چگونه لنز بگذاریم

اگر تا به حال گذاشتن لنز را امتحان نکردهاید در استفاده از لنز برای اولین بارممکن است این کار برایتان دلهره آور باشد. اما شما نباید ترس از گذاشتن لنز را داشته باشید و هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، برایتان آسان تر خواهد شد. در این مطلب یاد میگیریم که چگونه لنز بگذاریم.
آموزش گذاشتن لنز در چشم
1. دستهایتان را خوب با آب و صابون بشویید و کاملاً خشک کنید. داشتن سطح تمیز و استریل کلید سلامت چشم است. علاوه برا این خشک بودن دستها باعث سهولت حرکت لنز از دست به چشم میشود.
2. یکی از لنزها را از جعبه لنز خود بردارید. مراقب باشید که کدامین لنز را برای چشمانتان استفاده میکنید. حواس خود را جمع کنید که لنز چشم سمت راست را برای چشم سمت راست و لنز سمت چپ را برای چشم سمت چپتان استفاده کنید. اگر اشتباه این کار را انجام دهید، میتوانید محیط را ببینید ولی به شدت اذیت خواهید شد و چشمانتان عفونت خواهد کرد. توجه داشته باشید به هنگام خارج کردن لنز از جعبه، گرد و غبار اصلاً با لنز تماس پیدا نکنند.
3. لنز را روی انگشت سبابه خود بگذارد.
4. با انگشت اشاره دست دیگرتان پلک خود را بالا بکشید و با انگشت میانی دستی که لنز دارد پایین چشمتان را بکشید. اگر مهارت کسب کنید فقط کافی است که پایین چشم را بکشید.
چگونه لنز بگذاریم
5. حالا که با استفاده از انگشت دست خود چشم را باز کردهاید و پلک را به صورت باز نگه داشتهاید میتوانید لنز را که بر روی انگشت اشاره دست دیگر قرار دارد، بدون استرس به چشم نزدیک کنید و وقتی میخواهید لنز را بر روی چشم بگذارید، به سمت بالا نگاه کنید، تا قرنیه چشم به صورت کامل دیده شود و سپس لنز را بر روی چشم خود قرار دهید.
در این مرحله سعی کنید تا پلک نزنید و به لنز هم خیر نشوید، پلک زدن و خیره شدن به لنز احتمال دارد، موجب ضربه زدن به لنز شود. در حالی که با خیره نشدن به لنز بهتر میتوانید لنز را به داخل چشم هدایت کنید. بعد از گذاشتن لنز به آرامی داخل چشم از این که لنز بر روی عنبیه چشم قرار گرفته است مطمئن شوید. برای این کار میتوانید زمانی که لنز را بر روی چشم خود گذاشتید، آن را با انگشت خود حرکت دهید تا دقیق در کره چشم قرار گیرد.
6. وقتی که لنز را وارد چشم کردید و میخواهید آن را بر روی قرنیه چشم قرار دهید، دقت داشته باشید که حتماً لنز را در وسط چشم و دقیقاً بر روی قرنیه قرار دهید و در آیینه آن را فیکس کنید، چنانچه لنز کمی بالاتر و یا پایین تر از قرنیه قرار گیرد، میتواند به چشم آسیب بزند و خطراتی برای سلامتی چشم دارد. برای درست جای گرفتن لنز بر روی چشم سعی نمائید به سمت روبرو و در آینه نگاه کنید و لنز را بر روی عنبیه (سیاهی چشم) خود قرار دهید برای این کار میتوانید از انگشت استفاده کنید و یا به آرامی پلک بزنید و چشم خود را بچرخانید.
7. برای قرار گرفتن درست لنز بر روی چشم چند ثانیه به سمت بالا و سپس چند ثانیه به سمت پائین نگاه کنید و سپس 10 تا 15 پلک بزنید.
حال برای چشم دیگر خود نیز تمامی مراحل بالا را به دقت انجام دهید تا به مشکلی برخورد نکنید.
رعایت نکاتی برای گذاشتن لنز
– پس از قراردادن هر دو لنز در درون چشمانتان، مراقب باشید که جعبه لنز هیچگونه تماسی با سینک و یا روشور نداشته باشد و سریع در جعبه را ببندید.
– اگر چشمانتان اذیت شد و یا هرگونه مشکلی برایتان پیش آمد، لنزها را از روی چشمانتان بردارید و به چشمانتات چند ساعت استراحت دهید.
– لنز را زیاد در چشم خود نگه ندارید: بیشترین زمان استفاده از لنز ۸ تا ۱۰ ساعت است و استفاده بیشتر امکان دارد سلامت قرنیه چشم به خطر بیفتد.
-پرهیز از استفاده از لنز هنگام ورزشهای آبی: هنگامی که لنز در چشم دارید هرگز وارد آب نشوید زیرا ممکن است آب بین قرنیه و لنز باقی بماند و باعث رشد میکروبها شود و در نتیجه مبتلا به عفونت چشم شوید. توصیه میشود از عینک مخصوص شنا استفاده کنید.
– از استفاده کردن هر نوع مایع غیر از محلول شستشوی لنز برای شستشوی لنز خودداری نمائید. خصوصاً آب به دلیل داشتن املاح و کلر بسیار برای لنز شما آسیب زننده خواهد بود.
طرز گذاشتن لنز
– لنز خود را اگر یکبار مصرف نیست بایستی همواره در محلول لنز نگه داری کنید. اینکار باعث تمیز شدن و نرم ماندن آن میشود و از میکروبی شدن آن جلوگیری میکند.- به تاریخ مصرف آن دقت کنید. بعضی از لنزها یک روز، بعضی چند هفته و بعضی چند ماه دوام دارند. هرگز لنز تاریخ گذشته را در چشم نگذارید.
– برای گذاشتن لنز جایی را پیداکنید که دارای آینه، سینک و نورمناسبی باشد.
– چک کنید که لنزتان پارگی و یا آشغال نداشته باشد.
– جا لنزی خود را در جای تمیزی قرار داده و محلول آن را خالی نموده تا برای ساعاتی در معرض تماس با هوا قرار گیرد. یکی از بهترین راههای ضد عفونی کردن جا لنزی قرار دادن آن برای مدتی در معرض هوای مستقیم است.
– قاب لنزها را هر سه ماه یکبار تعویض کنید: پس از هر بار استفاده از لنز باید آن را درون قاب قرار دهید پس باید توجه داشته باشد که روزانه آن را شست و شو دهید و سپس خشک کنید تا از رشد میکروبها جلوگیری شود. توصیه میشود قاب هر ۳ ماه یکبار تعویض شود.