تغذیه

خواص و فواید بادام درختی؛ ارزش غذایی بادام

بادام بومی خاورمیانه و از محبوب‌ترین آجیل‌ های جهان است. اما در حال حاضر بزرگ‌ترین تولید کننده این محصول ایالات متحده محسوب می‌شود.

تبلیغات

بادام گونه‌های مختلفی دارد که عبارت‌اند از: «بادام تلخ»، «بادام کوهی»، «بادام هندی» و «بادام زمینی».

بادام بسیار مغذی و غنی از چربی‌های سالم، آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

معمولاً بادام در تمام فروشگاه‌ها و به صورت با پوست، بدون پوست، خام یا بوداده یافت می‌شود.

فرآورده‌های بادام عبارت‌اند از: شیر بادام، روغن بادام (خوراکی یا مالشی)، کره، آرد بادام و  مارسیپان (خمیر بادام).

تبلیغات

در این مقاله به 6 خاصیت فوق العاده بادام برای سلامتی خواهیم پرداخت.

ارزش غذایی بادام

ارزش غذایی: بادام – 28 گرم

مواد مغذی میزان
فیبر 3.5 گرم
پروتئین 6 گرم
چربی 14 گرم(9 گرم غیر اشباع)
ویتامین E 37% RDI(نیاز روزانه)
منگنز 32% RDI(نیاز روزانه)
منیزیم 20% RDI(نیاز روزانه)

بادام همچنین حاوی مقادیر مناسبی از مس، ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و فسفر است.

بادام نیز دارای اسید فیتیک است که از جذب مواد معدنی جلوگیری می‌کند. در حالی که اسید فیتیک آنتی اکسیدانی مفید است ولی ممکن است دریافت آهن، روی و کلسیم را کاهش دهد.

خواص و فواید بادام برای سلامتی

1. بادام سرشار از آنتی اکسیدان ها

بادام منبعی فوق العاده از آنتی اکسیدان هاست.

آنتی اکسیدان ها به محافظت در برابر استرس اکسیداتیو که می‌تواند به سلول‌های شما آسیب برساند کمک می‌کنند. آنتی اکسیدان ها همچنین از التهاب، پیری و بیماری‌هایی نظیر سرطان جلوگیری می‌کنند.

تبلیغات

آنتی اکسیدان های موجود در بادام، عمدتاً در لایه قهوه ای رنگ آن متمرکز شده‌اند.

مطالعه ای که روی 60 مرد سیگاری انجام شد، نشان داد که مصرف حدود 3 اونس (84 گرم) بادام بصورت روزانه، میزان استرس اکسیداتیو را در دوره چهار هفته ای 23-34 درصد کاهش داده است.

بادامبادام درختی چه خواصی دارد؟

2. بادام سرشار از ویتامین E

ویتامین E عضوی از خانواده آنتی اکسیدان های محلول در چربی محسوب می‌شود.

این آنتی اکسیدان ها در غلظت‌های سلولی بدن ایجاد می‌شوند و سلول‌های شما را از آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کنند.

بادام یکی از بهترین منابع ویتامین E در میان مواد غذایی است و فقط مصرف 28 گرم از آن، 37 درصد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند.

تبلیغات

مطالعات متعددی ارتباط مستقیم افزایش مصرف ویتامین E در کاهش بیماری های قلبی، سرطان و بیماری آلزایمر را اثبات کرده‌اند.

3. کنترل قند خون

آجیل‌ها دارای کربوهیدرات پایین، اما چربی‌های سالم، پروتئین و فیبر بالایی هستند.

این امر برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

از مزیت‌های دیگر بادام، دارا بودن مقادیر قابل توجهی منیزیم است.

منیزیم یک ماده معدنی است که در بیش از 300 فرایند بدن، از جمله کنترل قند خون دخیل است.

تبلیغات

56 گرم بادام حاوی 150 میلی گرم از این ماده معدنی با ارزش است.

جالب توجه است، 25-38٪ افراد مبتلا به دیابت نوع 2، با کمبود منیزیم روبرو هستند. با این اوصاف مصرف منیزیم به طور قابل توجهی سطح قند خون را کاهش می‌دهد و عملکرد انسولین را بهبود می‌بخشد.

در نتیجه مواد غذایی حاوی منیزیم مانند بادام، ممکن است به جلوگیری از سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 کمک کنند، که هر دو از مشکلات عمده سلامتی محسوب می‌شوند.

بادامبادام چه خواص و فوایدی دارد؟

4. کاهش فشار خون

منیزیم موجود در بادام علاوه بر موارد فوق می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

فشار خون بالا یکی از عوامل مهم حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه است.

تبلیغات

کمبود منیزیم با فشار خون بالا ارتباط مستقیمی دارد.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منیزیم می‌تواند منجر به کاهش شدید فشار خون بالا شود.

5. کاهش کلسترول خون

سطح بالای لیپوپروتئین‌های LDL موجود در خون، به عنوان کلسترول “بد” شناخته شده و عاملی خطرناک برای بیماری های قلبی محسوب می‌شوند.

رژیم غذایی شما می‌تواند بر میزان LDL تأثیر بگذارد. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بادام برای کاهش سطح کلسترول LDL(بد) خون مؤثر است.

یک مطالعه 16 هفته ای در 65 بیمار مبتلا به پیش دیابت، نشان داد که رژیم غذایی حاوی 20 درصد کالری بادام، سطح کلسترول LDL (بد) را به طور متوسط ​​4/12 گرم در دسی لیتر کاهش می‌دهد.

تبلیغات

مطالعه دیگری نشان داد که مصرف 42 گرم بادام در روز کلسترول LDL(بد) را 5.3 میلیگرم در دسی لیتر کاهش می‌دهد در حالی که کلسترول HDL(خوب) را حفظ می‌کند.

بادامخواص بادام درختی برای لاغری

6. کمک به کاهش وزن

بادام دارای کربوهیدرات کم و پروتئین و فیبر بالایی است.

پروتئین و فیبر احساس سیری در افراد به وجود می‌آورند که می‌تواند به کاهش کالری و وزن کمک کند.

یک مطالعه چهار هفته ای در 137 شرکت کننده نشان داد که مصرف 43 گرم بادام بصورت روزانه، به میزان قابل توجهی گرسنگی و میل به مصرف غذا را کاهش می‌دهد.

3.7/5 - (3 امتیاز)

منبع
ترجمه اختصاصی تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا