روانشناسی

مبدل پوشی یعنی چه؟ دلایل و انواع آن چیست؟

درگ کویین‌ها چه کسانی هستند؟ مبدل پوشی به چه معنا است؟ برخی افراد رفتارها و گرایش‌های نسبتاً متفاوتی از دیگر افراد جامعه دارند که موجب جلب‌توجه سایرین می‌شود. یکی از این رفتارها پوشیدن لباس‌های جنس مخالف یا مبدل پوشی است. مبدل پوشی طیفی از رفتارهای مختلف را در برمی‌گیرد که برخی از آن‌ها اختلال جنسی محسوب می‌شوند. اختلال مبدل پوشی جنسی در یک سیر رشدی بروز پیدا می‌کند و نشانه‌های مختص به خود را دارد. در این اختلال فرد برای رسیدن به برانگیختگی جنسی نیاز به پوشیدن لباس از جنس مخالف دارد

تبلیغات

مبدل پوشی

مبدل پوشی یعنی فرد لباس‌هایی را بپوشد که مختص به جنس مخالفش باشد؛ اغلب مردان این کار را انجام می‌دهند و به افرادی که چنین تمایلاتی دارند درگ کویین گفته می‌شود. هرگونه تمایل به پوشیدن لباس‌های جنس مخالف مبدل پوشی حساب می‌شود. افراد ممکن است دلایل مختلفی برای این کار داشته باشند؛ از یک میل ساده به انجام آن تا اجبار آن می‌تواند جزء این دلایل باشد. این اختلال جز زیرمجموعه اختلالات نابهنجاری جنسی محسوب می‌شود اما همهٔ افراد مبتلا انحراف جنسی ندارند.

سازمان بهداشت جهانی معیارهای زیر را برای اختلال مبدل پوشی دارد:

۱- شخص لباس‌های جنس مخالف را می‌پوشد تا ظاهر جنس مخالف را پیدا کند و حس کند متعلق به آن جنس است

۲- مبدل پوشی رابطه نزدیکی با انگیختگی جنسی دارد. هنگامی‌که ارگاسم روی می‌دهد و انگیختگی جنسی فروکش می‌کند شخص تمایل قوی برای تعویض لباس‌های نامتناسبش پیدا می‌کند.

۳- معیارهای کلی اختلال رجحان جنسی باید موجود باشند:

تبلیغات
  • شخص به‌طور مکرر دچار امیال یا تخیلات جنسی عمیق مربوط به فعالیت‌ها با اشیاء غیرعادی می‌شود.
  • شخص طبق این امیال غیرعادی عمل می‌کند یا براثر آن‌ها به میزان زیادی دچار ناراحتی می‌شود.
  •  رجحان غیرعادی شخص حداقل ۶ ماه دوام یافته است.

اختلال مبدل پوشی اختلال مبدل پوشی

دلایل مبدل پوشی

مبدل پوشی امکان دارد موقتی و وابسته به استرس باشد در این صورت یک اختلال هویت جنسی به‌حساب می‌آید، چنانچه وابسته به استرس نباشد شخص مبدل پوش مبتلابه یادگار خواهی با مبدل پوشی که نوعی انحراف جنسی است شناخته می‌شود و خصوصیت اصلی این نوع اختلال تحریک جنسی است، در مبدل پوشی امکان دارد مبدل پوشی سبب تحریک جنسی شود ولی سبب کاهش استرس هم می‌شود، گاهی هم شخص افکار مبدل پوشی دارد ولی تنها در زمان استرس به انجام آن می‌پردازد، مبدل پوشی امکان دارد همراه با اختلال‌های دیگری مانند آزارگری جنسی (سادیسم) و آزار خواهی جنسی و بچه‌بازی باشد

انواع مبدل پوشی

مبدل پوشی در اشکال مختلف و با اهداف مختلف دیده می‌شود که در ادامه به شرح آن‌ها پرداخته‌ایم:

1- مبدل پوشی مرتبط با افراد ترا جنسیتی یا ترنس: افراد ترا جنسیتی کسانی هستند که هویت جنسی مطابق بر بدن خود را قبول ندارند؛ یعنی فرد علیرغم اینکه بدن مردانه یا زنانه دارد، هویت مردانه یا زنانه مرتبط با بدنش را نمی‌پذیرد و خود را جزء گروه جنس مخالف می‌پندارد. در این شرایط برای مثال فرد علیرغم داشتن بدن مردانه، مبادرت به پوشیدن لباس زنانه می‌کند.

2- مبدل پوشی بدون ارتباط با ترا جنسیتی: در طول تاریخ برخی زنان برای شرکت در جنگ، فرار از تجاوز، جلب‌توجه اجتماعی-سیاسی، به دست آوردن مشاغل مردانه و موارد دیگر به مبدل پوشی مبادرت ورزیده‌اند. در بسیاری از فرهنگ‌ها مبدل پوشی آیینی وجود دارد.

3- ملکه زرق‌وبرق و پادشاه زرق‌وبرق: افرادی هستند که لباس‌های جنس مخالف را به نحوی می‌پوشند که شدیداً جلب‌توجه می‌کند و در پر زرق‌وبرق‌ترین حالت ممکن این کار را می‌کنند؛ گاه با استفاده از لباس‌ها و آرایش‌های زنانه به اجرای نمایش و شو و رقص می‌پردازند و مبدل پوشی را به‌عنوان شغل برمی‌گزینند. به این افراد درگ کویین گفته می‌شود.

تبلیغات

4- مبدل پوشی همراه با فتیشیسم: برخی افراد مبتلابه فتیشیسم، معمولاً مردان، به‌عنوان بخشی از اختلال یادگار خواهی خود، مبدل پوشی می‌کنند و از طریق آن به تحریک جنسی می‌رسند. درواقع در این افراد فتیش یک جسم بی‌جان مثل لباس‌زیر زنانه است که فرد آن را به تن خود می‌کند

5- اختلال مبدل پوشی جنسی: در ادامه به شرح مفصل این نوع اختلال خواهیم پرداخت.

اختلال مبدل پوشی جنسی

اختلال مبدل پوشی جنسی عبارت است از تخیلات یا امیال فرد برای پوشیدن لباس جنس مخالف به‌عنوان وسیله‌ای برای برانگیخته شدن و اقدام برای خود ارضایی یا مقاربت جنسی. مبدل پوشی جنسی معمولاً در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود و به شکل خاص در مردان دگر جنس خواه وجود دارد. فرد مبدل پوش تمایل پیدا می‌کند مثل فرد جنس مخالف لباس پوشیده، یک‌تکه یا چندتکه لباس جنس مخالف را تن می‌کند و سپس به ارضای جنسی خود می‌پردازد.

این نوع ارضا محدود به پوشیدن لباس نمی‌شود و ممکن است فرد حالات و رفتار جنس مخالف را هم تقلید کند. در این اختلال فرد به‌طورکلی هویت خود را متفاوت از جنیستش نمی‌داند و بعد از ارضای جنسی لباس‌ها را بیرون کرده و به هویت خود بازمی‌گردد. در یک حالت خاص از مبدل خواهی فرد وقتی به خودش به‌عنوان جنس مخالف فکر می‌کند، تحریک جنسی می‌شود.

ملاک‌های تشخیص اختلال مبدل پوشی جنسی

برای اینکه بتوان گفت فردی این اختلال را دارد، نشانه‌های زیر را برای یک مدت طولانی باید داشته باشد:

تبلیغات
  • فرد مکرراً و شدیداً با پوشیدن لباس‌های جنس مخالف و استفاده از زیورآلات آن‌ها تحریک می‌شود. این تحریک هم در خیال‌پردازی‌های فرد دیده می‌شود هم در امیال و خواسته‌های فرد.
  • این نوع رفتار فرد باعث ایجاد پریشانی و اضطراب می‌شود و عملکرد و رابطه جنسی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • برای تشخیص لازم است نشانه‌های اختلال و مبدل پوشی حداقل به مدت 6 ماه وجود داشته‌باشند و کارکرد اجتماعی، شغلی و تحصیلی فرد را تحت تأثیر قرار دهند.

