بارداری و اطفال

برای افزایش طول سرویکس چه کنیم؟

در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، به این سوال که “برای افزایش طول سرویکس چه کنیم؟” پاسخ خواهیم داد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

تبلیغات

طول سرویکس در بارداری می‌تواند با احتمال بروز وضع حمل و زایمان زودرس ارتباط داشته باشد. زایمان زودرس قبل از هفته 37 بارداری روی می‌دهد. اگر دهانه رحم یا طول سرویکس کوتاه باشد احتمال وضع حمل زودرس و تولد نوزاد نارس وجود دارد. نارس بودن نوزاد خطراتی را برای او در پی خواهد داشت. دیسترس تنفسی، دشواری در تغذیه و افت دمای بدن از جمله مشکلاتی است که نوزادان نارس در بدو تولد با آن رو به رو می‌شوند.

قبل از بارداری، سرویکس (بخش پایینی رحم که به واژن متصل می‌شود) به طور نرمال بسته و محکم است. در طول بارداری سرویکس تدریجاً نرم شده و به عبارتی طول سرویکس در بارداری کاهش می‌یابد. متناسب با رشد جنین سرویکس باز شده و برای زایمان آماده می‌شود. اگر باز شدن سرویکس زودتر از موعد آغاز شود در آن صورت مادر در خطر وضع حمل زودتر از موعد قرار خواهد داشت.

فاکتورهای مختلفی بر طول سرویکس در بارداری تأثیر می‌گذارند. علت کاهش طول سرویکس در بارداری می‌تواند با فاکتورهای زیر ارتباط داشته باشد:

  • تفاوت‌های بیولوژیکی در بین زنان
  • کشیده شدن بیش از حد رحم
  • عوارض ناشی از خونریزی در طول بارداری
  • عفونت
  • التهاب دیواره رحم
  • ناکارآمدی سرویکس یا نارسایی سرویکس، زمانی روی می‌دهد که بافت ضعیف سرویکس منجر به وضع حمل زودتر از موعد، زایمان زودرس و یا از دست رفتن بارداری سالم شود.

برای افزایش طول سرویکس چه کنیم

تبلیغات

علائمی مانند انقباضات مکرر می‌تواند از علائم کوتاهی سرویکس در بارداری محسوب شود. اگر شما علائمی مانند انقباضات مکرر یا منظم، کمر درد پایدار، لکه بینی واژینال، یا احساس فشار در لگن را تجربه کنید پزشک متخصص زنان و زایمان برای تعیین اینکه آیا سرویکس شروع به باز شدن کرده است یا خیر معاینه لگن را انجام خواهد داد. همچنین برای اندازه گیری طول سرویکس در بارداری سونوگرافی نیز انجام خواهد گرفت.

اگر شما در خطر وضع حمل زودتر از موعد قرار داشته باشید پزشک درمان‌های احتمالی، خطرات و مزایای هر یک را برای شما توضیح خواهد داد. اگر در خطر وضع حمل زودرس نباشید اما برخی شرایط دیگر مانند اتساع بدون درد سرویکس در سه ماهه دوم و قبل از هفته 24 بارداری وجود داشته باشد در آن صورت سرکلاژ رحم به شما توصیه می‌شود. در طول سرکلاژ رحم پزشک متخصص زنان و زایمان با استفاده از بخیه ساختار سرویکس را تقویت می‌کند. سرکلاژ سرویکس می‌تواند به صورت واژینال (سرکلاژ سرویکس ترانس واژینال) و یا از طریق زیر شکم (سرکلاژ سرویکس ترانس ابدومینال) انجام شود که روش دوم کمتر متداول می‌باشد.

تحقیقات محدودی در دست است که نشان دهد استفاده از پروژسترون و یا قرار دادن دستگاه سلیکونی به نام پساری در اطراف سرویکس بتواند ریسک زایمان زودرس را در خانم‌هایی با طول سرویکس در بارداری در آن‌ها کم است، کاهش دهد.

اگر نگرانی‌هایی در مورد طول سرویکس در بارداری دارید می‌توانید با متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید. پزشک متخصص زنان و زایمان می‌تواند احتمال داشتن بارداری سالم را افزایش دهد.

طول سرویکس در بارداری مشابه شرایط غیر بارداری و 3.5-4 سانتی متر است. در هفته‌های آخر بارداری کاهش طول سرویکس تا 2-2.5 سانتی متر نیز طبیعی است. در صورتی که در اواسط بارداری (24 هفته) طول سرویکس به متر 2.5 سانتی متر برسد، غیر طبیعی است و احتمال زایمان زودرس وجود دارد.

تبلیغات
3.9/5 - (16 امتیاز)

منبع
dorvana

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. الان شما چه جوابی دادین ؟ واقعا متاسفم برای افراد بی فرهنگی مثل شما

    موافقم 9
    مخالفم 1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا