روانشناسی

چگونه با حس تنهایی کنار بیاییم؟

تنهایی می تواند همه ما را در برهه های مختلفی از زندگی تحت تاثیر قرار دهد. ممکن است در یک شهر شلوغ یا روستا، به تنهایی یا با دیگران زندگی کنیم و همچنان احساس انزوا و تنهایی کنیم.

تبلیغات

درک اینکه چگونه با حس تنهایی کنار بیایید، می‌تواند به بهبود روحیه و کیفیت زندگی شما کمک کند.

گاهی اوقات، تنهایی می تواند یک احساس گذرا باشد که به سرعت از بین می رود. اما گاهی اوقات، تنهایی می تواند یک احساس مداوم و دائمی باشد که می تواند تأثیر منفی بر سلامت جسمی و روانی ما داشته باشد.

تنهایی چیست؟

تجربیات هرکسی از تنهایی متفاوت است – برای ما بسیار ذهنی و شخصی است.

شما هیچ زمانی نباید خود را به خاطر احساس تنهایی سرزنش کنید، و همچنین بسیار مهم است که به یاد داشته باشید که تنهایی و احساسات بد می توانند از بین بروند.

تبلیغات

انواع حس تنهایی که می توانند تجربه شوند:

  • تنهایی عاطفی: عدم وابستگی عاطفی به شخصی مانند یک دوست نزدیک یا شریک زندگی.
  • تنهایی اجتماعی: فقدان دوستانی که بتوانیم با آنها بیرون برویم یا کسانی که سرگرمی یا علایق مشترکی با ما دارند.
  • تنهایی خانوادگی: بودن در کنار افرادی که می شناسید (خانواده شما) اما هنوز احساس تنهایی می کنید و ممکن است به این دلیل باشد که ارتباط نزدیکی با اعضای خانواده ندارید.
  • تنهایی رمانتیک: تنهایی رمانتیک را نوجوانان و بزرگسالانی می‌توانند تجربه کنند که فاقد پیوند نزدیک با یک شریک عاشقانه هستند.
  • احساس تنهایی گهگاهی: شاید فقط در زمان های خاصی مانند جمعه ها یا مناسبت های خاص (روز تولد، عیدها، مناسبت هایی که همه دور هم جمع میشوند).

علائم یا نشانه های تنهایی

ما اغلب در مورد احساس تنهایی صحبت می کنیم، مانند احساس انزوا یا عدم ارتباط، اما می توانیم علائم فیزیکی تنهایی را نیز داشته باشیم و همچنین می تواند بر رفتار ما تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، شما ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:

  • عصبی شدن یا اجتناب از رفتن به رویدادهای اجتماعی
  • مشکل خوابیدن یا بیدار شدن دارید
  • احساس انزوا و جدایی از دیگران
  • احساس بی ارزشی و ناخواسته بودن
  • احساس ناامیدی و افسردگی
  • کاهش علاقه به فعالیت های روزمره (مانند: برای خود آشپزی نمیکنید، به ظاهر خود مثل قبل اهمیت نمیدهید، ترجیح میدهید زود بیدار نشوید)
  • مشکلات خواب
  • کاهش اشتها یا پرخوری
  • مشکلات تمرکز
  • کاهش عزت نفس
  • افکار خودکشی

تنهایی و سلامتی ما

اگر تنهایی بسیار شدید باشد یا برای مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است خطر ابتلا به برخی از شرایط فیزیکی مانند زوال عقل و شرایط سلامت روانی مانند استرس ، اضطراب ، بدخلقی یا افسردگی را افزایش دهد.

چه چیزی باعث تنهایی می شود؟

دلایل زیادی برای تنهایی ما وجود دارد – و گاهی اوقات هیچ دلیل مشخصی برای آن وجود ندارد و این دقیقاً همان احساسی است که ما داریم.

تبلیغات

با این حال، چیزهایی که در زندگی برای ما اتفاق می‌افتد، مانند از دست دادن یکی از عزیزان در اثر سوگواری یا جدایی، می‌تواند باعث شود احساس تنهایی کنیم.

سایر تغییرات زندگی، به ویژه تغییراتی که ما را از خانه دور می‌کنند یا ممکن است باعث انزوای اجتماعی ما شوند، می‌توانند ما را تنها کنند، از جمله:

  • دوری از دوستان و خانواده
  • تغییر در وضعیت اجتماعی، مانند مرگ عزیزان، طلاق یا تغییر شغل
  • مشکلات روانی، مانند افسردگی یا اضطراب
  • مشکلات اجتماعی، مانند انزوا، خجالتی بودن، یا اختلالات اضطراب اجتماعی
  • عوامل محیطی، مانند زندگی در یک مکان جدید یا مهاجرت
  • ماندن در خانه برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده
  • یک وضعیت سلامتی طولانی مدت که منجر به بستری طولانی مدت در بیمارستان یا عدم امکان ترک خانه می شود

روش های مقابله با حس تنهایی:

حس تنهایی یکی از احساسات طبیعی است که هر فردی در زندگی خود ممکن است با آن روبرو شود. درک اینکه چگونه با حس تنهایی کنار بیایید، می‌تواند به بهبود روحیه و کیفیت زندگی شما کمک کند. در ادامه چند راهنمایی برای مدیریت حس تنهایی آورده شده است:

1. با مردم در تماس باشید

گفتگوی منظم با دوستان و خانواده می تواند به مبارزه با تنهایی کمک کند، حتی اگر آن ها از شما دور هستند سعی کنید با آن ها به صورت منظم تماس صوتی یا تصویری برقرار کرده و گفتگو کنید. افرادی را انتخاب کنید که صحبت کردن با آن ها می تواند در آن لحظه به بهبود حس تنهایی شما کمک کند.

