گیاهان دارویی

خواص زعفران برای افسردگی، سرطان، قاعدگی، میل جنسی و قند خون

زعفران از گرانبهاترین ادویه های موجود در جهان است.

تبلیغات

به دلیل اینکه برداشت این ادویه فقط در مدت زمان کوتاهی انجام میشود و فصل برداشت کوتاهی دارد و همچنین کمیاب است به صورتی که در همه ی نقاط جهان قابل کشت نیست، قیمت بالایی دارد.

ایران بزرگترین کشور تولیدکننده زعفران است

ارزش غذایی: زعفران – 100 گرم

مواد مغذی
میزان
انرژی ۱٬۲۹۸ کیلوژول (۳۱۰ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۶۵٫۳۷ g
چربی ۵٫۸۵ g
چربی اشباع ۱٫۵۸۶ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۰٫۴۲۹ g
چربی چنداشباع‌نشده ۲٫۰۶۷ g
پروتئین ۱۱٫۴۳ g
آب ۱۱٫۹۰ g
ویتامین A ۵۳۰ IU
ویتامین B1 (تیامین) ۰٫۱۱۵ میلی‌گرم (۹٪)
ویتامین B2 (ریبوفلاوین) ۰٫۲۶۷ میلی‌گرم (۱۸٪)
ویتامین B3 (نیاسین) ۱٫۴۶۰ میلی‌گرم (۱۰٪)
ویتامین C ۸۰٫۸ میلی‌گرم (۱۳۵٪)
کلسیم ۱۱۱ میلی‌گرم (۱۱٪)
آهن ۱۱٫۱۰ میلی‌گرم (۸۹٪)
منیزیم ۲۶۴ میلی‌گرم (۷۱٪)
فسفر ۲۵۲ میلی‌گرم (۳۶٪)
پتاسیم ۱۷۲۴ میلی‌گرم (۳۷٪)
سدیم ۱۴۸ میلی‌گرم (۶٪)
روی ۱٫۰۹ میلی‌گرم (۱۱٪)
سلنیم ۵٫۶ μg
اسید فولیک ۹۳ μg
ویتامین B6 ۱٫۰۱۰ mg
خاکستر ۵٫۴۵ g

خواص و فواید زعفران

1. زعفران سرشار از آنتی اکسیدان

زعفران حاوی انواع ترکیبات گیاهی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که سلول های شما را در مقابل رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

آنتی اکسیدان های موجود در زعفران عبارتند از کروسین، کرکتین، سافرانال و کامپفرول.

تبلیغات

کروسین و کرکتین رنگدانه های کاروتنوئیدی هستند و مسئول رنگ زرد زعفران هستند.این دو آنتی اکسیدان دارای خواص ضد افسردگی هستند، از سلول های مغز در برابر آسیب ها حمایت می کنند، التهابات را کاهش میدهند و به کاهش اشتها و کاهش وزن کمک میکنند.

عطر و طعم زعفران است که آن را با سایر ادویه ها متمایز میکند. تحقیقات نشان می دهد که زعفران به بهبود خلق و خوی، حافظه و توانایی یادگیری شما کمک می کند و همچنین از سلول های مغزی در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند.

کامپفرول در گلبرگ زعفران یافت می شود. این آنتی اکسیدان با مزایای سلامتی مانند کاهش التهاب، خواص ضد سرطانی و ضد افسردگی ارتباط دارد.

2. زعفران علائم افسردگی را بهبود میبخشد

زعفران به نام “طلای سرخ” نیز نامیده میشود.

این فقط به خاطر رنگ متمایز آن نیست، بلکه به این دلیل است که به خلق و خوی شما کمک کند.

تبلیغات

در مطالعات انجام شده مشخص شده، مکمل های زعفران در درمان علائم افسردگی خفیف تا متوسط ​​تاثیر بیشتری نسبت به داروهای شیمیایی دارند.

سایر مطالعات نشان داده که مصرف روزانه 30 میلی گرم زعفران به همان اندازه که داروهایی مثل: فلوکستین، ایمیپرامین و سیتالوپرام در درمان افسردگی موثر اند، زعفران نیز میتواند موثر باشد. علاوه بر این، عوارضی که این داروها دارند را نمیتوان با زعفران مقایسه نمود.

زعفرانزعفران چه خواصی دارد؟

3. زعفران دارای خواص ضد سرطانی

زعفران دارای آنتی اکسیدان بالایی است که به خنثی سازی رادیکال های آزاد مضر کمک می کند. آسیب های رادیکال آزاد با بیماری های مزمن همانند سرطان مرتبط است.

در یک مطالعه آزمایشگاهی، زعفران و ترکیبات آن، سلول های سرطانی روده را از بین بردند و رشد آنها را متوقف کردند، در حالی که به سلول های طبیعی هیچگونه آسیبی وارد نشده بود.

این اثرات همچنین در مورد سرطان های پوست، مغز استخوان، پروستات، ریه، پستان، دهانه رحم و چندین سرطان دیگر نیز صادق بوده است.

تبلیغات

علاوه بر این، مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که کروسین، آنتی اکسیدان اصلی زعفران، ممکن است سلولهای سرطانی را به داروهای شیمیایی حساستر کند.

4. زعفران علائم PMS را کاهش میدهد

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یک اصطلاح است که علائم جسمی، عاطفی و روانی را قبل از شروع دوره قاعدگی توصیف می کند.

مطالعات نشان می دهد که زعفران ممکن است به درمان علائم PMS کمک کند.

در زنان 20 تا 45 ساله، مصرف روزانه 30 میلی گرم زعفران در درمان علائم PMS، مانند تحریک پذیری، درد و سردرد موثرتر از دارونماها بوده است.

مطالعه دیگری نشان داد که مصرف زعفران، در 20 دقیقه علائم PMS مانند اضطراب و سطح هورمون استرس یا کورتیزول را کاهش میدهد.

تبلیغات

زعفرانخواص و فواید درمانی زعفران

5. زعفران میل جنسی را افزایش میدهد

افسردگی و مصرف داروهای درمان افسردگی باعث کاهش میل جنسی و زود انزالی میشود.

مطالعات نشان میدهد مصرف روزانه 30 میلی گرم زعفران به مدت 4 هفته، عملکرد نعوظ در مردان مبتلا به اختلال نعوظ یا زود انزالی ناشی از مصرف داروهای ضد افسردگی را بهبود میبخشد.

علاوه بر این، تجزیه و تحلیل شش مطالعه نشان داد که مصرف زعفران به طور قابل توجهی باعث بهبود عملکرد نعوظ، میل جنسی و رضایت کلی در زوجین میشود.

مطالعه دیگری ثابت کرد، زنانی که به دلیل مصرف داروهای ضد افسردگی دچار کاهش میل جنسی شده بودند، با مصرف 30 میلی گرم زعفران بصورت روزانه به مدت 4 هفته، باعث کاهش درد جنسی، افزایش میل جنسی و بهبود خلق و خوی زوجین در مقایسه با مصرف دارونماها شده بود.

6. سایر خواص بالقوه زعفران

علاوه بر مواردی که در بالا به آن اشاره نمودیم، زعفران خواص زیر را نیز داراست:

تبلیغات

کاهش خطر بیماری های قلبی:

مطالعات حیوانی نشان می دهد که خواص آنتی اکسیدانی موجود در زعفران باعث کاهش کلسترول خون، جلوگیری از مسدود شدن عروق خونی و در نتیجه افزایش سلامت قلب میشود.

کاهش قند خون:

طبق مطالعات آزمایشگاهی روی موشهای مبتلا به دیابت، اثبات شده است که زعفران ممکن است سطح قند خون و حساسیت به انسولین را کاهش دهد.

بهبود بینایی در بزرگسالان و دژنراسیون ماکولا:

به نظر می رسد که زعفران بینایی را در بزرگسالان و افراد مبتلا به AMD یا دژنراسیون ماکولا را بهبود می بخشد و از آسیب رادیکال های آزاد که با AMD مرتبط است، محافظت می کند.

بهبود حافظه افراد مبتلا به آلزایمر:

خواص آنتی اکسیدانی زعفران ممکن است در بهبود بیماری آلزایمر اثربخش باشد.

زعفرانعوارض مصرف زعفران چیست؟

احتياط در مصرف

به عنوان یک مکمل غذایی، شما با خیال راحت می توانید روزانه 1.5 گرم زعفران مصرف کنید. با این حال، فقط 30 میلی گرم زعفران در روز نیازهای بدن را رفع مینماید.

تبلیغات

از سوی دیگر، دزهای بالای 5 گرم یا بیشتر می توانند اثرات سمی داشته باشند و موجب مسمومیت شوند. زنان باردار میبایست در دوران بارداری از دزهای بالا اجتناب کنند، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.

مسئله دیگری که در رابطه با زعفران های پودر شده وجود دارد این است که ممکن است زعفران را با سایر مواد مانند چغندر، الیاف ابریشمی قرمز رنگ، زردچوبه و پاپریکا مخلوط نمایند.

بنابراین، مهم است که زعفران را از یک نام تجاری معتبر خریداری کنید تا اطمینان حاصل شود که محصول معتبری به دست آورده اید. اگر زعفرانی که قصد خرید آن را دارید، به نظر می رسد بیش از حد ارزان است، بهتر این است که از خرید خود صرف نظر نمایید.

به این مطلب امتیاز دهید

دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش

مشاهده آموزش
منبع
healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا