دسر

طرز تهیه شله زرد نذری و مجلسی برای ۳۵ نفر

شله زرد جزو دسرهای شیرین و خوشمزه است که معمولاً برای نذری هم استفاده می‌شود و یکی از نذری‌های رایج ماه محرم و صفر می‌باشد. ضمن اینکه برای پذیرایی افطار نیز بسیار مناسب است. شله زرد طبع گرمی دارد. گرچه درست کردن شله زرد کار راحتی بنظر می‌رسد اما میزان استفاده از مواد مورد نیاز برای پخت شله زرد، باید به دقت انجام شود. زیرا کوچکترین اشتباهی می‌تواند شله زرد شما را بی رنگ، بی مزه و یا خیلی شیرین و شُل کند. همراه ما باشید تا با طرز تهیه شله زرد نذری برای 35نفر خوشمزه و خوش رنگ آشنا شوید.

تبلیغات

نحوه پخت شله زرد نذری برای 35 نفر

در تهیه شله زرد باید بسیار دقت داشته باشید و مواد را به اندازه استفاده کنید. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه شله زرد نذری برای 35 نفر به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است.

این دستور تهیه برای 35 نفر ارائه شده است:

مواد مورد نیاز برای شله زرد

برنج 3 و نیم لیوان
شکر 7 لیوان
زعفران ساییده 3 و نیم قاشق چای‌خوری
کره 85 گرم
آب 28 لیوان
خلال بادام 3 و نیم لیوان
پودر هل به مقدار لازم
خلال پسته و دارچین برای تزئین به مقدار لازم

دستور تهیه شله زرد نذری برای 35 نفر

  • مرحله اول: ابتدا 3 و نیم لیوان برنج را شسته و سپس به آن همان مقدار آبی که در بالا ذکر شده است را بدون نمک  اضافه کنید. به مدت یک شب برنج خیس بخورد.
  • مرحله دوم: بعد از این که برنج به مدت یک شب خیس خورد، درون قابلمه مورد نظر ریخته و بر روی شعله حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
  • برنج را به مدت دو ساعت روی شعله با حرارت کم قرار بدهید و در این مدت برنج را هم می‌زنید تا برنج له شود و به لعاب بیافتد و مغز پخت شود.
  • مرحله سوم: بعد از این که برنج پخته شد، شکر را به آن اضافه کنید و اجاره بدهید تا شکر درون برنج حل شود.
  • مرحله چهارم: بعد اضافه کردن شکر، کره را به ان اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم.
  • مرحله پنجم: زعفران را با 3 چهارم لیوان آب به مدت ده دقیقه روی کتری یا سماور در حال جوش قرار دهید تا زعفران دم بکشد و سپس به برنج اضافه کنید. خوب هم می‌زنید تا زعفران خوب با برنج مخلوط شود.
  • مرجله ششم: بعد از اضافه کردن زعفران به برنج هل و گلاب اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • در آخرین مرحله خلال بادام را اضافه کنید. هم می‌زنید و اجازه بدهید با شعله کم به مدت ده دقیقه به پخت خود ادامه دهد. سپس حرارت را خاموش کرده و به مدت ده دقیقه به آن استراحت می‌دهیم تا دم بکشد.
  • اگر بعد از این مدت متوجه شدید که شله زرد شما سفت است میتوانید به آن آب اضافه کنید.
  • شله زرد را در ظرفهای مورد نظر ریخته و اجازه بدهید تا خنک شود.
  • می‌توانید برای تزیین از دارچین، خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.

نکات تهیه شله زرد نذری برای 35 نفر

  • از به کار بردن برنج دودی در پخت شله زرد جدا خودداری نمایید. برنج نیم دانه بهترین نوع برنج برای شله زرد نذری می‌باشد.
  • اگر می‌خواهید شله زرد نذری شما تغییر رنگ ندهد و زرد و درخشان باشد، به جای دانه هل، از عرق هل استفاده کنید.
  • برای اینکه شله زرد نذری شما رنگ بهتری پیدا کند، بعد از پخت برنج و اضافه کردن زعفران، شکر را اضافه کنید. زیرا لعاب شکر باعث می‌شود دانه‌های برنج به سختی رنگ بگیرند.
  • هیچ گاه حین پخت شله زرد به آن آب اضافه نکنید.
  • برای جلوگیری از ترک خوردن شله زرد پس از سرد شدن، حین پخت کمی کره به آن اضافه کنید.
  • خلال‌هایی که برای تزئین شله زرد استفاده می‌کنید را چند ساعت در گلاب بخیسانید.
3.8/5 - (23 امتیاز)

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا