نگهداری مواد غذایی

بهترین روش نگهداری آجیل برای مدت طولانی

به دلیل چربی بالا، درصورتی‌که شرایط نگهداری آن‌ها مناسب نباشد به‌سرعت اکسید شدن در آن‌ها رخ می‌دهد و بدطعم می‌شود. در این یادداشت با روش‌های مختلف نگهداری آجیل‌ها آشنا خواهید شد. درصورتی‌که مقداری از آجیل‌های عید بدون استفاده باقی ماند، می‌توانید با این روش‌ها آن‌ها را حتی تا یک یا چند سال با حفظ طعم و ارزش تغذیه‌ای، نگهداری و مصرف کنید.

چگونه آجیل را تازه نگه داریم؟

نگهداری آجیل در دمای محیط:

اگر مقداری آجیل تازه دارید که به‌تازگی از درخت چیده شده‌اند (مثل گردو، بادام، پسته و…)، بهتر است قبل از این‌که آن‌ها را در دمای محیط نگهداری کنید، دو روز در فریزر قرار دهید تا میکروب‌ها یا تخم آفات باقیمانده کشته شوند. تخم حشرات در دمای اتاق زنده می‌ماند. ممکن است شما با چشمتان چیزی مشاهده نکنید، اما این به معنی آن نیست که آجیل فاقد حشرات است. برای این منظور، آجیل‌ها را در ظروف دربسته بریزید و 48 ساعت در فریزر صفر درجه سانتی‌گراد یا پایین‌تر قرار داده و سپس خارج کنید. از قرار دادن آن‌ها در کنار مواد غذایی نظیر سیر و پیاز اجتناب کنید، چراکه سریعاً تغییر طعم می‌دهند.

روش نگهداری آجیلچگونه آجیل را تازه نگه داریم

برای نگهداری در محیط حتماً از ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی با در محکم استفاده کنید. ظرف باید تمیز، خشک و بدون بوی خاص باشد. در ظرف باید محکم بسته شود تا از ورود بوهای خارجی جلوگیری کند. در دمای محیط ظروف بر کیسه‌ها ارجحیت دارد. کیسه‌ها معمولاً نفوذپذیر است و بوهای خارجی به‌راحتی از آن‌ها نشت می‌کند و طعم آجیل را تغییر می‌دهد. پس‌ازآن ظروف را در محل تاریک و خنک قرار دهید، چراکه نور و حرارت به اکسید شدن کمک می‌کنند. در دمای اتاق و در بسته‌بندی مناسب مغز بادام، بادام‌هندی، فندق، بادام‌زمینی و پسته به ترتیب 12-9، 9-6، 6-4، 9-6 و سه ماه قابل نگهداری است اما اگر پوست آن‌ها جدا نشود، عمر نگهداری افزایش می‌یابد.

نگهداری آجیل در یخچال:

آجیل‌ها را در ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی نفوذناپذیر و دربسته بریزید. نگهداری طولانی‌مدت آجیل تازه چیده شده در یخچال، اجازه زنده ماندن به تخم حشرات را نمی‌دهد. ظروف نسبت به کیسه‌های پلاستیکی ارجحیت دارد. دمای مناسب برای این روش 4 درجه سانتی‌گراد یا کمتر است و آجیل تا یک سال تازه باقی می‌ماند. در دمای یخچال و در بسته‌بندی مناسب مغز بادام، بادام‌هندی، فندق، بادام‌زمینی و پسته تا یک سال قابل نگهداری است.

طریقه نگهداری آجیل در فریزر:

روش نگهداری آجیلروش نگهداری انواع آجیل در فریزر

آجیل‌ها را در ظروف دربسته بریزید. برای نگهداری در فریزر نیازی به انجماد اولیه دو روزه آن‌ها برای کشتن میکروب‌ها یا حشرات وجود ندارد. کیسه‌های پلاستیکی مخصوص فریزر می‌تواند مورداستفاده قرار بگیرد. باوجوداین پلاستیک‌های محکم و ظروف شیشه‌ای در اولویت است. این شرایط، هم برای آجیل‌های با پوست و هم بدون پوست قابل‌استفاده است. نگهداری در فریزر به دلیل مصون ماندن آجیل‌ها از نور و حرارت، بهترین روش نگهداری آن‌ها برای زمان طولانی است. در دمای فریزر و دربسته بندی مناسب مغز بادام، بادام‌هندی، فندق، بادام‌زمینی و پسته به ترتیب دو، دو، یک، دو و سه سال قابل
نگهداری است.

چند نکته کاربردی

آجیل را حتی‌الامکان تازه بخرید.

ترجیحاً آجیل‌ها را با پوست بخرید، چراکه می‌توانید مدت بیشتری نگهداری کنید. وقتی مغز آجیل خرد، برشته یا آسیاب می‌شود، روغن آن‌ها به‌راحتی خارج می‌شود و درصورتی‌که با هوا در تماس باشند، به‌سرعت اکسید می‌شود. همچنین این مغزها به‌راحتی رطوبت و بوهای خارجی را جذب می‌کند. پس باید در نگهداری آن‌ها دقت کرد و از ظروف خشک، نفوذناپذیر و تمیز برای آن‌ها استفاده کنید و سریع‌تر مصرف کنید.

کتاب الکترونیکی با زود انزالی خداحافظی کنید

شامل برنامه ماهانه + آموزش تصویری + تمرینات تایید شده توسط انجمن اورولوژی اروپا

اطلاعات بیشتر
منبع
jamaranگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن