تغذیه

خواص مارچوبه برای کاهش وزن، بارداری، فشار خون و دستگاه گوارش

مارچوبه، به عنوان عضوی از خانواده مارچوبگان شناخته شده است.

این سبزی محبوب در انواع مختلفی از جمله سبز، سفید و بنفش یافت میشود. از مارچوبه در سراسر جهان در پخت و پز استفاده می شود. مارچوبه را میتوان بصورت اُملت، پاستا و سرخ کرده مصرف نمود.

مارچوبه دارای کالری پایین، ویتامین های ضروری، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست.

6 خاصیت مارچوبه برای سلامتی


1. کم کالری و مغذی

مارچوبه دارای کالری پایینی است و از مواد مغذی فوق العاده‌ای برخوردار است.

ارزش غذایی: مارچوبه پخته شده – 90 گرم

مواد مغذیمیزان
کالری20
پروتئین2.2 گرم
چربی0.2 گرم
فیبر1.8 گرم
ویتامین C12% RDI
ویتامین A18% RDI
ویتامین K57% RDI
فولات34% RDI
پتاسیم6% RDI
فسفر5% RDI
ویتامین E7% RDI

مارچوبه همچنین دارای مقادیر کمی از آهن، روی و ویتامین B2 است.

مارچوبه منبعی عالی از ویتامین K است. ویتامین k ترکیبی ضروری برای لخته شدن خون و سلامت استخوان است.

علاوه بر این، مارچوبه دارای فولات بالایی است. فولات ماده ای مغذی و حیاتی برای سلامت بارداری و بسیاری از فرآیندهای مهم بدن، از جمله رشد سلول ها و تشکیل DNA میباشد.

خلاصه: مارچوبه جزء سبزیجات کم کالری است که منبعی عالی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری، به ویژه فولات، ویتامین A، C و K محسوب میشود.

مارچوبه

2. منبعی سرشار از آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به محافظت از سلول ها در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو کمک می کنند.

استرس اکسیداتیو موجب پیری، التهاب مزمن و بسیاری از بیماری ها، از جمله سرطان می شود.

مارچوبه مانند سایر سبزیجات، سرشار از آنتی اکسیدان ها است که شامل: ویتامین E، ویتامین C، گلوتاتیون و همچنین فلاونوئیدها و پلی فنول های مختلف میشود.

مارچوبه به ویژه در فلاونوئیدهایی همچون کوئرستین، ایزورامنتین و کامپفرول سرشار است.

در برخی مطالعات انسانی، آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی اثرات ضد فشار خون، ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد سرطانی این ترکیبات مشخص گردیده است.

علاوه بر این، مارچوبه بنفش رنگ، شامل رنگدانه های قوی به نام آنتوسیانین است که سبب جنب و جوش و اثرات آنتی اکسیدانی در بدن می شود.

در واقع مصرف آنتوسیانین برای کاهش فشار خون و بیماری قلبی موثر است.

مصرف مارچوبه همراه با سایر میوه ها و سبزیجات می تواند بدن شما را با طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها که برای سلامتی مفید هستند روبرو کند.

خلاصه: مارچوبه منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی از قبیل ویتامین های C و E، فلاونوئیدها و پلی فنل ها است. آنتی اکسیدان ها از انباشت رادیکال های مضر آزاد جلوگیری می کنند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.

 

3. افزایش سلامت دستگاه گوارش

الیاف و فیبر های غذایی برای سلامت جسمی و دستگاه گوارش ضروری هستند.

نصف فنجان مارچوبه حاوی 1.8 گرم فیبر است که 7٪ نیاز روزانه شما را برآورده می کند.

مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات غنی از فیبر ممکن است به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی و دیابت کمک کند.

مارچوبه دارای فیبر نامحلول بالایی است که به حرکات روده نظم میدهد و مقادیر پایینی از فیبر محلول، که ماده ای ژل مانند در دستگاه گوارش ایجاد می کند.

فیبر محلول باکتری های از قبیل: بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس که برای سلامت روده مفید هستند را تغذیه میکند.

افزایش تعداد این باکتری های سودمند در تقویت سیستم ایمنی بدن و تولید مواد مغذی ضروری مثل ویتامین B12 و K2 نقش مهمی دارد.

