درمان لکنت زبان کودکان در طب سنتی
تابهحال هیچ درمان درست و مناسب سنتی برای درمان لکنت زبان گزارش نشده است. پس هر نوع روش درمان سنتیای قطعاً بر روی افراد مختلف تأثیر مختلف دارد.
با این پیشفرض شما را به مطالعه مقاله تأثیر طب سنتی بر لکنت زبان دعوت میکنیم.
دیدگاه طب سنتی بر لکنت زبان
طب سنتی معتقد است سردی میتواند باعث سستی و شل شدن عضلات شده و لکنت زبان در افراد مخصوصاً کودکان را تشدید میکند که برای این مورد مثالهای نقضی فراوانی پیداشده است، یعنی افراد در دوره مصرف لبنیات تأثیر مثبت یا منفیای در بهبود لکنت زبان خود ندیدهاند.
با توجه به تأثیر مختلف درمان طب سنتی لزوماً نمیتوان این روش را رد یا تائید کرد.
اعتقاد طب سنتی به تأثیر مثبت انار بر لکنت زبان
در طب سنتی، میوه انار بسیار سفارش شده است، این میوه آنتیاکسیدان قوی میباشد.
در طب سنتی اکیداً توصیهشده است که به کودکانی که لکنت زبان دارند تا قبل از دوسالگی روزانه یک قاشق آب انار داده شود همچنین، خوردن روزانه یک لیوان آب انار برای افراد بزرگسالی که دچار لکنت زبان هستند، مفید است.
تأکید طب سنتی بر تأثیر منفی موز بر لکنت زبان
طب سنتی میوه موز را عامل اصلی یبوست و لکنت زبان قبل از دوسالگی میداند. البته در مقالات بسیاری بر استفاده از موز در کودکان تائید شده است اما باز میتوان گفت که تأثیر موز از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. تکامل آنزیمهای گوارشی در کودکان کمتر از ۲ سال میتواند یکی از عاملهای تعیینکننده بر تأثیر موز بر لکنت زبان کودکان است.
تأکید طب سنتی بر عدم استفاده بسیار از لبنیات
طب سنتی تأکید دارد که افراد از خوردن خوراکیهای سردمزاج،/ بهصورت افراطی دوری کنند در قسمت زیر میتوانید لیست تمام خوراکیهای سرد و تر را مشاهده نمایید.
میوهها و دانههای سرد و تر
- اسفناج
- آلو
- انار
- باقلا
- بالنگ
- بامیه
- خرفه
- پنیر
- خیار
- دوغ
- زردآلو
- کدو (تخم)
- کدوحلوایی
- گلابی
- هلو
- هندوانه
میوه و دانههای سرد و خشک
- ارزن
- ازگیل
- انار ترش
- تمبر هندی
- جو
- ذرت
- ریواس
- زرشک
- سرکه
- سنجد
- شاهبلوط
- گشنیز
- گیلاس
- لیمو امانی
- لیموترش
- لیموشیرین
- ماش
- نارنج
- نشاسته
- ولیک
غذاهای سرد و تر
- شیر بز
- ماست
- دوغ
- مرغ ماشینی
- قرهقروت
- شیر بز
- ماهی
غذاهای سرد و خشک
- کشک
- گوشت گاو
همه موارد بیانشده بالا از دلایل شل شدگی عضلات صورت و تکرار لکنت زبان در کودکان است.
در این قسمت این سؤال ایجاد میشود که آیا مصرف سردی همیشه مشکلزا خواهد بود؟
در طب سنتی همیشه تأکید شده در مصرف خوراکیهای سرد و گرم تعادل برقرار شود.
- اگر پنیر میخورید حتماً با گردو مصرف شود.
- اگر ماهی یا غذاهای دریایی میخورید حتماً با مواد گرم مثل خرما مصرف شود
- اگر برنج میخورید حتماً قبل یا بعدازآن عرق زیره یا عرق نعنا میل شود
- مرغ هم جزو خوراکیهای سردمزاج است که حتماً با گرمی خورده شود
گیاهان دارویی برای درمان لکنت زبان در کودکان
برای درمان لکنت زبان طب سنتی ۳ نسخه گیاهی را نیز پیشنهاد میدهد که در این قسمت آنها را ذکر میکنیم.
درمان لکنت زبان کودکان با داروی گیاهی
نسخه اول درمان گیاهی لکنت زبان
۱۰۰ گرم نبات با ۲۵ گرم عاقرقرها بهصورت کامل بسابید. ماده بهدستآمده را بهصورت کامل دمکنید و دمکرده مربوطه را در یخچال نگهداری کنید و هر روز یک قاشق چایخوری از آن را به کودک دارای اختلال لکنت بدهید.
نسخه دوم درمان گیاهی لکنت زبان
۲۵ گرم دانه برگ زبانگنجشک را با مقداری نبات نیم کوب کنید و به مدت یک ساعت دم نمایید. دمکرده مربوطه را نگهدارید و در هر وعده غذایی یک قاشق چایخوری از این دمنوش را میل نمایید.
نسخه سوم درمان گیاهی لکنت زبان
نظر بسیار از افراد برای درمان لکنت زبان در کودکانشان بیشتر با این نسخه مسیر شده است.
۱۰ گرم عاقرقرها، ۱۰ گرم تخم خرفه، ۵ گرم زبانگنجشک را باهم سائیده کنید و سپس با ۷۵ گرم مویز بدون هسته بسابید تا خمیری به دست آید.
خمیر به دست آورده را بهصورت لولهکرده درآورید و در انتها بهصورت تکه قرص آن را در جای خشک و خنک نگهدارید و هر روز ۱ عدد از این قرصها را مصرف نمایید.
گیاه عاقرقرها چیست؟
عاقرقرها گیاهی است علفی و چندساله شبیه بابونه است. منشأ اصلی عاقرقرها، الجزیره و آفریقای شمالی بوده و ازآنجا به نقاط گرم و معتدل زمین مانند آسیا و آفریقا راهیافته است.
ریشه عاقرقرها راست به طول ۲۵–۲۰ سانتیمتر و به ضخامت یک انگشت و با انشعابات زیادی است.
قسمت مورداستفاده این گیاه ریشه آن است که بهصورت قطعاتی بهاندازه ۱۰–۸ سانتیمتر و قطر ۵/. سانتیمتر به بازار عرضه میشد.
بوی آن معطر و محرک مخاط بینی و طعم آن تند، سوزنده و ناپسند است.
در بعضی منابع، به خاطر خواص بسیار نزدیک این گیاه با ریشه ترخون کوهی، این گیاه را بهاشتباه با آنیکی دانستهاند.
گلهای آن در تابستان و در دو گونه روی ساقه ظاهر میشود.
- گلهای لولهای زرد
- گلهای زبانهای سفید