شیوه های پول گرفتن از همسر
پول گرفتن از شوهر همواره یکی از مهمترین دغدغههای خانمها در زندگی مشترک است. ممکن است مدتی از ازدواجتان گذشته باشد، اما هنوز در چگونگی پول گرفتن از همسرتان مشکل داشته باشید. بسیاری از زوجین پیش از ازدواج درباره مسائل مالی صحبت نمیکنند و همین موضوع در آینده باعث دلخوریهایی میشود. شاید صحبت درباره مسائل مالی را موضوعی پیشپاافتاده یا شرمآور تصور میکردید، اما هنوز هم دیر نشده. شما میتوانید با استفاده از اصول و روشهای صحیح از شوهرتان پول بگیرید. از طرفی ممکن است مشکلات مالی که با همسر خوددارید، به خاطر خساست و یا برعکس دست دلبازیهای بیمورد و کمک مالی شوهر به خانوادهاش باشد.
بیاعتنایی شوهر برای پول دادن به چه علتی است؟
بیاعتنایی شوهر برای پول دادن صرفاً به معنای خساست او نیست. گاهی امکان دارد هدفهای شما برای هزینه کردن متفاوت باشد؛ بهعنوان نمونه ممکن است شما پول فعلی خود را برای عوض کردن وسیلهای از منزل احتیاج داشته باشید درحالیکه همسرتان سرویس کردن ماشین و یا مورد دیگری را واجب بداند.
این به مفهوم خساست نیست. بلکه تفاوت بین اولویتبندی هزینههای شما است؛ اما موردهای زیادی هم وجود دارد که مرد زندگی نسبت به خرج و مخارج بیاهمیت است. به نیازهای خانواده رسیدگی نمیکند و بار این مسئولیت را بر دوش همسر خویش انداخته است. زنان هرچقدر هم استقلال مالی و شخصیتی داشته باشند بازهم دوست دارند مرد زندگیشان فردی توانمند و مسئولیتپذیر باشد. تا با ارامش به وی و محبتهایش تکیه کنند.
پس این احتیاج هر زن و فرزندی است که از حمایتهای مادی و معنوی مرد زندگی خویش برخوردار باشند. ولی گاهی به علت مواردی مثل بیپولی، مشکلات اخلاقی، اعتیاد و یا خساست از این حق خود محروم میشوند. با استفاده از روشها و رفتاردرمانیهایی که مرکزهای مشاوره خانواده در اختیار زوجین قرار میدهند در موارد مختلفی میتواند مشکلات را ریشهیابی و حل کرد.
پس چنانچه حس میکنید مشکل شما به همسرتان علل زیاد و عمقی ندارد و تنها بر سر مسائل کوچکی مثل بیتفاوتی شوهر برای پول دادن اختلافنظر دارید بهتر است با مراجعه به یک مشاوره خانواده اوضاع را بهبود ببخشید.
برای پول گرفتن از شوهر خویش شفاف باشید
مخارج خود را بهطور شفاف ثبت کنید و چنانچه لازم بود با شوهرتان در میان بگذارید. با شوهرتان جلسه بگذارید و پس از چند ماه که مخارج خود را ثبت کردید میانگین هزینه ماهیانه خویش را بیان کنید.
چنانچه از وی انتظار دارید که احتیاج مالی شمارا تأمین کند؛ باید انتظار هم داشته باشید که وی بخواهد از کلیت مخارج شما آگاهی داشته باشد. در مقابل شما هم این انتظار را از او دارید. در این جلسات میتوانید خودتان به مدیریت مالی او کمک کنید.
طبق درآمدی که دارد هزینههای منزل، هزینههای شخصی همسرتان، پساندازها و کمکهزینه خودتان را باهم محاسبه کنید تا مسائل مالی برای هر دو شما شفاف باشد. این شفافیتها به صمیمیت و اعتماد شما دو نفر درنتیجه داشتن یک خانواده موفق کمک میکند.
روش پول گرفتن از شوهر
پول گرفتن از همسر با بستن قرارداد
برخلاف تصور مردم درباره رابطه زناشویی که تنها یک رابطه عاطفی است و دو طرف باید بهطور فطری همهچیز را بدانند، در واقعیت طور دیگری است. قسمت مهمی از ازدواج مسائل مالی و قرارهای بین فردی است. باید نقش هر یک از زوجین در خانواده بر اساس مسئولیتهایشان مشخص باشد. برای این کار باید قراردادی داشته باشید؛ اما برای جلوگیری از سرد شدن رابطه لازم است نکات همسرداری را نیز رعایت کنید.
برخی از انواع قرارداد مالی بین زن و شوهر عبارتاند از:
-
قرارداد بین زن و شوهر شاغل
ممکن است شما شغلی تماموقت داشته باشید و شوهرتان هم بهاندازه شما کار کند. کارهای منزل را باهم تقسیم میکنید و تقریباً در انجام مسئولیتها باهم مساوی هستید. در این شرایط کار شما راحتتر است. به این صورت قسمتی مساوی از درآمدهایتان را باهم جمع کرده و از آن برای مخارج خانه استفاده میکنید و باقیمانده را برای هزینههای شخصی نگه میدارید.
-
قرارداد بین زن با شغل پارهوقت با شوهر
ممکن است شما شغلی پارهوقت داشته باشید و مسلماً درآمد چندانی ندارید. بهواسطه اینکه زمان خالی بیشتری دارید کارهای منزل بیشتر روی دوش شما است. طبیعتاً در این شرایط شما و شوهرتان موقعیت مشابهی ندارید. در این مواقع باید بهطور مشخص باهم قراردادی تدوین کنید که شوهرتان علاوه بر هزینههای زندگی مشترک که بر عهده دارد، کمکهزینهای را هم برای شما اختصاص دهد.
-
پول گرفتن از شوهر | قرارداد بین زن خانه دار با شوهر
اگر شاغل نیستید و تمامکارهای خانه را بر عهدهدارید، بازهم به قراردادی به این شکل نیاز دارید. سعی کنید در آغاز زندگی مشترک بهطور شفاف و مشخص در این رابطه با همسرتان صحبت کرده و تمام حدود و قرارها را باهم مشخص کنید تا در ادامه اختلاف کمتری داشته باشید. همچنین هرچند وقت یکبار بر اساس شرایط جدید این قرارداد را بهروزرسانی کنید.
آسان شدن پول گرفتن از شوهر با بهجا آوردن سهمتان
توجه داشته باشید که شما هم در قراردادی که میانتان برقرارشده، سهمی دارید و باید به آن متعهد باشید. اگر شما نقش خود را در زندگی مشترک بهدرستی ایفا نکنید، همسرتان هم تعهدش را انجام نمیدهد. توجه کنید که مسئولیت مشخص خود را به مسائل بین فردیتان تعمیم ندهید. برای مثال رابطه جنسی، بیان احساسات و عاطفه، درد دل کردن و ابراز عشق، اینها جزئی از رابطه شماست و با مسئولیتهای کاری خانه و قرارداد مالی متفاوت است. پس در هر حالت نگذارید اختلافات مالی به رابطه عاطفیتان لطمه بزند.
چگونه از همسرتان پول بگیرید؟
برای پول گرفتن از شوهر خود زمانی مناسب انتخاب کنید
باوجود قرار مشخص و شفاف ممکن است یک نیاز آنی و پیشبینینشده برای شما پیشآمده باشد. در این شرایط باید بدانید که آیا زمان مناسبی برای بیان درخواستتان هست؟ همسر شما عصبانی یا تحتفشار نیست؟ اگر تحتفشار مالی است اما نیاز شما هم غیرقابلاجتناب است اول با او همدلی کنید و نشان دهید که مشکلاتش را درک میکنید و پسازآن لزوم برآورده شدن نیازتان را بگویید. اگر همسرتان از موضوع دیگری عصبانی است بگذارید زمانی بگذرد و آرام شود. در شرایط آرامش درخواستتان را بیان کنید.
پول گرفتن از شوهر | به او احساس افتخار دهید
اگر مردان مورد نوازش عاطفی مناسب قرار بگیرند، در رابطه نرم میشوند. مهمترین نوازش عاطفی برای شوهر، احساس افتخار و کفایت است؛ پس این احساس را به او منتقل کنید. بگویید چقدر توانا است و چه قدر به او افتخار میکنید. نیاز نیست که دروغ بگویید یا تنها در شرایطی که انتظاری از او دارید، این کار را بکنید. اگر این الگوی رفتار همیشگی شما باشد به همه جوانب زندگیتان کمک میکند. از نقطه قوتهایی استفاده کنید که خودتان هم قبولشان دارید تا دروغ نگفته باشید. او را با مشاهیری مقایسه کنید که در سطح بالای شغل او قرار دارند. بگویید شبیه آنهاست و میتواند حتی بهجایگاه آنها هم نزدیک شود. دادن احساس افتخار به همسر از موارد تأثیرگذار در تشکیل خانواده سالم است.
به قلمرو او احترام بگذارید
مردان علاقه ندارند کسی در قلمروشان وارد شود. مثلاً در صورت داشتن یک چالش سخت، دوست دارند خودشان حلش کنند. شاید برای شما تعریف کنند اما از شما انتظار ندارند به آنها توصیه و نصیحتکنید. تنها همدلی عاطفی با آنها کفایت میکند. نشان دهید که به او توجه میکنید و بگویید که حتماً از عهده آن برمیآید.
شیوه رفتار در مقابل خساست همسر
اینکه شما بگویید فلان مبل را بخریم و همسرتان بگوید: گران است، علت بر خساست همسر نیست بلکه انسان خسیس امکانات و رفاه را بر خود و خانوادهاش حرام نموده و هر چه کسب میکند برای روز مبادا میگذارد. در حقیقت چنین انسانهایی زندگی نمیکنند بلکه تنها پول جمع میکنند.
گاهی بعضی برای مخارجشان اولویتبندی میکنند، مثلاً ترجیح میدهند درآمدشان را در سفر خرج کنند تا خرید لباس! درصورتیکه اولویت شما و همسرتان تفاوت کند، امکان دارد گمان کنید او خسیس است زیرا هنگامیکه میخواهید پولی را هزینه کنید او مخالفت میکند ولی علت مخالفتش خرج کردن پول بهنوعی دیگر است. اگر چنین باشد شما باید به دنبال رسیدن به تفاهم بر سر نوع خرج کردن باشید.
در بسیاری از مواقع که همسران از خساست همسر شکایت دارند، در حقیقت اختلاف آنها در اولویتبندی مخارج سبب شده است تا چنین فکری داشته باشند.
این مشکل، خساست همسر، بیشتر بهوسیله خانمها بیان میشود و در خانمهای خانهدار که محل تأمین کلیه نیازهایشان، همسرشان است، خیلی شدیدتر به چشم میآید.
ولی اگر شما هم از آن گروه افرادی هستید که همسرتان واقعاً خسیس است و این خصوصیت بهصورت یک مشکل آزاردهنده، ارامش زندگیتان را به هدر داده است، برایتان چند پیشنهاد داریم:
خساستهای رفتاری اصولاً آموخته میشوند
مثل هر مشکل دیگری در نخستین مرحله شمارا دعوت به ارامش میکنیم. فراموش نکنید که برای حل مشکلات رفتاری باید صبور بود و توقع نداشت که طرف مقابل در یکشب یا یک ماه بتواند رفتار خویش را تغییر دهد. چنانچه بخواهید واقعبین باشید باید رویای یک همسر دست و دلباز را فراموش کنید. یک همسر خسیس نمیتواند تبدیل به یک انسان دیگر شود. تنها باید تلاش کنید تا رفتار وی را تعدیل و ترمیم کنید.
تربیت زمان بچگی، شیوه رفتار والدین و حتی مشکلات زندگی امکان دارد از همسر شما یک شخص خسیس ساخته باشد پس باید او را درک نموده و رفتار امروزش را یک رفتار عمدی برای آزار دادن خود بهحساب نیاورید. درصورتیکه به وی و خساستش از این دریچه نگاه کنید کمتر ناراحت شده و آرامتر خواهید بود.
خساست میتواند ضررهای جبرانناپذیری به زندگی برساند
تا پیش از ازدواج همسر شما متوجه آسیبهای رفتارش نشده است، نهایتاً به خاطر خساستش از معاشرت درست با دوستان، گردش، لذت هدیه دادن و …. خویش را محروم نموده بود ولی در زمان متأهلی وزندگی مشترک باید به وی بفهمانید که خساستش میتواند ضررهای جبرانناپذیری به زندگیاش برساند و بزرگترین زیان، ناخشنودی شماست.
البته هنر بیان و فهماندن این مطلب به او، چیزی است که ما نمیتوانیم نسخه واحدی برای آن بپیچیم و به شما بگوییم اینچنین عمل کنید یا این حرفها را بگویید، این توانایی شماست که بر اساس شناختی که از شریک زندگیتان دارید، راه نفوذ به وی و بیان مشکل رفتاریاش را پیدا کنید.
هنگامیکه از رفتار همسرتان غمگین و عصبی میشوید، ناراحتیتان را ابراز کنید
البته نه با دعوا و جنجال بلکه به او توضیح بدهید که از رفتارهای او ناراحت میشوید و خجالت میکشید. این توضیح و ابراز ناراحتی ما بهصورت منطقی، تلنگری برای تجدیدنظر در رفتارهای نامناسب اوست.
خرج نکردن ها به معنی دوستنداشتن شما نبوده
ازنظر یک فرد خسیس، هر خریدی غیرضروری است حتی امکان دارد اگر قرار باشد هدیهای برای سالگرد ازدواج و یا تولد شما برایتان تهیه کند، ترجیح بدهد آن را بهصورت نقدی پرداخت کند البته از شما هم بخواهد تا بجای خرج کردن، آن پول را پسانداز کنید برای اینکه یک شخص خسیس خرید هر چیز را غیر لازم میداند پس توقع نداشته باشید که دستهگل برایتان بخرد بلکه درک کنید این خرج نکردنها به معنی دوستنداشتن شما نبوده بلکه یک عادت رفتاری است.
چگونه با همسر خسیس رفتار کنیم
هنگامیکه قصد دارید چیزی را بخرید، حتماً با او مشورت کنید.
اگر بهصورت انتحاری خرید کنید و بعد به او خبر بدهید، چهبسا با رفتار بسیار نامناسب وی روبرو خواهید شد. فکر نکنید با تکرار این کار، عادت میکند. سعی کنید در مواقع ارامش، نیازتان را به داشتن و خرید آن وسیله با جملات منطقی بیان کنید. باید او را توجیه کنید که واقعاً نیازمند داشتن آن وسیله هستید.
توقع نداشته باشید درصورتیکه به دنبال تغییر مبلمان خانه هستید تنها به این دلیل که رنگ آن تکراری شده و یا خواهرتان مبلمانش را عوض نموده، همسر شما بپذیرد.
برای خریدهای شخصی تنها بروید
برای خریدهای شخصی تنها بروید ولی پیش از خارج شدن از خانه، حتماً به همسرتان اطلاع بدهید تا حس کنار گذاشته شدن به او دست ندهد. توافق کنید که این تصمیم برای سلامت روحی- روانی هردوی ما لازم است.
اگر تمرین کنید که برای موضوعات گوناگون با یکدیگر همفکری کرده و حرف بزنید، دخلوخرج منزلتان هم میتواند مورد مشورت قرار بگیرد. مهم است که خود را انسانی بیفکر و بدون آیندهنگری نشان ندهید بلکه کاری کنید تا همسرتان به مدیریت اقتصادی شما ایمان بیاورد.
قبول دارم که خسیس بودن طرف مقابل میتواند بسیار اذیت کننده باشد
ولی اگر نمیتوانید همسر خویش را تغییر دهید وی را با همین اخلاق بپذیرید تا بهاینترتیب کمتر ازنظر روحی اذیت شده و با قبول کردن شرایط ارامش به زندگی شما بازخواهد گشت.