شیرینی ماکارون؛ طرز تهیه ماکارون فرانسوی در خانه
ماکارون یک شیرینی فرانسوی است که در اصل با سفیده تخم مرغ و شکر درست میشود. از دیگر مواد لازم برای این شیرینی، پودر شکر یا پودر قند، پودر بادام یا پودر بادام زمینی و رنگ های خوراکی مجاز است. معمولاً وسط این شیرینی با شکلات سفید، خامه یا مربا پر میشود. این شیرینی فرانسوی به مشخصات کف و بالای صاف و درخشان و پایههای ملایم و مرطوب مشهور است و به راحتی در دهان آب میشود. ماکارون در فرانسه در طعمهای بسیار متفاوتی یافت میشود و اگر چه به صورت سنتی طعم تمشک کوهی و شکلاتی داشته است، اما اکنون در طعمهای گلهای مختلف، قهوه و کاپوچنو و توت فرنگی و غیره موجود است.
مواد لازم شیرینی ماکارون:
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیح |
پودر بادام | ۶۰ گرم | |
شکر | ۷۰ گرم | |
سفیده تخم مرغ | ۵۰ گرم | این مقدار را به دو قسمت ۳۳ و ۱۷ گرم تقسیم کنید |
رنگ خوراکی | کمی |
طرز تهیه شیرینی ماکارون:
۳۳ گرم از سفیده تخم مرغ را جدا کرده در درون یک کاسه میریزیم. با تخم مرغ همزنی کمی هم میزنیم تا کف کند کمی شکر را اضافه میکنیم. وقتی بقدری سفت شد که توانست به شکل شاخ در بیاید شکر را به دو قسمت تقسیم میکنیم پس از ریختن هر قسمت بهم میزنیم تا کاملاً سفیده سفت شود. کمی رنگ غذایی را به سفیده تخم مرغ اضافه کرده با لیسک پلاستیکی بهم مخلوط میکنیم تا رنگ مطلوب به دست آید. سفیده را به مواد خشک اضافه کرده سپس ۱۷ گرم باقیمانده از سفیده را نیز اضافه میکنیم. با لیسک پلاستیکی به آرامی مواد را بهم مخلوط میکنیم تا مایه یک دست شود.
مایه را داخل قیف قنادی با سرقیفی به قطر یک سانتیمتر میریزیم. بر روی کاغذ روغنی دایرههایی با قطر ۳ و نیم سانتیمتر میکشیم و چهار طرف کاغذ روغنی را توسط کمی از مایه به سینی فر چسبانده و سپس با قیف مایه را به اندازه دایرهها روی سینی میریزیم. چند بار به زیر سینی فر میزنیم تا کف مایه خارج شود. ۲۰- ۳۰ دقیقه مایه را به این حال گذاشته تا روی آن کمی خشک شود. سپس انگشت را روی شیرینی میکشیم اگر نچسبید مایه آماده قرار گرفتن در فر است.
در فری که از قبل با دمای ۱۴۰ درجه گرم شده است به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه میپزیم.
مواد لازم کرم کره برای لای ماکارون:
- کره بدون نمک: ۱۱۳ گرم
- زرده: یک عدد
- شکر: ۳۲ گرم
- آب: به مقدار لازم
طرز تهیهٔ کرم کره برای لای ماکارون:
۱. کرهای که کمی در هوای آشپزخانه نرم شده است داخل یک کاسه ریخته، با لیسک پلاستیکی خوب به بهم میزنیم تا بصورت کرم درآید.
۲. زرده را با تخم مرغ همزنی میزنیم تا سفیدرنگ شود.
۳. آب و شکر را بر روی حرارت میگذاریم تا به درجه حرارت ۱۱۵ درجه برسد و به شکل شربت دربیاید.
۴. شربت را کمکم بر روی تخم مرغ ریخته با سرعت تند همزن هم میزنیم. وقتی دمای مایه به اندازه دمای بدن رسید سرعت همزن را متوسط کرده و کره را طی دو یا سه مرحله با مایه مخلوط کرده و با همزن میزنیم تا مایه نرم و یکدست شود.
۵. وقتی ماکارون را از فر درآوردیم میگذاریم سرد شود. در لای آن با قیف کمی کرم کره قرار میدهیم و دو لایه را به یکدیگر میچسبانیم.
نوش جان 😉