روش نگهداری کیوی برای مدت طولانی
کیوی یکی از میوههای خوشمزهی زمستانی است که بومی کشور چین بوده و بهطور گستردهای در نیوزیلند میروید. ارزش غذایی فوقالعاده بالایی داشته و سرشار از ویتامین C،E، فیبر و پتاسیم است. زمانی که کیوی کاملاً رسیده باشد، نرم، آبدار، شیرین و بسیار خوشمزه است.
اما ازآنجاییکه کیوی کال طعم گس و ترشی دارد، خوردن آن چندان دوستداشتنی نیست. دانستن چگونگی انتخاب کیوی و نحوهی نگهداری طولانیمدت آن، کلیدی برای لذت بردن بیشتر از این میوه خوشمزه در همهی فصول سال است.
چگونه کیوی را برای طولانیمدت نگهداری کنیم؟
کیویها را چند روزی روی کانتر آشپزخانه گذاشته تا کاملاً برسد. کیوی مانند موز، سیب و زردآلو جزو میوههایی است که بعد از برداشت، کمکم میرسد.
بنابراین اگر کیویهایی که خریداری کرده و قصد نگهداری طولانی آنها را دارید، کال و سفت هستند، 3 تا 7 روز آنها را در گوشهای از آشپزخانه روی کانتر رها کنید تا کاملاً رسیده و برای هدفتان آماده شوند.
فوتوفن لازم برای ماندگاری بیشتر کیوی
طرز نگهداری کیوی برای مدت طولانی
درصورتیکه برای رسیدن کیویها، 3 تا 7 روز فرصت ندارید، برای تسریع در این روند کیویها را در یک پاکت کاغذی بریزید. کیوی میوهای است که از خود گازی به نام اتیلن تولید کرده که به رسیدن سریع میوه کمک میکند.
بنابراین وقتی کیوی را داخل پاکت کاغذی میریزید، پاکت گاز را محبوس کرده و باعث رسیدن سریع میوه میشود. سرعت رسیدن کیوی در پاکت، دو برابر سرعت رسیدن آن در آشپزخانه روی صفحهی کابینت است.
اگر قصد دارید کیویها را برای مدت طولانیتری (یعنی حدود یک تا چندین هفته) نگهداری کنید، باید آنها را در یخچال بگذارید. کیویهایی که رسیده باشند، برای هفتهها در یخچال سالم باقی میماند؛ اما اگر میخواهید کیویها را برای مدت بسیار طولانیتر نگهداری کنید، باید آنها را در فریزر بگذارید.
دقت داشته باشید که برای نگهداری کیوی به این روش، کیویها حتماً باید کال و نرسیده باشند. برای نگهداری طولانیتر کیوی، بهترین روش خشککردن آن است. مواد خوراکی خشکشده را تا سالها میتوان نگهداری کرد، زیرا تمام رطوبت آن از بین رفته و هیچچیزی برای خراب شدن آن وجود ندارد.
زمانی کیوی به بهترین شکل خشک خواهد شد و بهترین کیفیت را خواهد داشت که کاملاً رسیده اما سفت باشد. اینگونه بافت کیوی بهتر حفظ میشود.
نحوه خشککردن کیوی
کیویها را خوب شسته و خشککنید. با پوستکن آنها را پوست گرفته و بافت سفت سر و ته آن را کاملاً جدا کنید. بعدازآن کیویها را با ضخامت 3 تا 6 میلیمتر ورقه ورقه کنید.
اگر از دستگاه خشککن یا فر استفاده میکنید، ورقههای کیوی را به صورت یک لایه روی سینی آن پهن کرده و به مدت 10 ساعت در دمای 54 درجه سانتیگراد قرار دهید. در غیر این صورت کیویها را در زیر نور آفتاب پهن کنید.
نشانههای خراب شدن کیویهای خشک عبارتاند از: تغییر رنگ، کپک زدن، نرم یا بسیار سفت شدن، بوی بد و بیمزگی که حتماً آن را در نظر داشته باشید.
همچنین میتوانید کیویها را فریز کنید. برای این کار بعد از اینکه کیوی را ورقه ورقه کردید، کیویها را به صورت یک لایه و جدا از هم روی سینی چیده و به مدت یک شب در فریزر بگذارید.
بعدازآن کیویها را از روی سینی برداشته و داخل کیسهی پلاستیکی یا ظرف درب دار ریخته و مجدداً به فریزر بازگردانید. کیوی را به این شیوه تا 9 ماه میتوان نگهداری کرد.
📢 دانشآموز عزیز، کلمهای که دنبالش هستی رو پیدا نکردی؟ 🤔
ما اینجاییم تا کمکت کنیم! اگه کلمهای توی سایت نبود و دوست داری براش جملهسازی بشه، همینجا توی کامنتها بنویس! ✍️ ما در سریعترین زمان ممکن برات جملههای جذاب و آموزشی میسازیم.