غذاها

کتلت؛ طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی

کتلت گوشت با سیب زمینی از لحاظ لغوی کتلت قسمی خوراک است که با گوشت کوبیده یا چرخ شده، مرغ و بوقلمون تهیه می‌شود.

تبلیغات

این غذا در روستاهای هند هم خورده می‌شود.

دستور شماره یک:

نکته مهم: برای جلوگیری از وارفتن کتلت بهتر است در آخر کار مقداری آرد معمولی، آرد نخودچی، نان پودر شده و یا پودر سوخاری به مواد اضافه شود. همچنین بهتر است پیاز درشت رنده شود تا آب نیندازد و یا اگر سیب زمینی خام پس از رنده شدن آب انداخت آب آن دور ریخته شود.

مواد لازم برای کتلت:

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • سیب زمینی پخته متوسط: ۲ عدد
  • پیاز کوچک: ۱ عدد
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • نمک، فلفل، کمی زعفران در آب حل شده
  • پودر سوخاری: به مقدار مورد نیاز

طرز پخت کتلت:

سیب زمینی‌ها را رنده کنید، پیاز را هم رنده کنید و آبش را بگیرید و با گوشت چرخ کرده به سیب زمینی‌ها اضافه کنید و تخم مرغ و ادویه‌ها را هم بریزید و خوب با دست مخلوط کنید. اگر شل بود کمی آرد نخودچی اضافه کنید. کمی پودر سوخاری در ظرفی بریزید و از مایه کتلت بردارید و توی دست فرم بدهید و توی آرد سوخاری بزنید و توی روغن دو طرفش را سرخ کنید و بعد روی دستمال تمیز بگذارید تا روغن اضافی آن برود.


دستور شماره دو:

مواد لازم برای کتلت:

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • سیب زمینی: ۵۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پیاز به دلخواه: ۱ عدد
  • زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نان پودر شده
  • روغن: به اندازه کافی

طرز تهیه کتلت:

سیب زمینی‌ها را بشویید و سپس آب‌پز کنید (با مقدار کافی آب در قابلمه قرار بدهید و بپزید)، معمولاً ۲۵ تا ۳۰ دقیقه زمان برای آب‌پز کردن سیب زمینی‌ها کافی است.

تبلیغات

وقتی سیب زمینی‌ها آب‌پز شد آب آن را تخلیه کنید و بگذارید سرد شوند.

پوست سیب زمینی‌ها را بکنید و آن‌ها را رنده کنید. اگر می‌خواهید پیاز هم استفاده کنید، آن را هم پوست بکنید و جداگانه رنده کنید. بعد از رنده کردن پیاز آب آن را دور بریزید، اگر آب پیاز را داخل خمیر کتلت کنید کتلت‌ها از هم خواهند پاشید.

حالا گوشت چرخ کرده، سیب زمینی رنده شده و پیاز را مخلوط کنید و تخم مرغ را هم در آن بشکنید و با افزودن نمک، فلفل و زردچوبه و نان پودر شده خمیر را خوب مخلوط کنید (برای مخلوط کردن از دستان استفاده کنید).

بعد از مخلوط کردن، ماهی‌تابه را روی آتش بگذارید و روغن داخل آن بریزید بگذارید خوب گرم شود.

مقداری (یک قاشق سوپ‌خوری بزرگ) از خمیر کتلت را با دست راست بردارید گلوله در آورید و به آن شکل بدهید و سپس کتلت خام را داخل ماهی‌تابه قرار بدهید. تا پر شدن تمام سطح ماهی‌تابه این کار را ادامه دهید و بعد مراقبت کنید تا کتلت‌ها سرخ شوند. وقتی طرف اول آن‌ها سرخ شد یکی یکی آن‌ها را برگردانید و بگذارید طرف دیگر آن هم سرخ شود. پس از سرخ شدن آن‌ها را بردارید و در دیس بچینید. وقتی همه کتلت‌ها سرخ شدند با گوجه فرنگی و سبزیجات و اگر دوست دارید خیارشور تزئین کنید.

تبلیغات
3.7/5 - (3 امتیاز)

منبع
wikibooksگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا