کیک پوند؛ طرز تهیه کیک پوند پرتقالی
![کیک پوند پرتقالی](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/06/orange-pound-cake.jpg)
مواد لازم کیک پوند پرتقالی:
نام مادهٔ غذایی | مقدار | توضیحات |
کره | ۱۰۰ گرم | به حدی نرم شده باشد که انگشت در آن فرو رود. |
پودر قند یا شکر | ۱۱۰ گرم | در طی دو مرحله به کره اضافه شود. |
تخم مرغ | ۲ عدد، وزن هر تخم مرغ حدود ۵۰ گرم باشد. | نباید زیاد سرد باشد با کره مخلوط نمیشود. در طی چهار مرحله به شکر و کره اضافه شود. |
پوست پرتقال رنده شده | پوست یک عدد پرتقال | |
پودر بادام | ۷۵ گرم | |
آرد ضعیف (آرد شیرینی) | ۷۵ گرم | |
بیکینگ پودر | دو سوم قاشق چایخوری | |
آب پرتقال | ۳۰ میلیلیتر | زیاد سرد نباشد |
دما و زمان پخت کیک پوند پرتقالی:
- کره و تخم مرغ باید به دمای محیط آشپزخانه رسیده باشد و سرد نباشد.
- دمای فر: ۱۷۰ درجه سانتیگراد
- زمان پخت در فر: ۶۰-۵۰ دقیقه
طرز تهیه کیک پوند پرتقالی:
۱. قسمت نارنجی رنگ پرتقال را رنده کرده سپس با کمی شکر با انگشتان دست مخلوط میکنیم تا شکر بوی پرتقال بگیرد. پرتقال را نصف کرده و فشار میدهیم تا آب پرتقال دستور را بتوانیم تهیه کنیم. کرهای که از یخچال از قبل بیرون آورده شده و انگشت را میتوان در درون آن فرو کرد را با همزن برقی میزنیم تا هوا به داخل آن وارد شده و کرم مانند شود. نصف شکر را اضافه کرده میزنیم تا مایه کرم مانند شود. پوست پرتقال رنده شده و نصف دیگر شکر را هم افزوده تا مایه کرم مانند و سفید شود.
۲. طی چهار مرحله تخم مرغ سفیده و زرده مخلوط شده که سرد نباشد را به مایه افزوده بهم میزنیم تا تخم مرغ بخوبی با دیگر مواد مخلوط شود. نصف آب پرتقال را به مایه اضافه کرده مخلوط میکنیم.
۳. پودر بادام، آرد و بیکینگ پودر را با هم الک کرده به مایه اضافه کنید. از این به بعد از لیسک پلاستیکی برای مخلوط کردن استفاده میشود. نصف دیگر آب پرتقال را هم اضافه کرده بخوبی مخلوط میکنیم. کیک را در قالب پاند که اطراف آن با کاغذ روغنی پوشانده شده ریخته و سپس با دو دست قالب را گرفته و بر روی سطح صافی چند با کوبیده یا با کف دست بر زیر قالب میزنیم.
۴. مایه را در وسط سینی فری که ۱۷۰ درجه گرم شده گذاشته میپزیم. بعد از ۲۰ دقیقه که کیک در فر حرارت دید با کاردی که خیس شده است قسمت وسط خمیر را با کارد برش نسبتاً سطحی از طول کیک داده و میگذاریم بطور کلی به مدت ۶۰-۵۰ دقیقه بپزد. یعنی بعد از برش ۴۰-۳۰ دقیقه در فر بماند و پخته شود. حتی اگر با کارد هم به کیک برش داده نشود کیک بطور طبیعی از وسط بر اثر بزرگ شدن خمیر برش خواهد خورد ولی با این برش شکل بعد از پخت آن منظم تر خواهد شد.
۵. برای اطمینان از پخته شدن کیک یک چنگال را در کیک فرو کنید اگر خمیری به چنگال نچسبید کیک پخته است. قالب کیک را پس از درآوردن از فر بر روی کولر کیک بصورت یک پهلو گذاشته و کم کم کاغذ روغنی را از درون قالب بیرون کشیده تا کیک همراه با کاغذ از قالب جدا شود بعد از ۵ دقیقه کاغذ را از کیک جدا میکنیم میگذاریم کیک بر روی کولر کیک سرد شود.
نوش جان 😉