تغذیه

خواص و فواید ویتامین E (ای) برای سلامت بدن

ویتامین E یکی از ویتامین های محلول در چربی است. این ویتامین خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و از بافت‌های بدن در مقابل اثرات مخرب برخی از ترکیب‌های شیمیایی محافظت می‌کند.

مواد غذایی سرشار از ویتامین E

ویتامین E در بسیاری از غذاها از جمله: روغن های گیاهی، غلات، گوشت، مرغ، تخم مرغ، میوه ها، سبزیجات و روغن گندم وجود دارد.

خواص ویتامین E برای سلامت بدن

کمبود ویتامین E، یک بیماری نادر است که می تواند به علت اختلالات ژنتیکی یا در نوزادان نارس ایجاد شود.

از ویتامین E برای درمان و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروق خونی از جمله: تقویت عروق، حمله قلبی، درد قفسه سینه، درد پا به علت مسدود شدن عروق و فشار خون بالا استفاده میکنند.

ویتامین E نیز برای درمان دیابت و عوارض آن مورد استفاده قرار می گیرد. ویتامین E، برای جلوگیری از سرطان، به ویژه سرطان ریه و دهان معمولا در افراد سیگاری مصرف می شود.

از ویتامین E همچنین برای درمان بیماری های مغز و سیستم عصبی از جمله بیماری آلزایمر و سایر بیماری های دمانس، بیماری پارکینسون، گرفتگی عضلات، سندرم پای بیقرار و صرع استفاده می کنند. ویتامین E نیز برای درمان کره هانتینگتون و سایر اختلالاتی که شامل اعصاب و عضلات هستند استفاده می شود.

زنان از ویتامین E برای جلوگیری از عوارض ناشی از بارداری با فشار خون بالا (پره اکلامپسیسندرم پیش از قاعدگی (PMS)، دوره دردناک، سندرم یائسگی، گرگرفتگی در سرطان سینه و کیست های پستان استفاده می کنند.

گاهی اوقات ویتامین E برای کاهش اثرات مضر درمان های پزشکی مانند دیالیز و اشعه نیز استفاده می شود. همچنین برای کاهش عوارض ناخواسته مصرف دوکسوروبیسین و آسیب های ریه در افراد مصرف کننده آمیودارون استفاده می شود.

ویتامین E گاهی برای بهبود استقامت فیزیکی، افزایش انرژی، کاهش آسیب عضلانی پس از ورزش و افزایش قدرت عضلات استفاده می شود.

ویتامین E همچنین برای بیماری های آب مروارید، آسم، عفونت تنفسی، اختلالات پوستی، پیری پوست، آفتاب سوختگی، سیستیک فیبروزیس، ناباروری، ناتوانی جنسی، سندرم خستگی مزمن (CFS)، زخم معده، برای برخی از بیماری های ارثی و جلوگیری از آلرژی استفاده می شود.

ویتامین E همچنین از پیری پوست جلوگیری می کند و از پوست در برابر اثرات مواد شیمیایی مورد استفاده برای درمان سرطان (شیمی درمانی) محافظت می کند.

نکته: توصیه می شود برای دریافت ویتامین E، بجای استفاده انواع مکمل ها، از رژیم های غذایی مناسب استفاده کنید.

ویتامین Eویتامین ای چه خواصی دارد؟

ویتامین E چگونه باعث جلوگیری و بهبود بسیاری از بیماری های می شود؟

ویتامین E سرشار از آنتی اکسیدان های مهم است. این آنتی اکسیدان ها به کاهش سرعت فرایندهایی که باعث آسیب سلول ها می شود کمک می کنند.

موارد منع مصرف ویتامین E

مصرف ویتامین E، اگر بصورت طبیعی و از طریق رژیم های غذایی مصرف شود، در حالت معمولی هیچگونه عوارضی ندارد، مگراینکه بخواهید از مکمل های ویتامین E با دوزهای غیر استاندارد استفاده کنید.

برخی از نگرانی ها وجود دارد که نشان می دهد دوز بالای ویتامین E باعث افزایش احتمال سکته مغزی شدید (سکته هموراژیک) منجر به خونریزی می شود.
برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف ویتامین E در دوزهای 300 تا 800 IU در روز ممکن است احتمال این نوع سکته را 22٪ افزایش دهد.

مصرف دوزهای بالا ویتامین E همچنین می تواند موجب تهوع، اسهال، گرفتگی معده، خستگی، ضعف، سردرد، تاری دید، بثورات و کبودی و خونریزی شوند.

بارداری

برخی از نگرانی ها وجود دارد که استفاده از مکمل های ویتامین E ممکن است برای جنین مضر باشد. در طول بارداری بدون صحبت با پزشک معالج خود، مکمل های ویتامین E را مصرف نکنید.

آنژیوپلاستی

از مصرف مکمل های حاوی ویتامین E یا سایر ویتامین های آنتی اکسیدان (بتا کاروتن، ویتامین C) قبل و بعد از آنژیوپلاستی، بدون نظارت پزشک متخصص، اجتناب کنید. به نظر می رسد این ویتامین ها در درمان آنژیوپلاستی دخالت دارند.

دیابت

ویتامین E ممکن است خطر ابتلا به نارسایی قلبی در افراد مبتلا به دیابت را افزایش دهد. افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف دوزهای بالای ویتامین E اجتناب کنند.

حمله قلبی

ویتامین E ممکن است خطر مرگ را در افراد مبتلا به سابقه حمله قلبی افزایش دهد. افراد مبتلا به سابقه حمله قلبی باید از دوزهای بالا ویتامین E اجتناب کنند.

کمبود ویتامین K

ویتامین E ممکن است مشکلات لخته شدن را در افرادی که سطح ویتامین K کم هستند، بدتر کند.

اختلالات خونریزی

ویتامین E ممکن است باعث اختلالات خونریزی شود. اگر اختلال خونریزی دارید، از مصرف مکمل های ویتامین E اجتناب کنید.

سرطان سر و گردن

مصرف مکمل های ویتامین E بصورت روزانه از دوز 400 IU بیشتر مصرف نکنید. ویتامین E ممکن است شانس بازگشت سرطان را افزایش دهد.

سرطان پروستات

نگرانی وجود دارد که مصرف ویتامین E، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد.

سکته مغزی

ویتامین E ممکن است خطر مرگ را در افراد مبتلا به سکته مغزی افزایش دهد. افراد مبتلا به سکته مغزی باید از مصرف دوزهای بالا ویتامین E اجتناب کنند.

جراحی

ویتامین E ممکن است خطر خونریزی در طول و بعد از عمل جراحی را افزایش دهد. استفاده از ویتامین E را حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی متوقف کنید.

سخن آخر

دریافت ویتامین E از طریق رژیم های غذایی از جمله: روغن های گیاهی، غلات، گوشت، مرغ، تخم مرغ، میوه ها، سبزیجات و روغن گندم می تواند به سلامت بدن ما کمک شایانی کند. این حقیقت برای مکمل ها و دارو های حاوی ویتامین E صدق نمی کند.
مصرف بی رویه مکمل ها، بدون نظارت پزشک متخصص می تواند به سلامتی ما آسیب جدی وارد کند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا