غذاها

طرز تهیه ریزه کوفته تبریزی مجلسی و خوشمزه

آذربایجان مجموعه کاملی است از هرآن چیزی که یک گردشگر نیاز دارد. از تاریخ و طبیعت گرفته تا سوغات و خوراکی‌ها. غذهای آذربایجانی نیز از این تنوع بی‌نصیب نمانده‌اند. آذربایجانی‌ها هم غذاهای بسیار ساده دارند که با یک تکه نان و پنیر درست می‌شود و هم غذاهایی بسیار مجلسی که پر از گوشت است. زبانزد این غذاها شاید کوفته تبریزی باشد که ترکیب بسیار خوشمزه آن نشان از هوش بالا و ذوق سرآشپزان قدیم این دیار دارد. ریزه کوفته آذربایجان از جمله انواع کوفته آذربایجانی است که طعم لذیذش بسیاری از افراد را وسوسه کرده تا به دنبال دستور تهیه این خوراک خوشمزه باشند. اگر شما نیز به دنبال طرز تهیه این خوراک هستید، ادامه این مطلب را با ما باشید.

مناسب برای: ۶ نفر

زمان لازم برای طبخ: حدود یک ساعت

مواد لازم ریزه کوفته تبریزی

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • لوبیا چیتی: ۲۰۰ گرم
  • هویج: یک کیلوگرم
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • برنج: ۵۰ گرم یا نصف پیمانه
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • آبغوره یا آب نارنج: نصف پیمانه

طرز تهیه ریزه کوفته تبریزی

  • ابتدا لوبیا را در کاسه‌ای بریزید و بعد از شستن، به مدت ۵ الی ۶ ساعت در مقداری آب سرد خیس کنید. سپس در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بپزد.

زمان لازم برای پخت لوبیا، حدود یک تا یک ساعت و نیم است (البته این مدت بستگی به جنس لوبیا نیز دارد، بعضی لوبیاها زودپز و بعضی دیگر دیرپز هستند).

  • بعد از پختن لوبیا، آن را داخل آبکش ریخته و کنار بگذارید.
  • برنج را نیز در کاسه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و به مدت یک ساعت خیس کنید.
  • یکی از پیازها را شسته و پس از پوست کندن به صورت خلالی خرد کنید. سپس در یک تابه گود متوسط مقداری روغن بریزید و پیاز خردشده را در روغن تفت دهید.
  • هویج‌ها را نیز پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. سپس آن‌ها را نیز در تابه‌ای جداگانه، در مقداری روغن تفت دهید.
  • گوشت چرخ کرده را در یک کاسهٔ گود ریخته و پیاز دومی را پس از پوست کندن و شستن داخل آن رنده کنید. سپس مخلوط گوشت و پیاز را با دست خوب ورز دهید.
دستور پخت آش قوروت قیله جلفا تبریز خوشمزه

هنگام ورز دادن، نمک، فلفل، زردچوبه، برنج خیسانده شده و یک چهارم پیمانه آب را نیز اضافه کنید.

در پایان، تخم‌مرغ را نیز بیافزایید و دوباره مواد را خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.

  • حالا در تابه‌ای که پیش از این پیاز را در آن تفت داده بودید، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کرده و زیر تابه را روشن کنید تا کمی تفت داده شود. به این ترتیب، رنگ آن در غذا بیشتر خواهد شد.
  • سپس حدود یک چهارم پیمانه آب، داخل تابه بریزید. بعد از اینکه یکی دو جوش زد، مقداری از مخلوط گوشتی را برداشته و در کف دست‌تان به شکل گلوله به اندازه گردو درست کرده و داخل تابه بیندازید. این عمل را آن قدر تکرار کنید تا تمام مخلوط گوشتی به صورت کوفته‌های ریز گردویی شکل درآیند.
  • بعد هویج سرخ شده و لوبیای پخته را به آن اضافه کنید و پس از گذشت حدود نیم ساعت آبغوره یا آب نارنج را بیفزایید و بگذارید تا خوراک خوب جا بیفتد.

نکات لازم

  1. شما می‌توانید مقدار آب لازم برای پخت لوبیا را کمتر بریزید تا در پایان پخت، آب آن نیز به خورد لوبیا برود. در این صورت، دیگر نیازی به آبکش‌کردن وجود ندارد.
  2. اگر زمان کمی برای درست کردن غذا دارید، می‌توانید به جای صرف وقت برای پختن لوبیا از کنسرو آن استفاده کنید.
  3. هنگام تفت دادن هویج، در تابه را نگذارید تا هویج همچنان فرم سخت و ترد خود را طی سرخ شدن حفظ کند.

کتاب الکترونیکی رمان شازده کوچولو اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی پنج زبان عشق، گری چاپمن اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی ذهن آگاهی برای مدیریت استرس اطلاعات بیشتر
کتاب الکترونیکی چگونه ازدواج را به موفقیت تبدیل کنیم؟ اطلاعات بیشتر
کتاب اکترونیکی مارپیچ رو به بالا (وارونه سازی جریان افسردگی) اطلاعات بیشتر
دانلود کتاب غلبه بر ناتوانی جنسی (اختلال در نعوظ) اطلاعات بیشتر

برنامه جامع کنترل انزال شامل کتاب الکترونیکی (182 صفحه) + فایل صوتی کتاب (132 دقیقه) + کتاب الکترونیکی 14 تمرین مکمل + برنامه تمرینی 4 هفته ای + موسیقی درمانی سابلیمینال

اطلاعات بیشتر
منبع
citypediawikibooks

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا