خورش‌ها و قلیه‌ها

طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه و مجلسی

نکته: وزن یک پیمانه (۲۰۰ میلی‌لیتری) پر از لپه ۱۵۰ گرم است.

تبلیغات

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه:

محتویات مقدار توضیح
پیاز سرخ‌کرده ۲–۳ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی‌لیتری) یک پیاز بزرگ
گوشت مغز ران گوساله ۳۰۰ گرم
لپه ۱۵۰ گرم درصورتی‌که لپه زودپز است باید آن را جداگانه سرخ کرد و از اواسط پخت گوشت به آن اضافه کرد. اگر دیرپز (لپه ایرانی) است می‌توان آن را چند ساعت در آب و نمک خیس کرد و از همان اول سرخ کرد تا به همراه گوشت پخته شوند.
رب گوجه‌فرنگی ۳–۲ قاشق غذاخوری حتماً تفت داده شود.
سیب‌زمینی ۱–۲ عدد یا ۲۰۰–۱۰۰ گرم سیب‌زمینی خلال نازک خرد شود.
لیموعمانی ۳ عدد چند سوراخ با چنگال در آن ایجاد گرده و آن را از قبل در آب سرد بخیسانید.
نمک و فلفل به اندازه
زردچوبه – دارچین در حدود یک‌دوم قاشق چای‌خوری بر اساس تمایل می‌توان بکار برد. زردچوبه در اوایل پخت و دارچین در اواخر و قبل از کشیدن به خورش افزوده می‌شود.
زعفران یک‌چهارم تا نصف قاشق چای‌خوری زعفران در دو قاشق غذاخوری آبجوش حل شده و دم شود. زعفران را باید در اواخر پخت به خورش اضافه کرد تا عطر آن از بین نرود.

روش آماده سازی خورش قیمه:

خورش قیمهطرز تهیه خورش قیمه مرحله به مرحله

  1. پیاز را سرخ می‌کنیم. پس از شستن گوشت، گوشت را خرد کرده سپس با پیازداغ، زردچوبه تفت می‌دهیم می‌گذاریم تا آب گوشت کشیده شود.
  2. لپه را چند ساعت قبل می‌گذارید در آب خیس بخورد. بعد از آب‌گیری در آبکش، در ظرفی جداگانه ریخته و لپه را با روغن کمی سرخ می‌کنیم و به خورش اضافه می‌کنیم.
  3. رب گوجه‌فرنگی را جداگانه تفت می‌دهیم و به خورش اضافه می‌کنیم.
  4. دو لیوان آب را در قابلمه می‌ریزیم. در قابلمه را بسته در حرارت ملایم می‌گذاریم گوشت بپزد.
  5. بعد از پخته شدن گوشت و بیست دقیقه قبل از برداشتن قابلمه از روی حرارت، نمک و فلفل و لیموعمانی را به گوشت اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم در یک حرارت ملایم خورش پخته شود و کاملاً جا بیفتد.
  6. دقایقی قبل از سرو کردن مقداری دارچین (در صورت تمایل) و زعفران دم‌کرده را به خورش اضافه می‌کنیم.
  7. سیب‌زمینی را خلال کرده و جداگانه آن را سرخ می‌کنیم و در حین سرخ کردن کمی نمک می‌زنیم. خورش را در ظرفی ریخته روی آن سیب‌زمینی سرخ‌شده قرار می‌دهیم.

فوت و فن خوشمزه‌تر شدن خورش قیمه:

۱. گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می‌شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می‌کنم.

۲. رب گوجه‌فرنگی حتماً قبل از افزودن به خورش تفت داده شود. تفت دادن تا حدی است که رنگ روغن متمایل به قرمز شود.

۳. هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش‌مزه‌دار کنید. یادتان باشد که برخی از رب‌های گوجه‌فرنگی ترش‌مزه هستند و می‌توانند به هر چه خوش‌طعم شدن خورش کمک کنند.

خورش قیمهنکات خوب جا افتادن خورش قیمه نذری

۴. لپه بر اساس جنس دیرپز یا زودپز بودن آن زمان و روش پخت متفاوتی دارند. لپه‌های متداول ایرانی دیرپزتر از انواع خارجی هستند. لپه را بهتر است چند ساعت زودتر در آب و نمک خیس کرد. برای پخت لپه دو روش پیشنهاد می‌شود.

تبلیغات
  • می‌توان لپه، را جداگانه آب پز کرد و پس از پختن آن را در آبکش ریخت و آبجوش بر روی آن گرداند تا کف حاصل از جوشیدن گرفته شود. سپس در اواسط پخت به خورش اضافه کرد.
  • می‌توان لپه‌ها را تفت داد و همزمان با گوشت یا اواسط پخت به خورش افزود تا لپه‌ها شکل خود را از دست ندهند.

۵. رب گوجه‌فرنگی و زعفران دم‌کرده از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی پودر دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد. می‌توان چوب دارچین را از همان ابتدا به خورش افزود و پس از پخت آن را جدا کرد.

۶. لیموعمانی‌ها را ۲۰-۱۵ دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود. دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.

۷. هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.

۸. انداختن ۲ عدد گوجه‌فرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا می‌دهد هم باعث می‌شود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.

4.7/5 - (3 امتیاز)

تبلیغات

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا