اختلال پدوفیلی چیست؟ علائم و نشانه ها، راههای مقابله با کودک آزاری

آنچه در این مقاله میخوانید
پدوفیلی (Pedophilia)،میل جنسی به کودکان یا کودک آزاری امروزه بهشدت موردبحث قرارگرفته است. پدوفیلی یک ناهنجاری روانی است و عبارت است از تمایل جنسی به کودکان معمولاً 13 سال و جوانتر.
در سالهای گذشته موضوع کودکآزاری در کشورمان یک تلنگر بزرگ بوده است. باید در رابطه با این موضوع خانوادهها هوشمندانه برخورد کنند و نسبت به آموزش به کودکان در مقابله با کودکآزاری اقدام کنند. به دلیل اهمیت این موضوع پیشنهاد میکنیم در ادامه همهچیز درباره پدوفیلی و جلوگیری از کودکآزاری را بخوانید.
پدوفیلی یا پدوفیلی (Pedophilia) واژهای انگلیسی است که به معنی میل جنسی به کودکان میباشد که در کشورمان از عبارت بچهباز یا کودکآزاری استفاده میکنند. پدوفیلیا یک انحراف جنسی و یک اختلال روانی است که در آن فرد ازلحاظ جنسی جذب کودکان میشود و میتوان گفت این نوع جذب شدن غیرطبیعی و غیرعادی است. پدوفیلی با خیالپردازیها و یا فعالیتهای جنسی با کودکان قبل از سن بلوغ، مشخص میشود.
مبتلایان به پدوفیلی در اکثر مواقع مردان بوده و به هر دو جنس دختر و پسر جذب میشوند، لازم به ذکر است فرد پدوفیلی با بزرگسالان غیر همجنس خود نیز بهخوبی رابطه برقرار میکند.
درمان پدوفیلی
همانطور که در بالا گفته شد پدوفیلی یک اختلال روانی است که فرد به کودکآزاری تمایل پیدا میکند. آیا پدوفیلی درمان دارد؟ بله، میتوان پدوفیلی یا کنترل و درمان کرد. اگر به پدوفیلی دچار هستید و یا افرادی را میشناسید که به مشکل پدوفیلی دچار هستند برای درمان پدوفیلی و یا کنترل پدوفیلی برای به روانپزشک و روانشناس مراجعه شود.
پدوفیلی ها چه کسانی هستند؟
به چه کسانی پدوفیلی می گویند؟
پدوفیلی میتواند پیر یا جوان، مرد یا زن باشد اگرچه اکثریت پدوفیلی ها مرد هستند. متأسفانه، برخی از پدوفیلی ها در حرفهای فعالیت دارند که در آن آموزش و یا حفظ سلامت و رفاه کودکان و افراد جوان را به عهده دارند و عدهی کمی از آنها نیز با کودکان قربانی خود رابطه فامیلی و یا حتی ژنتیکی دارند.
بسیاری از کارشناسان پدوفیلیا را ناشی از عوامل روانی دانسته و ارتباط آن با ویژگیهای بیولوژیکی را رد میکنند که حتی ممکن است این اختلال نتیجه مورد آزار جنسی قرارگرفته شدن شخص پدوفیلی در کودکی باشد.
اما بههرحال آنچه واضح است این است که لزوماً تمام پدوفیل ها در کودکی آزار جنسی نشدهاند و دلیل این اختلال روانیها عوامل دیگری است که باید بررسی شود. یکی از عوامل مهم در پدوفیلیا هم میتواند تعامل نامناسب و پاتولوژیک فرد با پدر و مادر خود در طول سالهای اولیه زندگیاش باشد.
خصوصیات افراد پدوفیلی
افراد پدوفیلی چه خصوصیاتی دارند؟
رفتارهای پدوفیلی ها سوءاستفاده از کودکان محسوب میشود و به جهت پیشگیری از آن آموزش به کودک الزامی است. رفتارهای جنسی دخیل در شخص پدوفیلی طیف وسیعی از فعالیتهای ممکن را شامل میشود اما نکته مهم و قابلتأمل در مورد آنها نوعی گول زدن یا جذب کردن کودک بامحبت (در راستای رسیدن به اهداف) است.
در بیشتر موارد گزارششده است که وقتی کودکی در مقابل یک پدوفیلی مقاومت کند و او مجبور بهزور کردن و اجبار کودک بشود و نتواند به فعالیتهای خود ادامه دهد و این حرکت کودک مانع رسیدن او به خواستهاش شود، با خشونت و قتل کودک پایان خواهد یافت.
برخی از پدوفیل ها رفتارهای خود را به “افشای خود” یا “استمنا در مقابل کودک” و یا “نوازش کردن” یا “لخت کردن کودک”، اما بدون تماس جنسی محدود میکنند و برخی دیگر از پدوفیل ها کودک را به “شرکت در رابطه جنسی” و “مقاربت تناسلی” وادار میکنند.
در برخی از موارد دیدهشده است که افراد پدوفیلی به کودکان میگویند اگر از این موضوع با کسی حرف بزنی تو را میکشم یا اعضای خانوادهات، پدر و مادر، خواهر و برادرت را به قتل میرسانم. ترس از حبس و جدا کردن آنها از خانه و خانواده یکی از حربههای این افراد است.
اینکه اگر پدر و مادرت از این ماجرا باخبر شوند تو را دعوا میکنند یا با فهمیدن این موضوع پدر و مادرت با همدیگر به مشکل برمیخورند و دعوا میکنند و از هم جدا میشوند؛ که خود این رفتار نیز عملی آزاردهنده است.
راههای مقابله با کودکآزاری
چگونه با کودک آزاری مقابله کنیم؟
بهترین راه برای مقابله با کودکآزاری، آموزش به کودکان در مقابله با کودکآزاری است. شما در تمام لحظات در کنار فرزندتان نیستید و به همین دلیل باید به فرزندتان آموزش دهید و او را آگاه سازید که میتوانید از یک روانشناس کمک بگیرید.
از حدود 3 سالگی نقاط خصوصی کودک را به او آموزش دهید. نیازی به نام بردن نیست، مثلاً بگویید وقتی به استخر میروی قسمتهایی از بدنت که زیر مایو است نقاط خصوصی توست.
✓ به کودک بیاموزید هیچکس بهجز والدین و گاهی پزشک حق نگاه کردن و لمس کردن نقاط خصوصی تو را ندارد.
✓ به کودکتان بیاموزید که تو هم هیچوقت اجازه نداری جاهای خصوصی دیگران را تماشا یا لمس کنی.
✓ به کودکتان بیاموزید که اجازه ندارد خوراکی یا کادویی را بدون اطلاع شما از دیگران قبول کند.
✓ به کودکتان یاد دهید اگر فردی زن یا مرد، غریبه یا آشنا (حتی یکی از بستگان، فامیل، پرستارش، معلم، راننده سرویسش یا هر شخص آشنای دیگری)، به او پیشنهاد رفتن بهجاهای خلوت، نگاه کردن و لمس کردن نقاط خصوصی را داد، بگوید «نه»، و بلافاصله از آن شخص دور شود.
✓ به کودک بگویید هرکسی که پیشنهادهای بالا را به تو بدهد آدم بسیار بدی است، حتی اگر با تو خیلی مهربان باشد.
✓ به کودکتان یاد دهید درصورتیکه با پیشنهادهای بالا مواجه شد، فوراً به والدین اطلاع دهد و از تهدیدها نترسد، به او اطمینان دهید که شما درهرصورت رازدار و حامی او هستید.
علائم و نشانههای کودکآزاری
کودکآزاری میتواند منجر به آسیبهای جسمی و روحی جدی در کودکان و نوجوانان، هم در کوتاهمدت و هم در بلندمدت شود. کودک در کوتاهمدت ممکن است با مشکلات جسمی مثل ابتلا به بیماریهای مقاربتی، جراحتهای فیزیکی و حتی بارداری ناخواسته روبرو شود.
افراد در بلندمدت بیشتر با مشکلاتی مثل افسردگی، اضطراب، اختلال در خوردن و اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) درگیر میشوند. همچنین بیش از دیگران در معرض خطرهایی ازایندست هستند: خودزنی، مشارکت در جرم و جنایت، سوءمصرف مواد و الکل. در نوجوانان نیز خطر خودکشی وجود دارد.
دراینبین، اگر به کودک بهموقع و درست کمک شود، اثرات بلندمدت کودکآزاری بسیار کمتر خواهد شد. این اتفاق هم وقتی میافتد که کودک یا کسی که از ماجرا خبر دارد، آن را فاش کند. اگر ماجرا برملا نشود، ممکن است آزار و اذیت ادامه پیدا کند.
با تمام آموزشها بازهم ممکن است کودک پس از قربانی شدن توسط یک بیمار جنسی، اتفاق را از ترس یا از روی نگرانی بازگو نکند، توجه داشته باشید که تغییرات رفتاری ناگهانی و بدون دلیل کودک را، جدی بگیرید.
مثلاً، تغییر ناگهانی در خلقوخوی کودک (گوشهگیر شدن و غمگینی)، تغییر در اشتهای کودک یا خواب (کابوسهای شبانه یا ترس از خوابیدن در اتاقش درحالیکه قبلاً اینگونه نبوده)، اینکه کودک ناگهان اعلام میکند نمیخواهد به مدرسه برود، یا فلان شخص خاص را دیگر، نمیخواهد ببیند.
نشانه های کودک آزاری در کودکان
✘ مشکلات جسمانی مثلاً تغییر در راه رفتن یا نشستن کودک، وجود آثار ضربه کبودی یا جراحت را بر بدن کودک پیگیری کنید.
✘ همیشه سعی کنید خودتان وظیفه نگهداری و مراقبت را از کودکتان انجام دهید و تا حد امکان از واگذار کردن این مسئولیت به دیگران امتناع کنید.
✘ اگر با چنین اتفاقی مواجه شدید، هیچگاه از ترس بیآبرویی از پیگیری قضیه کوتاه نیایید تا مانع درمان بیماران یا مجازات مجرمین نشوید.
گزارش کودکآزاری
کودکآزاری را پیامک کنید! کنوانسیون حقوق کودک در کشور بعد از بروز اتفاقات دردناک از کودکآزاری، نسبت به راهاندازی سامانه پیامکی گزارش کودکآزاری اقدام کردند. در هرکجا کودکآزاری مشاهده کردید لطفاً به شماره 30003636 پیامک بزنید.