بارداری و اطفال

علت حرکت جنین بعد از خوردن شیرینی

چرا جنین به شیرینی واکنش نشان می دهد؟

آزمایش‌ها نشان می‌دهد هر چیزی که خانم‌ها در دوران بارداری می‌خورند در مایع آمنیوتیک قابل‌تشخیص بوده و جنین طعم و مزه‌ها را کم‌کم درک می‌کند. شاید این یک مکانیسم بقا به نظر برسد که ما انسان‌ها با عشق به شیرینی به دنیا می‌آییم. ما این مزه را حتی زمانی که در شکم مادرمان هستیم دوست داریم. حدود 15 تا 16 هفته بعد از لقاح، جنین لذتی که از شیرینی می‌برد را با بلعیدن بیشتر مایع آمنیوتیک زمانی که شیرین است، نشان می‌دهد. جالب است زمانی که این مایع تلخ است جنین تمایلی به آن ندارد. تمایل به شوری و ترشی هم ذاتی است.

تبلیغات

آشنایی با اولین مزه در مایع آمنیوتیک!

هرچند بیشتر علاقه‌مندی غذایی ما آموخته می‌شود اما تحقیقات نشان داده است که این یادگیری از زمان قبل از تولد شروع می‌شود. به همین دلیل است که در هفته 21 حس بویایی و چشایی جنین کامل می‌شود. جالب است بدانید که تحقیقات اخیر نشان داده انسان می‌تواند هزار میلیارد بوی مختلف را تشخیص دهد و بو حس غالب است.

مایع آمنیوتیک یکی از اولین غذاهایی است که حاوی مواد شیمیایی بو و مزه‌دار است و جنین آن را تست می‌کند. آگاهی نسبت به عطروطعم پنج ماه قبل از تولد حس بسیار خوبی است چراکه وقتی نوزاد به دنیا می‌آید با طعم‌ها آشنایی دارد و می‌تواند خود را برای لذت بردن از انواع غذاها آماده کند. واقعیت این است که شما با تکرار یک مزه می‌توانید از آن لذت ببرید و هر چه جوان‌تر باشید راحت‌تر مسیرهای عصبی در این  قالب قرار می‌گیرند؛ بنابراین اگر جنین به مزه سبزی‌ها در رحم مادر عادت کند بعدازآنکه نوزاد از شیر گرفته می‌شود ناخودآگاه به سمت غذاهای مقوی می‌رود.

شیرینی و بارداریخوردن شیرینی و تکان خوردن جنین

یک آزمایش

در یک بررسی برخی افراد مجبور به استشمام نمونه مایع آمنیوتیک شدند و تقریباً همگی اذعان داشتند که در این مایع طعم‌هایی مانند نعنا، ادویه، هویج و وانیل را تشخیص دادند. در آزمایشی دیگر گروهی از مادران 300 میلی‌لیتر آب هویج چهار روز در هفته به مدت سه هفته در سه ماهه آخر بارداری نوشیدند و گروهی دیگر همین کار را در دو ماه اول شیردهی انجام دادند. کودکانی که غلظت بالایی از هویج را در دوران جنین و در شیر مادر احساس کردند در ادامه و بعدازآنکه دوران شیردهی‌شان تمام شد با تمایل بیشتر این نوشیدنی مقوی را خوردند.

تمایل به هله‌هوله

یک پژوهش به بررسی این موضوع پرداخته که چرا نوزادان مادرانی که در دوران بارداری زیاد هله‌هوله خورده‌اند، تمایلی زیادی به این نوع خوراکی‌ها دارند. در این مطالعه غذاهای خوش‌طعم پرانرژی هم فاقد مواد مغذی تعریف‌شده است. ممکن است کودکان مزه این نوع غذاها را دوست داشته باشند حتی اگر برایشان ناآشنا باشد اما آنچه محققان دریافتند این است که وقتی جنین در رحم مادر و دوران شیردهی در معرض هله‌هوله قرار می‌گیرد مسیر پاداش مغز نسبت به این غذاها حساس می‌شود. درست مثل معتادانی که به میزان داروی بیشتری برای آرامش نیاز دارند. این نظریه می‌گوید این کودکان نیاز بیشتری به چیپس و پفک و شکلات دارند. دقت داشته باشید که این آزمایش روی موش انجام‌شده نه انسان و باید مطالعه بیشتری انجام شود.

تبلیغات

نگران نباشید

اگر الآن احساس بدی نسبت به تمام خوراکی‌هایی که در بارداری استفاده کردید، دارید نگران نباشید چون عوامل دیگری هم در شکل‌گیری اشتها کودکان دخیل است و در این مطالعه دانشمندان فقط به اثرات یادگیری طعم و بو در دوران جنینی پرداخته‌اند و عوامل احتمالی دیگر  را در نظر نگرفته‌اند.

4.4/5 - (27 امتیاز)

منبع
ninibanگردآوری، ویرایش و بازنگری، تحریریه مثبت 1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا