تغذیه

خواص دایکون یا ترب سفید؛ چگونگی طبخ + ارزش غذایی

یک ضرب المثل چینی می‌گوید: “خوردن تربچه تند و نوشیدن چای داغ باعث می‌شود که پزشکان گرسنه به زانو بروند.” در حقیقت این گفته‌ها وجود دارد: تربچه‌ها یکی از با ارزش‌ترین سبزیجات کم کالری هستند که می‌توانید از آن لذت ببرید.

اکثر ترب ها در ایالات متحده برای پوست قرمز و شکل گرد آن‌ها شناخته شده‌اند، اما آیا شما تا کنون گونه‌های آسیایی بلند و سفید را به نام تربچه دایکون را دیده‌اید؟ بسیاری از مزایا و کاربردهای آشپزی دائیکون را کشف کنید و به همین دلیل پشیمان نیستید که آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

Daikon چیست؟

شما احتمالاً شنیده‌اید که آن را تربچه شرقی نامیده‌اید، اما دایکون (Raphanus sativus var. longipinnatus) یک گیاه است که در واقع به نام‌های بسیاری از جمله مول، تربچه چینی، تربچه ساسما و بیشتر ترجیحاً تربچه ژاپنی می گویند. در واقع، daikon یک کلمه ژاپنی است که به معنی “ریشه بزرگ” است.

اعتقاد بر این است که Daikon از دریای مدیترانه آغاز شده است، اما در حال حاضر به کشورهای جنوب شرقی و آسیای شرقی مانند ژاپن، چین، کره و فیلیپین گسترش یافته است و در آنجا به دلیل ریشه آن بسیار ارزشمند است. امروز، تربچه دایکون در شمال امریکا برای جلوگیری از تراکم خاک، رشد می‌کند که پس از آن خاک را قادر می‌سازد باران بیشتری را جذب کند.

یکی از اعضای خانواده تربچه، دایکون را می‌توان از ظاهر خود به راحتی از دیگر تربچه‌ها تشخیص داد: آن دارای برگ‌های بزرگ و سریع در حال رشد و یک ریشه بلند سفید و شبیه هویج رنگی است. Daikon می‌تواند تا 20 اینچ طول، با قطر 4 اینچ رشد کند.

هرچند که به عطر و طعم می گویند، آن را سبک تر و کمتر از فلفل و تربچه‌های دیگر است. خام، مرطوب و ملایم است، با یک بافت ترد و آبدار. هنگامی که پخته شده، آن را شبیه به روپوش پخته شده است.

اگرچه ریشه بیشترین بخش استفاده از این محصول است، اما دایکون یک گیاه cruciferous است که به لحاظ فنی صحبت می‌کند. در کشورهای آسیایی، ریشه دایکون معمولاً ترشی شده و به عنوان یک ظرف جانبی کنار غذا خورده می‌شود یا به غذاهای اصلی اضافه می‌شود، رنده شده، کوبیده و یا در برش‌های نازک. با این وجود، برگ‌ها نباید کنار گذاشته شوند، زیرا آن‌ها مزایای سلامتی خود را نیز ارائه می‌دهند.

شما همچنین می‌توانید از جوانه‌های دایکون (بعنوان “kaiware” توسط ژاپنی‌ها) لذت ببرید، که دارای طعم تند و فلفل است که به ساندویچ و سالاد می‌افزاید.

ارزش غذایی ترب سفید (100 گرم):

کالری: 10
کالری از چربی: 1
کل چربی: 0 گرم 0٪
چربی اشباع: 0 گرم 0٪
کلسترول: 0 میلی گرم 0٪
سدیم: 21 میلی گرم 1٪
کل کربوهیدرات: 4 گرم 1٪
فیبر غذایی: 2 گرم 6٪
شکر: 3 گرم
پروتئین: 1 گرم
ویتامین: A 0٪ ویتامین C 37٪
کلسیم: 3٪ آهن 2٪

ارزش روزانه درصد بر اساس 2،000 رژیم غذایی کالری است. مقادیر روزانه شما ممکن است بسته به نیازهای کالری شما بالا یا پایین باشد.

مصرف خوراکی ترب سفید

ترب سفید دارای ویتامین‌های آ، ب، و ث فراوان و همچنین آهن، فسفر و کلسیم است. کالری آن کم است و خوردن آن به تسریع هضم غذا کمک می‌کند به همین جهت برای رژیم غذایی مناسب و مورد توجه است. پس از درآمدن از خاک در صورت باقی‌ماندن برگ خاصیت آن کاهش می‌یابد برای همین بعد از درآوردن آن از خاک، برگ‌ها کنده می‌شود.

ترب سفید معمولاً به صورت خام در آشپزی به کار می‌رود ولی برای نگهداری در زمان طولانی‌تر آن را به صورت خشک شده یا ترشی و شور درمی‌آورند. طعم دایکون در نزدیکی قسمت برگ آن شیرین و پرآب است و هر چه به انتهای آن نزدیک شویم مزهٔ آن رو به تندی می‌گذارد و خشک‌تر است. به همین جهت قسمت سر آن به صورت خام در سالاد بکار می‌رود و قسمت انتهایی آن برای پختن هشت‌پا و ماهی مرکب یا به ژاپنی ایکا بکار می‌رود.

  • ترب سفید خام به صورت سالاد، دایکون‌اوروشی (با ابزاری ویژه آن را ریز کرده، به صورت رنده‌شده مانند در می‌آید) برش خلالی آن به نام تسوما است و همراه ساشیمی ماهی خام مصرف می‌شود.
  • در روش آب‌پزی ملایمدایکون برای تهیهٔ اودن و بوری دایکون و میسوسوپ بکار می‌رود.

خواص دایکون یا ترب سفید

دایکون یا ترب سفیدترب سفید چه خواصی دارد؟

شما می‌توانید با اضافه کردن دایکون به وعده‌های غذایی مورد علاقه خود، بسیاری از مواد مغذی که می‌تواند مطمئناً سلامتی شما را افزایش دهد را بدست آورید.

یکی از مزایای استفاده از دایکون این است که توانایی آن برای بهبود هضم، به علت آنزیم دیاستاز نامیده می‌شود که کمک می‌کند تا از اختلالات گوارشی، سوزش سر دل درمان شود و حتی ممکن است مانع از بارداری شود. در همین حال، ایزوتیوسیانات ها، که دایکون را به علت تندی، ممکن است به بهبود گردش خون و جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند.

آب از دایکون خام استخراج شده است به طور سنتی برای کاهش سردردها، تب، لثه‌ها و گرگرفتگی‌های متورم مورد استفاده قرار می‌گیرد، زیرا اثرات ضد التهابی و خنک کننده دارد. تربچه Daikon حاوی مقادیر بالایی از پتاسیم، ویتامین C و فسفر – مواد مغذی است که برای سلامتی ضروری هستند.

در حالی که شما ممکن است فکر کنید که مزایای فقط به ریشه اختصاص داده می‌شود، شما را شگفت زده خواهد کرد که می دانید که برگ‌های دایکون دارای ارزش تغذیه ای چشمگیر نیز هستند. آن‌ها در واقع با ویتامین A، ضروری برای سلامتی چشم و ویتامین C، بیشتر از ریشه هستند. آن‌ها همچنین بتا کاروتن، سدیم، آهن، فسفر و کلسیم را فراهم می‌کنند.

آمار ارقام خلاصه خوبی از خواص سلامت تندرست این غذا را فراهم می‌کند:

مسائل تنفسی را کاهش می‌دهد: این می‌تواند کمک به پاک کردن رفلاکس بیش از حد و از بین بردن باکتری‌ها و سایر بیماری‌های پاتوژن از دستگاه تنفسی شماشود.

سلامت گوارشی را ترویج می‌کند: Daikon هضم پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌های پیچیده و چربی‌ها را تسهیل می‌کند که به نوبه خود باعث جلوگیری از یبوست و افزایش جذب مواد مغذی در روده می‌شود.

کمک به سم زدایی: این تربچه باعث ادرار بدن می‌شود که برای پاک کردن کلیه‌ها ضروری است.

توانایی پیشگیری از سرطان بالقوه دارد: این سبزی دارای ترکیبات فنولیک آنتی اکسیدانی است که ممکن است به کاهش برخی انواع سرطان کمک کند.

ایمنی خود را تقویت می‌کند: ویتامین C در دایکون موجب تولید سلول‌های سفید خون می‌شود که ممکن است در بدن شما ترمیم و بهبود یابد.

کاهش التهاب: خواص ضد التهابی آب میوه Daikon می‌تواند به کاهش التهاب در سراسر سیستم شما کمک کند، که ممکن است منجر به یک قلب سالم، کاهش نقرس و آرتریت و کاهش درد از آسیب و گرفتگی عضلات شود.

باعث تقویت استخوان و پوست می‌شود: محتوای بالای کلسیم ممکن است در جلوگیری از پوکی استخوان مفید باشد. همچنین دارای مزایای آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به جلوگیری از چروک، افزایش گردش خون و حتی کاهش ظاهر پرمشخص و لکه‌های سنی و ایجاد تغییر درخشندگی طبیعی پوست شما کمک کند.

با مدیریت وزن کمک می‌کند: Daikon یک سبزی کم کالری و کم کلسترول است، اما دارای فیبر بالا و بسیاری مواد مغذی دیگر است – که برای افرادی که می‌خواهند وزن سالم خود را حفظ کنند، ایده آل هستند.

بنابراین به یاد داشته باشید، اگر می‌خواهید تمام مزایای سلامتی دایکون را به دست بیاورید بهتر است از تمام سبزیجات استفاده کنید.

چگونگی طبخ دایکون یا ترب سفید

همانطور که با دیگر تربچه‌ها غذا آماده می‌گردد، بسیاری از استفاده‌های آشپزی برای daikon بی پایان است. این را می‌توان به چند راه پخت، به عنوان یک طعم فوق العاده برای سوپ‌های مورد علاقه، بخار پز و یا غذاهای گوشتی مصرف کرد. Daikon همچنین به عنوان یک جایگزین برای دستور العمل هایی که برای انواع دیگر تربچه‌ها نیاز دارند، نیز کار می‌کند. این دستورات بسیار متنوع است.

همانطور که در بالا ذکر شد، برگهای دایکون نباید از بین بروند، زیرا آن‌ها فقط به عنوان ریشه و مغذی و قابل انعطاف هستند. با این حال، آن‌ها بهترین استفاده تازه، ایده آل هستند.

اگر این امکان پذیر نیست، می‌توانید به سادگی آن‌ها را حفظ کنید: به راحتی برگ‌ها را در آب جوش شیرین و یخ بزنید. بعداً می‌توانید از آن‌ها در هر زمان استفاده کنید، به علاوه برای سوپ میسو یا سرخ کردن یا اضافه کردن رنگ به غذاهای الهام گرفته از آسیا مصرف می‌گردد.

5/5 - (1 امتیاز)
منبع
wikipediasaat24

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا