غذاها

پاته؛ طرز تهیه پاته مرغ و قارچ خوشمزه

پاته یک نوع غذای فرانسوی شبیه میتلف هست با این تفاوت که پاته خیلی نرم تهیه میشه و به صورت ورقه‌های نازکی با نون سرو میشه، کالباس در واقع نوعی پاته هست.

پاته از کلمه قدیمی paste گرفته شده که امروزه در انگلیسی هم رایج است، paste به معنی ماده غذائی نرم و خمیری شکل است که ازله کردن و کوبیدن میوه‌ها و گوشت‌ها به وجود میاد. تو بعضی ترجمه‌ها دیده شده که ” رب ” رو tomato paste ترجمه کردند. در بازار پاته‌های آماده‌ای فروخته می‌شوند که مانند شکلات‌های صبحانه آماده هستند.

روش تهیهٔ خمیر پاته به دو صورت است:

  • زرده تخم مرغ: ۱ عدد
  • آب گوشت: یک پیمانه
  • روغن مایع
  • نمک و فلفل: به میزان کافی
  • زعفران: ½ قاشق چای‌خوری
  • آرد: ۲ پیمانه اگر کم بود مقداری به آن اضافه می‌کنیم

مواد را مخلوط کرده خوب ورز می‌دهیم تا حدی که به دست نچسبد.

طریق دوم:

آرد، مایع خمیر ترش یا جوش شیرین یا بکینگ پودر به آرد اضافه می‌کنیم ابتدا مایع خمیر ترش را داخل آب ولرم باز کرده سپس مقداری آرد به آن اضافه می‌کنیم، مایع خمیر ترش را در آب حل کرده آرد را به آن اضافه می‌کنیم خوب ورز می‌دهیم، آنقدر آن را ورز دهید که خمیر به دست نچسبد، آن را کنار گذاشته و روی آن را می‌پوشانیم تا خمیر ورز بیاید.

مواد لازم پاته مرغ و قارچ:

  • آرد سفید گندم: ۲۵۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد
  • کره: ۸۰ گرم
  • نمک: یک قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون: دو قاشق سوپ‌خوری
  • آب سرد: چهار تا هشت قاشق سوپ‌خوری (نصف پیمانه)

مواد لازم برای داخل پاته:

  • سینه مرغ خرد شده: (یک سینه کامل)
  • هویج پخته و خرد شده: دو عدد بزرگ
  • قارچ سرخ شده و نخود سبز: نصف پیمانه
  • پیاز بزرگ خرد شده: یک عدد
  • کره یا روغن: ۵۰ گرم
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس پاته:

  • کره: چهار قاشق سوپ‌خوری (۵۰گرم)
  • آب مرغ: یک پیمانه
  • آرد سفید گندم: دو قاشق سوپ‌خوری(۱۵ گرم)
  • شیر: ۱ پیمانه
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه پاته مرغ و قارچ:

در یک تابه تفلون پیاز را با کره تفت دهید تا نرم شود. سپس سینه مرغ را اضافه کنید و بعد هویج را بیافرایید و تفت دهید. بعد قارچ و نخود سبز را اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد سس را داخل آن بریزید و از روی حرارت بردارید و هم بزنید تا همه مواد با سس مخلوط شود. این مخلوط را در ظرف نشکن یا سفال بریزید. خمیر را در ظرف با وردنه باز کنید و روی مواد بگذارید و کمی فشار دهید. سپس اطراف آن را با دست به شکل دالبر در بیاورید. مقداری از باقی‌مانده خمیر را به شکل نوارهای باریک و ضربدر روی خمیر بگذارید. در پایان روی خمیر را زرده تخم‌مرغ و روغن مایع بمالید و در طبقه وسط فر، که از قبل با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کرده‌اید، به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید. روی این خمیر باید طلایی شود.

طرز تهیه سس پاته: آرد را در آب مرغ و شیر حل کنید، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا مواد غلیظ شود و به غلظت فرنی برسد، سپس ظرف را از روی حرارت بردارید. در همین حالت کره را به خورد سس می‌دهیم، سپس نمک و فلفل آن را اندازه کنید و سس را کنار بگذارید.

3/5 - (2 امتیاز)
منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا