مختلف

طرز تهیه سرکه برنج خانگی

سرکه برنج از طعم‌دهنده‌هایی است که در غذاهای آسیایی خصوصاً غذاهای کره‌ای و ژاپنی کاربرد دارد. سرکه برنج طعم خاص و منحصربه‌فردی دارد و به غذاهایی که در آن استفاده شود طعم و مزه متفاوتی می‌دهد. سرکه برنج دربسته بندی‌های کوچک و بزرگ در فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی (البته فروشگاه‌های بزرگ و لوکس) موجود است ولی معمولاً همه افراد به سرکه برنج دسترسی ندارند و معمولاً به دنبال خرید سرکه برنج از فروشگاه‌های مختلف هستند.

اگر اهل آشپزی باشید و علاقه‌مند به ایجاد تنوع در برنامه غذایی خانواده باشید و غذاهای ملل دیگر را امتحان می‌کنید پس حتماً سرکه برنج را در منزل تهیه کنید و طعم و مزه‌ای خاص در غذاهای خود ایجاد کنید. در این مطلب آموزش دقیق سرکه برنج را به ساده‌ترین روش ارائه نموده‌ایم که در حین اینکه طعم عالی و بی‌نظیر سرکه برنج را ایجاد نمایید روش ساده و پرکاری نیز نباشد.

مواد لازم برای تهیه سرکه برنج در منزل:

  • برنج سفید
  • شکر سفید
  • آب
  • مایه‌خمیر
  • سفیده تخم‌مرغ

ابزار لازم:

  • ظروف شیشه‌ای با درب محکم و فضای کافی
  • صافی و تنظیف

طرز تهیه سرکه برنج:

  1. برنج را به‌خوبی بشویید و در آب خیس کنید برنج باید حدود 6 ساعت خیس بخورد. به ازای هر پیمانه برنج 2 پیمانه آب بریزید.
  2. بعد از گذشت 3 ساعت دانه‌های خیس‌خورده برنج را با دست به‌خوبی فشار دهید تا خرد شود و سپس مجدد سه ساعت دیگر برنج را خیس دهید.
  3. بعد از 6 ساعت برنج را داخل تنظیف بریزید و فشار دهید تا تمام آب برنج خارج شود.
  4. آب برنج را در ظرف بریزید و در یخچال بگذارید آب برنج باید یک‌شب کامل در یخچال بماند.
  5. روز بعد آب برنج را از یخچال خارج کنید و اندازه‌گیری نمایید، به ازای هر پیمانه آب برنج 3/4 پیمانه شکر سفید اضافه نمایید.
  6. آب برنج و شکر را مخلوط‌کنید تا تمام شکر در آب برنج حل شود.
  7. سپس از روش بن ماری استفاده نمایید و مخلوط آب برنج و شکر حل‌شده را داخل ظرفی ریخته و به روش بن ماری حدود 30 دقیقه بپزید.
  8. بعد از پخته شدن مایه آن را کناری بگذارید تا خنک شود و سپس در ظرف شیشه‌ای مناسبی بریزید
  9. در این مرحله به ازای 4 پیمانه مایه 1/4 قاشق سوپ‌خوری مخمر اضافه نمایید و مایه را به‌خوبی مخلوط‌کنید.
  10. درب ظرف را ببندید و در دمای محیط (نباید زیاد سرد یا گرم باشد) قرار دهید. زمان اولیه رسیدن سرکه برنج حدود یک هفته است.
  11. در طی هفته مایه شروع به حباب زنی و جوشیدن می‌کند، بعد از گذشت 5 روز تا یک هفته تمام حباب‌ها از بین می‌رود و در این مرحله باید ظرف سرکه را تغییر دهید.
  12. تمام سرکه را در ظرف تمیز و خشکی بریزید و درب ظرف را ببندید. ظرف باید شیشه‌ای باشد و درب آن به‌خوبی بسته شود.
  13. مجدد حداقل 4 روز ظرف را در دمای محیط نگهداری کنید و سرکه برنج آماده مصرف است.
  14. سپس مایه به‌دست‌آمده که بوی آن کاملاً سرکه‌ای است را از صافی بگذرانید و مجدد حدود 15 دقیقه به روش بن ماری حرارت دهید و بپزید.
  15. سرکه به‌دست‌آمده کمی کدر است و شفاف نیست اگر می‌خواهید سرکه برنج کاملاً شفاف داشته باشید در مرحله آخر قبل از پخت به ازای هر 20 پیمانه سرکه یک عدد سفیده تخم‌مرغ اضافه کنید و سپس سرکه را به روش بن ماری پخت دوم نمایید.
  16. تمام کدری سرکه به خورد سفیده تخم‌مرغ می‌رود و می‌توانید بعد از پخت آن را بردارید و سرکه برنج شفاف داشته باشید.

بیشتر بخوانید: روش بن ماری 

موارد مصرف سرکه برنج

سرکه برنج طعم‌دهنده بسیار عالی است و در دستور غذاهای آسیایی استفاده می‌شود. در دستور غذاهایی مانند سوشی، اونیگیری، سبزیجات و سالادهای کره‌ای از سرکه برنج استفاده می‌شود و این غذاها در بین ایرانیان نیز بسیار طرفدار دارد.

53% تخفیف ویژه

کتاب الکترونیکی با زود انزالی خداحافظی کنید

تنها برنامه جامع آموزشی برای درمان زود انزالی

شامل تمرینات تایید شده توسط انجمن اورولوژی اروپا

اطلاعات بیشتر
منبع
parnianmediaگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
بستن