مصرف مارچوبه به عنوان بخشی از رژیم غذایی غنی از فیبر، راه حلی عالی برای کمک به برآورده شدن فیبر لازم و حفظ سلامت سیستم گوارش است.

خلاصه: مارچوبه به عنوان منبعی عالی از فیبر، سلامت دستگاه گوارش را افزایش میدهد و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا و دیابت کمک می کند.

مارچوبه

4. کمک به بارداری سالم

مارچوبه منبع عالی فولات است که همچنین به عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می شود.

نیمی از فنجان مارچوبه، 34٪ نیاز روزانه فولات در بزگسالان و 22٪ از نیاز روزانه زنان باردار را تامین می کند.

فولات ترکیبی ضروری است که به تشکیل گلبول های قرمز و سلول های DNA کمک می کند. این امر در مراحل اولیه بارداری بسیار مهم است تا از رشد سالم کودک اطمینان حاصل شود.

دریافت فولات کافی از منابعی مانند: سبزیجات و میوه ها می تواند از سلامت جنین در برابر نقص نخاع یا بیماری اسپینا بیفیدا محافظت کند.

نقص نخاع می تواند به طیف وسیعی از مشکلات منجر شود، از جمله: مشکلات یادگیری، عدم کنترل روده و مثانه و اختلالات جسمی.

در واقع، دریافت فولات کافی در طول دوران بارداری و پیش از بارداری بسیار حیاتی است.

خلاصه: مارچوبه دارای فولات (ویتامین B9) است که ماده ای مغذی و مهم است که به کاهش خطر عارضه نخاع در دوران بارداری کمک می کند.

 

5. کاهش فشار خون

فشار خون بالا بیش از 1.3 میلیارد انسان در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است و عامل اصلی بیماری های قلبی و سکته مغزی محسوب می شود.

تحقیقات نشان می دهد که افزایش مصرف پتاسیم در کنار کاهش مصرف نمک، راهی موثر برای کاهش فشار خون بالا است.

پتاسیم فشار خون را از دو راه کاهش می دهد:

  • گشودن رگ های خونی
  • دفع بیش از حد نمک از طریق ادرار

مارچوبه منبع خوبی از پتاسیم است. نصف فنجان مارچوبه حاوی 6 درصد از نیاز روزانه بدن به پتاسیم را تامین می کند.

علاوه بر این، تحقیقات روی موش های صحرایی با فشار خون بالا نشان می دهد که مارچوبه ممکن است دارای خواص کاهش دهنده فشار خون باشد.

خلاصه: مارچوبه حاوی پتاسیم است. پتاسیم ماده ای معدنی است که می تواند فشار خون بالا را کاهش دهد. علاوه بر این، تحقیقات حیوانی نشان داده است که مارچوبه دارای ترکیبات فعالی است که رگهای خونی را گسترش می دهد و به همین دلیل فشار خون را پایین می آورد.

مارچوبه

6. کمک به کاهش وزن

مارچوبه دارای کالری بسیار پایینی است و تنها 20 کالری در نیم فنجان مارچوبه موجود است. این بدان معنی است که شما می توانید مارچوبه را بدون نگرانی افزایش وزن به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

علاوه بر این، حدود 94٪ مارچوبه از آب تشکیل شده است. تحقیقات نشان می دهد مصرف غذاهای کم کالری و غنی از آب با کاهش وزن همراه است.

مارچوبه نیز غنی از فیبر است که با کاهش وزن ارتباط دارد.

خلاصه: مارچوبه دارای خواصی از جمله: کالری کم، آب زیاد و فیبر غنی است که به کاهش وزن کمک می کند.

 

سخن آخر

مارچوبه ماده ای مغذی و خوشمزه برای اضافه نمودن به رژیم غذایی است. مارچوبه دارای کالری پایین و منبعی عالی از مواد مغذی، از جمله فیبر، فولات و ویتامین A، C و K است.

علاوه بر این، مصرف مارچوبه به کاهش وزن، بهبود هضم و سلامت دستگاه گوارش، بارداری سالم و کاهش فشار خون کمک شایانی می کند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا