خواص بی نظیر میگو برای سلامتی
میگو، از غذاهای دریایی و یکی از رایج ترین انواع صدف است.
میگو بسیار مغذی است و دارای مقادیر بسیاری ماده مغذی همانند یدها است. از سوی دیگر، برخی از مردم اعتقاد دارند که میگو به علت داشتن کلسترول بالا، ناسالم است.
در این مطلب قصد داریم به خواص و فواید مصرف میگو بپردازیم. با مثبت 1 همراه باشید.
خواص بی نظیر میگو
میگو دارای کالری کم و سرشار از مواد مغذی است
میگو دارای شاخصه های تغذیه ای بالایی است.
میگو دارای کالری بسیار پایینی است. تنها 84 کالری در 85 گرم میگو وجود دارد. تقریبا 90٪ کالری موجود در میگو بخاطر وجود پروتئین سرشار است و 10% آن نیز به چربی های موجود برمی گردد.
علاوه بر این، در 85 گرم میگو، بیش از 20 ویتامین و ماده معدنی مختلف وجود دارد، از جمله: ماده معدنی سلنیوم که 50 درصد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. این ماده معدنی به کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب کمک می کند.
در اینجا مروری می کنیم به مواد مغذی که در 85 گرم میگو وجود دارد:
- کالری: 84
- پروتئین : 18 گرم
- سلنیوم: 48 درصد
- ویتامین B12 موجود: 21 درصد
- آهن: 15 درصد
- فسفر: 12 درصد
- نیاسین: 11 درصد
- روی: 9 درصد
- منیزیم: 7 درصد
میگو همچنین یکی از بهترین منابع غذایی ید است. ید ماده معدنی مهمی است که بسیاری از مردم در معرض کمبود آن قرار دارند. ید برای کنترل عملکرد تیروئید و سلامت مغز اهمیت بسیاری دارد.
علاوه بر آنتی اکسیدان آساکسانتین که دارای مزایای بسیاری است، میگو همچنین منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است که برای سلامتی بسیار مفید هستند.
خلاصه: میگو بسیار مغذی است. میگو دارای کالری نسبتا پایینی است و علاوه بر مقادیر سرشاری از پروتئینو چربی های سالم، حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است.
تبلیغات
میگو دارای کلسترول بالایی است
میگو در کنار خواص فوق العاده که داراست از کلسترول بالایی برخوردار است.
85 گرم میگو حاوی 166 میلی گرم کلسترول است. این مقدار تقریبا 85٪ بیشتر از مقدار کلسترول موجود در سایر انواع غذاهای دریایی مانند ماهی تن است.
بسیاری از مردم از مصرف غذاهایی که حاوی کلسترول بالایی هستند خودداری می کنند، به این دلیل که ترس دارند کلسترول خونشان بالا برود و منجر به بیماری های قلبی شود.
به علاوه، میگو حاوی مواد مغذی متعددی است که در واقع میتوانند سلامتی را افزایش دهند، مانند اسیدهای چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان آستاکسانتین.
در یک مطالعه نشان داد بزرگسالانی که روزانه 300 گرم میگو مصرف می کردند، میزان کلسترول HDL “خوب” 12 درصد افزایش یافته و تری گلیسیرید آنها نیز 13 درصد کاهش داشت. هر دو مورد عوامل مهمی در کاهش خطر بیماری های قلبی هستند.
در مطالعه دیگری که بر روی 356 زن صورت گرفت، مشخص گردید میزان تری گلیسیرید و فشار خون این افراد به میزان قابل توجهی پایین تر از افرادی بوده که میگو را در رژیم غذایی خود نداشته اند.
تحقیقات همچنین نشان داده است افرادی که به طور منظم میگو مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی در این افراد نسبت به کسانی که میگو مصرف نمی کنند بسیار پایین تر است.
اگر چه تحقیقات بیشتری برای بررسی نقش میگو بر سلامت قلب ضروری است، اما خواص سودمندی که در میگو موجود است نسبت به کلسترول موجود در میگو بسیار فراوان تر است.
خلاصه: میگو حاوی کلسترول بالایی است، اما همچنین حاوی مواد مغذی بسیاری از جمله: آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است که ثابت شده است این مواد معدنی به ارتقای سلامت قلب کمک بسیاری می کنند.
تبلیغات
میگو سرشار از آنتی اکسیدان ها
نوع اولیه آنتی اکسیدان در میگو یک نوع کاروتنوئید به نام آستاکسانتین است.
آستاکسانتین از اجزای جلبک هاست که توسط میگو مصرف می شود. به همین دلیل، میگو منبع عمده ای از آستاکسانتین است. در واقع، این آنتی اکسیدان رنگ قرمز را به میگو می دهد.
زمانی که شما آستاکسانتین مصرف میکنید، از ایجاد رادیکال های آزاد که به سلول های بدن آسیب می رساند و باعث بروز بیماری در بدن می شود جلوگیری می کنند .
بسیاری از مطالعات بر روی آستاکسانتین نشان داده است که این آنتی اکسیدان به تقویت شریان ها کمک می کند، که ممکن است خطر ابتلا به حملات قلبی را کاهش دهد. همچنین ممکن است سطح کلسترول HDL “خوب” که عامل مهمی در سلامت قلب است را افزایش دهد.
علاوه بر این، آستاکسانتین میتواند برای سلامت قلب مفید باشد. خواص ضد التهابی آن ممکن است از آسیب به سلول های مغزی که اغلب منجر به از دست دادن حافظه و بیماری های عصبی مانند آلزایمر می شود جلوگیری کند.
خلاصه: میگو حاوی آنتی اکسیدانی به نام آستاکسانتین است که نقش مهمی در ارتقای سلامت مغز و قلب دارد.
سخن آخر
میگو مزایای بسیاری برای سلامتی دارد.
میگو سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و منبع غنی از پروتئین است. مصرف میگو بدلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و آنتی اکسیدان آستاکسانتین میتواند سلامت قلب و مغز را افزایش دهد.
گرچه میگو دارای کلسترول بالایی است، اما تأثیر منفی بر سلامت قلب ندارد. خوردن میگو می تواند باعث کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول DLD (کلسترول بد) شود.
به طور کلی، میگو غذایی سالم و مقوی است که بهبود سلامت شما می تواند کمک شایانی کند.