طرز تهیه کیک فنجانی بدون فر برای ۴ نفر
کیک فنجانی یا کاپ کیک (به انگلیسی:Cupcake) نوعی کیک کوچک است که برای یک نفر آماده میشود و در قالب مخصوص کاپ کیک که در آن کاغذ کاپ کیک گذاشته شده، پخته می شود.
ترکیبات این کیک مانند دیگر کیکها شکر، کره، آرد و تخم مرغ است. البته روی این کیک را با سسها و ترکیبات دیگر مثل خامه فرم گرفته یا انواع میوه تزئین میکنند و یا با استفاده از فوندانت برای تهیه تم تولدهای زیبا به کاربرده می شوند.
همچنین بخوانید: کاغذ کاپ کیک
در این مطلب از مجله اینترنتی مثبت 1، طرز تهیه کیک فنجانی بدون فر برای ۴ نفر را برای شما آماده نموده ایم.
طرز تهیه کیک فنجانی خوشمزه بدون فر برای ۴ نفر
مواد لازم کیک فنجانی برای ۴ نفر:
آرد شیرنی پزی | ۸ قاشق غذاخوری |
شیر | ۱۰ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق مرباخوری |
شکر | ۶ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۲ عدد |
وانیل | ۱ پنس |
پودر کاکائو | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۶ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کیک فنجانی:
برای تهیه کیک فنجانی خوشمزه ابتدا تخم مرغها را از داخل یخچال بیرون میآوریم و در محیط آشپزخانه قرار میدهیم تا با دمای محیط سازگار شوند. در ادامه تخم مرغها را به همراه وانیل و شکر درون یک کاسه مناسب میریزیم، سپس با همزن برقی مخلوط میکنیم تا کاملاً پف کنند.
بعد روغن مایع را اضافه میکنیم و مجدداً مواد را ۱ دقیقه هم میزنیم و در آخر شیر را اضافه میکنیم و ۱ دقیقه دیگر مواد را مخلوط میکنیم. بکینگ پودر و پودر کاکائو را به آرد اضافه میکنیم و آنها را از الک دو بار رد میکنیم.
بار سوم داخل کاسه محتوی مواد الک میکنیم و با لیسک در یک جهت مواد را مخلوط میکنیم. میتوانید پودر کاکائو را اضافه نکنید و نصف از مایه سفید داشته باشید و نصف دیگرش را کاکائو اضافه کنیدتا کیک دو رنگی داشته باشید.
سپس قابلمهای که گنجایش ۶ عدد فنجان را داشته باشد را انتخاب میکنیم و یک فنجان داخل قابلمه قرار میدهیم و تا نصف کمر فنجان آب داخل قابلمه میریزیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید.
فنجانها را با قلم مو آغشته با کمی روغن کاملاً چرب میکنیم و با ملاقه از مایه بر میداریم و تا نصف فنجان را پر میکنیم. (اگر مایه دو رنگ درست کردید میتوانید یک لایه سغید و یک لایه کاکائویی بریزید) و فنجان را داخل قابلمه آب در حال جوشیدن قرار میدهیم.
همگی فنجانها را که داخل قابلمه چیدیم، روی درب قابلمه دم کنی قرار میدهیم و درب قابلمه را میگذاریم و شعله را بسیار ملایم میکنیم تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد که درب قابلمه را بر میداریم و (به هیچ عنوان درب قابلمه را در این مدت باز نمیکنیم چون در حال پف کردن است).
با خلال داخل کیک فرو میکنیم اگر از مایه به خلال نچسبید یعنی کیک پخته است و میتوانید درب قابلمه را بگذارید و شعله را خاموش کنید تا ۱۵ دقیقه دیگر به قابلمه دست نمیزنیم تا از دما بیفتد.
درب قابلمه را بر میداریم، سپس با کارد یا دست اطراف کاپ کیکها را از فنجانها جدا میکنیم و چندین مرتبه فنجانها را روی زمین میزنیم و بشقابی روی فنجان قرار میدهیم و آنها را بر میگردانیم و با سس شکلات، خامه فرم گرفته و یا انواع میوهها تزئین میکنیم.
کیک فنجانی در فر
اگر میخواهید کیک فنجانی را در فر درست کنید باید از فنجانی استفاده کنید که تحمل دمای فر را داشته باشد، یا اینکه کلاً مایه کیک را داخل قالبهای کاپ کیک بریزید. برای پخت کیک فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد از ۱۵ دقیقه قبل روشن میکنیم تا کاملاً گرم شود.
سپس قالبها را داخل سینی فر میچینیم و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه درون فر در طبقه وسط قرار میدهیم تا بپزند. پس از ۲۰ دقیقه با خلال دندان چک میکنیم از کیکها پخته بود، آنها را فر خارج میکنیم و پس اینکه کمی خنک شد از قالب خارج میکنیم.
نکاتی برای طبخ بهتر کیک فنجانی
- فنجانهایی را که برای کیک فنجانی انتخاب میکنید بهتر است چینی باشند فنجان شیشهای برای پخت کیک فنجانی مناسب نیست.
- در دستور پخت کیک فنجانی میتوانید از پودر کاکائو استفاده نکنید.
- برای اینکه کیک درون فنجانها نچسبد حتماً درون فنجانها را به خوبی چرب کنید.
- اگر میخواهید که در درون کیک فنجانی از خامه هم استفاده کنید ابتدا مقداری از مایه کیک را در درون فنجانها بریزید و سپس خامه کیک را در روی مایه کیک ریخته و دوباره روی سطح خامه را با مواد کیک فنجانی بپوشانید.
- حتماً در پایان ساخت کیک فنجانی که زیر گاز را خاموش کردهاید به مدت ۱۰ الی 15 دقیقه در قابلمه را همراه با دم کنی بگذارید این کار باعث میشود تا پف کیکها نخوابد.
شکر رو اصلا استفاده نکردید
با سلام
عذرخواهی میکنیم.
اصلاح گردید.
شکر در مرحله اول و به همراه تخم مرغ و وانیل در کاسه زده میشود.
خیلی بد بود درست کردم خشک بود