با یک دوست قدیمی یا یکی از اعضای خانواده که به او اعتماد دارید صحبت کنید. صحبت کردن در مورد احساسات خود می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری داشته باشید.

تبلیغات

ارسال پیام به دوستان و همکاران قدیمی یا ایجاد یک چت گروهی در برنامه هایی مانند واتس اپ یا تلگرام، راه های خوبی برای احساس ارتباط بیشتر است.

2. به یک گروه بپیوندید

عضویت در یک گروه یا باشگاه راهی عالی برای ارتباط و ملاقات با افراد جدید است.

به دنبال گروه هایی برای پیوستن به صورت حضوری یا آنلاین باشید که روی چیزهایی که دوست دارید یا فعالیت هایی که می خواهید امتحان کنید تمرکز دارند.

3. کارهایی را انجام دهید که از آنها لذت می برید

پر کردن وقت خود برای انجام کارهایی که دوست دارید ممکن است راهی باشد که شما را از تمرکز بر تنهایی خود باز دارد، که می تواند رفاه شما را بهبود بخشد.

گذراندن وقت در فضای باز به ویژه فضاهای سبز، رفتن به باشگاه ورزشی یا شروع یک رشته ورزشی همچون رشته های رزمی یا شنا، خواندن و گوش دادن به پادکست ها و برنامه های رادیویی راه های عالی برای تقویت روحیه و مشغول کردن ذهنتان هستند.

تبلیغات

وقتی احساس تنهایی می کنید، مهم است که از خود مراقبت کنید. به اندازه کافی بخوابید، غذای سالم بخورید و ورزش کنید. همچنین، به فعالیت هایی که از آنها لذت می برید، بپردازید.

4. احساسات خود را به اشتراک بگذارید

اشتراک‌گذاری تجربیات با دیگران می‌تواند حس تنهایی را کاهش دهد. شنیدن صدایی آشنا یا دیدن چهره ای دوستانه نیز باعث می شود کمتر احساس انزوا کنیم.

سعی کنید خود را با دیگران مقایسه نکنید. برخی افراد فقط اتفاقات خوبی را که برایشان اتفاق می‌افتد به اشتراک می‌گذارند، به خصوص در شبکه‌های اجتماعی، بنابراین مقایسه خود با دیگران می‌تواند باعث شود احساس تنهایی کنید.

به علاوه، ما هرگز نمی توانیم مطمئن باشیم که در زندگی فرد دیگر چه می گذرد.

5. با دیگران ارتباط برقرار کنید یا برای کمک داوطلب شوید

به افرادی که می شناسید و ممکن است احساس تنهایی کنند فکر کنید و سعی کنید با آنها ارتباط برقرار کنید. همچنین ممکن است باعث شود کمتر احساس تنهایی کنید.

تبلیغات

اگر از کنار کسی که می شناسید رد شدید، سعی کنید لبخند بزنید و سلام کنید. و اگر شروع به گفتگو کنید، می‌توانید شماره تلفن‌هایتان را رد و بدل کنید یا پیشنهاد دهید که با هم به یک گروه خاص بپیوندید.

آشنایی با مردم محل زندگیتان می تواند به کاهش حس تنهایی شما کمک کند، به خصوص زمانی که به مکان جدیدی نقل مکان می کنید.

هماهنگی زمان ملاقات با دوستان جدید در یک مکان عمومی برای قدم زدن در بیرون، یا دعوت از کسی برای نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه می تواند راه بسیار خوبی برای کمک به یکدیگر باشد تا از تنهایی خلاص شوید.

برای افرادی که برای مدتی تنها بوده اند ممکن است سخت تر باشد که بتوانند ارتباط برقرار کنند، بنابراین به آنها زمان دهید تا به تماس دوستانه شما پاسخ دهند.

انجام یک کار داوطلبانه یک راه عالی برای ملاقات با مردم است و دیدن اثرات کارهایتان واقعاً می تواند به تقویت سلامت روان شما کمک کند.

تبلیغات

به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید. بسیاری از افراد در مقاطعی از زندگی خود احساس تنهایی می کنند. با اقداماتی که در بالا ذکر شد، می توانید با تنهایی کنار بیایید و روابط سالم تری برقرار کنید.

4/5 - (1 امتیاز)

منبع
nhs

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا