رنده کنید، سپس تمام ادویهها را همراه با جوز هندی رنده شده داخل آسیاب بریزید و بزنید تا یکدست شوند.
نکات:
هل را با پوست آن اضافه کنید تا عطروطعم قویتری به ادویه بدهد، این ادویه مناسب برای انواع پلوهای مخلوط است و عطروطعم بسیار خوبی به غذا میدهد. اگه میخواین غذاتون بینالمللی باشه و از رستورانها هم بهتر لطفاً این مطالب را به همراه داشته باشید.
ادویه نوع ۳:
- پودر زیره: ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
- گل سرخ با گل محمدی ساییده شده: ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
- جوزهندی پودر شده: ۱ قاشق مرباخوری
- هل ساییده شده: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
ادویه نوع ۴:
این ادویه برای درست کردن لوبیاپلو و کلاً پلوهای مخلوط مثل کلمپلو و هویجپلو و گاهی برای قیمهپلو هم به کار میره.
بهتره آماده از بیرون خریده بشه ولی اگه دسترسی بهش ندارین ترکیبش اینه:
- گل سرخ یا گل محمدی
- زیره
- دارچین
- زنجبیل
- جوز هندی
- میخک
- هل
ادویه های خوش طعم کننده غذا
ادویه خورشی:
- فلفل سیاه: ۱ قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز: ۱ قاشق مرباخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
- پودر زیره: ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
ادویه چلوکباب:
سماق قرمز و یا سماق قهوهای. فرق این سماقها آینه که سماق قرمزرنگ دهنده ست و ترشی کمی داره و سماق قهوهایرنگ دهنده نیست ولی خیلی ترش تره پس نسبت به ذائقه خودتون یکی رو انتخاب کنید. دلیل استفاده از سماق بر روی کباب آینه که وقتی گوشت کباب میشه کمی مواد سمی در گوشت تولید میشه و سماق این سم رو از بین میبره. برای همین قدیمیها با کباب همیشه سماق مصرف میکردند.
ادویههای مخصوص آبگوشت:
- زردچوبه
- دارچین
- فلفل سیاه
- جوز هندی
- بادیان
- میخک
ادویه ترشی مخلوط و لیته:
- نعنا خشک
- گلپر
- تخم گشنیز
- تخم سیاهدانه
- زیره سیاه و سبز
- کاری
- زردچوبه
ادویه ترشی بادمجان:
- گلپر
- زردچوبه
ادویه ماست و خیار:
- فلفل سیاه
- نعنا خشک
- ریحان
- مرزه
- ترخان خشک
- پودر گل سرخ
ادویه فلافل:
- زیره سبز
- کاری
- زنجبیل
- فلفل قرمز
- گشنیز
- شنبلیله
لیست ادویه های مخصوص هر غذا
ادویههای مخصوص کوکوسبزی:
- پودر گل محمدی
- کاری
- دارچین
- فلفل سیاه
ادویه مرغ و ماهی:
بهترین ادویه زعفران، زنجبیل، برگبو، و پودر سیر است.
ادویه کورما و تیکا و گراماسالا برای تهیه مرغ عالیست. این دو ادویه نوعی کاری است و از مخلوط ۲۰ نوع ادویه با فرمول خاص تهیه میشود که به صورت آماده فروخته میشود.
ادویه کباب تابهای:
- فلفل سیاه
- پودر لیموعمانی
- زردچوبه
- سماق
ادویه گوشت:
جوز هندی ولی بیش از ۴ گرم اگه استفاده بشه باعث فلج عضلات و توهم میشه
ادویه سوپ:
سوپها انواع مختلفی دارند که ادویه آنها هم باهم فرق دارد. مثلاً به سوپ جو کمی پودر آویشن میزنند. ولی خب بهطورکلی برای همه سوپها بهتر است یک یا دو عدد برگبو اضافه کنید تا تفاوت طعمان را متوجه شوید.
ادویههای مخصوص کباب تابهای:
- فلفل سیاه
- کمی پودر لیموعمانی
- کمی زردچوبه
- سماق
ادویههای مخصوص خورش قیمه:
- پودر لیموعمانی
- دارچین
- کمی پودر گل محمدی
برخی بهجای گل محمدی از گلاب استفاده میکنند که سلیقهای هست.
ادویه ایتالیایی:
- پونه
- ریحان
- رُزماری
- آویشن
- فلفل قرمز
- مرزنجوش
همه اینها باید خشک و پودر شده باشند. این ادویه برای درست کردن مایهی پاستا، پیتزا، لازانیا و ماکارونی بسیار عالی است.
ترکیبات انواع ادویه جات
ادویه عربی و ترکی:
- پودر زیره
- تخم گشنیز و رازیانه (از هرکدام ۱ قاشق غذاخوری)
- جوز هندی پودرشده (۱ قاشق مرباخوری)
- دارچین (۱ قاشق مرباخوری)
- فلفل سیاه (۱ قاشق چایخوری)
- هل ساییده شده (۱ قاشق چایخوری)
ادویه هندی (گرم مسالا)
- پودر زیره (۱ قاشق غذاخوری)
- زنجبیل
- دارچین
- جوزهندی ساییده شده
- هل ساییده شده (۱ قاشق مرباخوری)
- فلفل سیاه (۱ قاشق مرباخوری)
- میخک پودرشده (۱ قاشق چایخوری)
ادویه هندی یا گرد کاری مدرس
- دارچین
- زنجبیل پودرشده
- ریشه جوز هندی
- زیره سیاه
- زیره سبز
- تخم گشنیز
- رازیانه
- هل سبز و هل سفید ساییده شده
- فلفل و زردچوبه (مقدار مساوی از هرکدام)
- میخک پودر شده و فلفل قرمز (به مقدار کم)
ادویه مکزیکی
- پودر فلفل دلمهای قرمز (پاپریکا) (۲ قاشق غذاخوری)
- زیره پودر شده (۱ قاشق مرباخوری)
- فلفل ساییده شده (۱ قاشق مرباخوری)
- پودر سیر (۱ قاشق چایخوری)
- پودر میخک (۱/۲ قاشق چایخوری)
ادویه فرانسوی
- جوزهندی ساییده شده
- فلفل سیاه ساییده شده و دارچین (از هرکدام ۱ قاشق غذاخوری)
- میخک پودرشده (۱ قاشق چایخوری)
نکات مهم در استفاده از ادویهها:
✓ برای متصاعد شدن عطر ادویهجات هنگام پخت غذا، باید حتما آنها را به مدت چند ثانیه در روغن تفت دهید. مثلاً وقتی مایهی لوبیاپلو را میپزید، پیازها که تفتداده شدند، ادویه را اضافه کرده، چند ثانیه تفت بدهید و بعد بقیه مواد را اضافه کنید. این کار باعث میشود عطر ادویه دو برابر و کاملا آزاد شود.
✓ آب پز کردن مواد غذایی، بهتراست از ادویههای پودر نشده استفاده شود.
✓ برای غذاهای گوشتی از هل یا دارچین درسته استفاده کنید که عطر بهتری به غذا میدهند.
✓ به خاطر داشته باشید که مقدار مصرفی جوز هندی باید خیلی کم باشد، حدود ۳، ۲ گرم. زیرا مصرف زیاد از این ادویه در روز موجب سردرد میگردد.