تغذیه

مهم ترین منابع پروتئین کدامند؟

بدن انسان تقریبا از 100 تریلیون سلول تشکیل شده است که هر کدام از این سلول ها دارای هزاران پروتئین هستند. سلول ها با کمک این پروتئین ها می توانند وظایف خود را به درستی ایفا کنند. پروتئین ها دارای 20 نوع اسیدآمینه هستند. پروتئین ها نقش مهمی در بازسازی و تقویت سلول های بدن دارند و علاوه بر آن نقش های مختلفی در عضلات، ماهیچه ها،استخوان، پوست و مو و بسیاری از دیگر اجزای مهم بدن ایفا می کنند.

بدن انسان نمی تواند همه ی اسیدآمینه های موردنیاز خود را تولید کند، اسیدآمینه هایی که بدن در تولید آنها نقشی ندارد به اسیدآمینه های اساسی مشهور هستند.
با این که این اسیدآمینه ها در رژیم های غذایی وجود دارند ولی توانایی جذب این اسیدآمینه ها توسط بدن در انواع غذاها مختلف است. رژیم های غذایی حیوانی سرشار از اسیدآمینه های اساسی هستند که به رژیم های پروتئینی کامل نیز معروف اند. اما رژیم های گیاهی ممکن است همه ی اسیدهای آمینه ها را دارا نباشند، به طور مثال هر کدام از دانه های سویا و کینوا دارای اسیدهای آمینه هستند ولی بعضی از رژیم های گیاهی بعنوان مثال لوبیا قرمز و یا عدس را بایستی با برنج طبخ و مصرف نمود، زیرا ترکیب این دو با هم شامل اسیدهای آمینه اساسی است.

پروتئین

مهم ترین منابع پروتئین


1. تخم مرغ

تخم مرغ یکی از غذاهای سرشار از پروتئین است. همچنین تخم مرغ دارای ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های سالم و آنتی اکسیدان هاست.
بالاترین مقدار پروتئین در سفیده تخم مرغ وجود دارد که هر سفید تخم مرغ دارای 6 گرم پروتئین و 78 کالری است.

2. سینه ی مرغ

سینه ی مرغ از مهم ترین منابع سرشار از پروتئین است که یکی امتیازات این رژیم غذایی، طعم خوشمزه و آسانی در پخت و پز آن است. سینه ی مرغ سوخاری بدون پوست، دارای 58 گرم پروتئین و 284 کالری است.

3. شیر

شیر سرشار از کلسیم، فسفر و ویتامین B2 است. شیر بیشتر عناصری که بدن به آن نیاز دارد را داراست. یک لیوان شیر خالص دارای 8 گرم پروتئین و 149 کالری است.

4. پنیر کُلبه

پنیر کُلبه، یکی از انواع پنیری است که چربی و کالری پایینی را داراست. این پنیر سرشار از کلسیم، فسفر، سلنیم و ویتامین B12 است. به ازای 226 گرم پنیر کُلبه، 27 گرم پروتئین و 149 کالری وجود دارد. انواع دیگری از پنیر همانند: پنیر پارمزان، پنیر سوئیسی و پنیر موزارلا موجود هستند که از پروتئین بالایی برخوردارند در عین حال کالری بالایی نیز دارند.

5. گوشت گاو

گوشت گاو دارای نسبت بالایی از پروتئین، آهن، ویتامین B12 و بسیاری از مواد معدنی و ویتامین هاست. به ازای هر 85 گرم گوشت گاو پخته شده با روغن، 22 گرم پروتئین و 184 کالری وجود دارد.

6. تن ماهی

از خواص تن ماهی میتوان، چربی و کالری کم آن را نام برد. به ازای هر 145 گرم تن ماهی 39 گرم پروتئین و 149 کالری وجود دارد.

7. ماهی

ماهی دارای انواع مختلفی است. ماهی منبع سرشاری از اسیدهای چرب سالم مانند اسیدهای امگا3 و پروتئین است به ازای 85 گرم ماهی سالمون 19 گرم پروتئین و 75 کالری وجود دارد.

8. میگو

میگو از غذاهای دریایی با کالری بسیار پایین است. میگو منبع سرشاری از مواد معدنی مهم از جمله: سلنیم، ویتامین B12 و اسیدهای چرب امگا 3 است. به ازای 85 گرم میگو، 18 گرم پروتئین و 84 کالری وجود دارد.

پروتئین

خواص و فواید پروتئین


پروتئین نقش بسیار مهمی در فرآیندهای بیولوژیکی بدن دارد. از فواید پروتئین و خواص مهم آن برای بدن، موارد زیر را میتوان نام برد:

  • بازسازی سلول های قدیمی و ساخت سلول های جدید
  • تشکیل هورمون هایی همانند انسولین
  • تولید هموگلوبین در خون
  • ساخت آنزیم هایی همانند آنزیم آمیلاز
  • داشتن نقش مهمی در رشد کودکان، نوجوانان و زنان باردار
  • کمک به کاهش وزن، بدلیل اینکه پروتئین بیشتر از چربی ها و کربوهیدرات ها احساس سیری در بدن را به وجود می آورد.
5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا