خمیر فیلو؛ طرز تهیه خمیر فیلو یا خمیر یوفکا در منزل
خمیر فیلو یا یوفکا خمیری است که مایه خمیر یا بیکینگ پودر ندارد و لازم نیست که پف کند. چیزی که مهم است تردی و نازکی این خمیر است و هنگام پخت در فر یا سرخ کردن ترد میشود. این خمیر در اصل روی ساج نیم پز میشود و نوع اصلی آن به قدری نازک باز میشود که از این سوی خمیر آن طرفش پیداست. برای باز کردن خمیر یوفکا به صورت بسیار نازک از نشاسته ذرت استفاده میشود. البته از نشاسته ذرت برای نازک کردن تمام خمیرهایی که میخواهیم بسیار نازک شوند نیز میتوان استفاده کرد. کار با خمیر یوفکا تنوع زیادی دارد. از انواع پیش غذاها گرفته تا انواع شیرینیها حتی تهیه سمبوسه و پیراشکی هم با این خمیر تهیه میشه این خمیر پایه انواع باقلواست.
خمیر فیلو را به صورت آماده میشه تو فریزر نگه داشت ولی یک شب قبل باید از فریزر در بیارید تو یخچال بگذارید تا یخش باز شود.
مواد لازم برای تهیهٔ خمیر فیلو:
- زردهٔ تخم مرغ: ۲ عدد
- وانیل خالص و نمک: از هر کدام یک پنسه (نوک قاشق چای خوری)
- ماست معمولی: ۲ قاشق غذاخوری یا شیر ۳ قاشق غذاخوری (خمیر تهیه شده با ماست تردتر است)
- روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
- آرد قنادی: آنقدر که خمیر به دست نچسبد.
اگر خمیر را برای غذا میخواهید استفاده کنید به آن فلفل قرمز (برای طعم) و پاپریکا (برای خوش رنگ کردن آن) اضافه نمایید.
طرز تهیه خمیر فیلو:
زردهها + وانیل + نمک (و فلفل و پاپریکا اگر استفاده میشود) + ماست یا شیر +روغن مایع + آرد تا خمیری سفت و منسجم به دست آید، کمی ورز دهید تا براق شود و درون کیسهٔ فریزر نیم ساعت در دمای آشپزخانه نگه دارید. قبل از پهن کردن مقدار خیلی کمی آرد روی خمیر پاشیده، چند ثانیه ورز مجدد دهید. بعد روی سطح کار آرد پاشی شده خیلی نازک پهن کنید طوری که انگشتانتان از زیر خمیر دیده شوند آنهایی که سفارش غذایی میگیرند به زردهٔ تخممرغها مقدار خیلی کمی رنگ زرد خوراکی اضافه کنند، بعد از پخت خیلی خوش رنگ میشود.