سیر اختلال مبدل پوشی جنسی

این اختلال معمولاً از کودکی شروع می‌شود و در همان سنین پایین فرد علاقه زیادی به وسایل و لباس‌های جنس مخالف نشان می‌دهد. این سیر در نوجوانی و بلوغ ادامه پیدا می‌کند و فرد بالباس‌های جنس مخالف احساس لذت پیدا می‌کند. ممکن است فرد در جریان عاشق شدن و شروع رابطه با جنس مخالف، تحریک توسط مبدل خواهی‌اش کاهش پیدا کند یا حذف شود. البته این امر موقتی بوده و در طی جوانی این رفتار در اوج خود قرار خواهد گرفت و هرچه در دوران کودکی و نوجوانی بیشتر لباس‌های زنانه بپوشد و به این کار تشویق و تقویت شود، تمایلش بیشتر می‌شود.

در افرادی که مسن هستند ممکن است این علاقه به پوشیدن لباس‌های جنس مخالف به‌جای ارضای جنسی منجر به آرامش روانی شود. به‌طورکلی فردی که به اختلال مبدل پوشی جنسی مبتلا است اغلب به خاطر پیامدها و بازخوردهای منفی دیگران از افسردگی و اضطراب و احساس گناه و شرم رنج می‌برد.

مواردی که بیمار مراجعه می‌کند:

  • هنگامی‌که به دلایلی نمی‌تواند لباس جنس مخالف را بپوشد و تحت دسترس قرارگرفته باشد.
  • مواردی که پوشیدن لباس جنس مخالف باعث اختلال در زندگی روزانه‌اش شده باشد.
  •  گاهی شخص مبتلابه دلیل اختلال‌های همراه (افسردگی، اضطراب، مصرف مواد، بی‌قراری جنسیتی) مراجعه می‌کند.

 مبدل پوشی مبدل پوشی در مردان

درمان اختلال مبدل پوشی جنسی

مبدل پوشی به‌خودی‌خود نیاز به درمان ندارد اما درصورتی‌که تبدیل به اختلال شود می‌توان با استفاده از روش‌هایی همچون روانکاوی به ریشه‌یابی و شناسایی علت‌ها و سپس درمان پرداخت. مبدل پوش‌ها گاه به دادگاه فرستاده‌شده و برای آن‌ها درمان در نظر گرفته می‌شود. هرچند افراد مبدل پوش اغلب به سراغ درمان نمی‌روند و نمی‌خواهند خود را تغییر دهند، اما گروهی آن‌ها خود به دلایلی همچون افسردگی، درگیر شدن با اعتیاد و یا ملال جنسیتی به دنبال درمان می‌روند.

درصورتی‌که این افراد برای درمان رجوع کنند می‌توانند از خدمات روانشناسان متخصص در حیطه جنسی بهره برده و از انواع درمان‌های شناختی رفتاری، رفتاردرمانی، روانکاوی، روان پویشی و … بهره ببرند. در روش‌های روان‌درمانی به فرد آموزش داده می‌شود تا محرک جنسی خود را به شکل سازگارانه تغییر دهد و به محرک‌های پذیرفته‌شده پاسخ جنسی دهد.

روش دیگر ایجاد بیزاری با استفاده از تقویت منفی است. همچنین دریافت مشاوره جنسی از مشاوران می‌تواند برای ایجاد یک سبک زندگی باکیفیت بالاتر مؤثر باشد.

تبلیغات
3.2/5 - (4 امتیاز)

منبع
beytootehonarehzendegi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا