اسپرسو ماکیاتو چیست و چه خواصی دارد؟ طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو
آنچه در این مقاله میخوانید
اسپرسو ماکیاتو چیست؟ برای پاسخ به این سوال، احتمالاً بهتر است اول بدانیم اسپرسو چیست. واژه اسپرسو در زبان ایتالیایی به معنای سریع است و اشاره دارد به این شیوه خاص از دمآوری قهوه. اولین بار حدود صد و بیست سال قبل فردی در ایتالیا بود که توانست قهوه را به این شکل دم بیاورد و پس از آن، اسپرسو به شیوه اصلی قهوه در تمامی دنیا تبدیل شد.
تفاوت این شیوه از دمآوری قهوه با سایر روشها، به بالاتر بودن فشار بخار در این روش ارتباط دارد؛ برای داشتن اسپرسو، لازم دارید بخار آب را با فشار بسیار بالایی به پودر قهوه وارد سازید؛ پس از آن یک مایع غلیظ خواهید داشت که میزان بسیار بالایی کافئین و سایر مواد مغذی قهوه را در خود دارد.
هماکنون بسیاری از نوشیدنیها و خوراکیهای وابسته به قهوه در سراسر دنیا به اسپرسو وابسته است؛ از جمله آنها میتوان به کافه لاته، کاپوچینو، ماکیاتو، کورتادو، کافه موکا و کافه آمریکانو اشاره کرد. همه این خوراکیهای خوشمزه بر پایه اسپرسو به وجود آمدهاند. در این مقاله اما ما با یکی از همین نوشیدنیهای بر پایه اسپرسو، یعنی اسپرسو ماکیاتو سروکار داریم. با همراه باشید تا چیستی ماکیاتو، تفاوت آن با کافه لاته و کافه موکا و همچنین طرز تهیه این نوشیدنی فوقالعاده را بررسی کنیم.

اسپرسو ماکیاتو چیست
ماکیاتو در زبان ایتالیایی به معنای لکه است؛ منظور از این اصطلاح نیز «اسپرسو همراه با یک لکه شیر» است. اسپرسو ماکیاتو ساختهشده از یک یا دو شات اسپرسو است با میزان بسیار کمی شیر، که مزه قوی اسپرسو را کمی تعدیل میکند. از سویی به دلیل آنکه میزان شیر آن بسیار کم است، مزه بسیار متفاوتی به نسبت اسپرسو ندارد و با کافه لاته و کاپوچینو متفاوت است. از سویی یک نوشیدنی معروف بر پایه ماکیاتو وجود دارد به نام ماکیاتو کارامل. در بخش بعدی بررسی میکنیم که انواع ماکیاتو از جمله ماکیاتو کارامل چیست.
انواع ماکیاتو
انواع ماکیاتو عبارتاند از
- اسپرسو ماکیاتو: حاوی یک یا دو شات اسپرسو و مقدار بسیار کمی شیر بر روی آن.
- لاته ماکیاتو: حاوی اسپرسو ماکیاتو + شیر. تفاوت این نوشیدنی با کافه لاته در چندلایهای بودن لاته ماکیاتو است؛ در حالی که کافه لاته تنها یک لایه مایع و یک لایه فوم دارد.
- ماکیاتو کارامل: حاوی اسپرسو ماکیاتو + کارامل دلخواه.
تفاوت لاته و ماکیاتو
تفاوت لاته و ماکیاتو به اینجا برمیگردد که کافه لاته حاوی یک یا دو شات اسپرسو است که در کف لیوان ریخته میشود و سپس، شش شات شیر که بر روی اسپرسو میآید. میزان شیر کافه لاته بسیار زیاد است. میزان شیر بهکاررفته در لاته ماکیاتو نیز به همین میزان است؛ با این تفاوت که ابتدا شیر جوشیده و فومدار در ظرف ریخته میشود و سپس اسپرسو بر روی آن میآید. کافه ماکیاتو معمولا یک لایه خامه نیز در بالای لیوان دارد.
تفاوت موکا و ماکیاتو
حال که دانستیم کافه لاته، لاته ماکیاتو و همچنین ماکیاتو کارامل چیست، میتوانیم تفاوت موکا و ماکیاتو را نیز بررسی کنیم. موکا ساختاری همچون کافه لاته دارد؛ با این تفاوت که میزان شیر آن کمتر است و به جای شیر، سس شکلات و خامه زدهشده در ترکیبات آن وجود دارد. اسپرسو ماکیاتو اما همانطور که گفتیم، تنها از اسپرسو و مقدار کمی شیر ساخته میشود.

خواص ماکیاتو
درباره خواص ماکیاتو بیشتر همان چیزهایی را میتوان گفت که درباره اسپرسو گفته میشود؛ چرا که میزان شیر آن بسیار کم است. به طور کلی میتوان گفت اسپرسو ماکیاتو از خواص فوقالعادهای همچون تقویت حافظه و پیشگیری از بروز بیماری کبدی و برخی سرطانها و همچنین زوال عقلی بهره میبرد. مصرف به اندازه آن همچنین در کاهش بروز بیماریهای قلبی، سکته مغزی و کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 اثر گذار خواهد بود.
طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو
اولین نکته مهم در طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو این است که ترجیحاً قهوه آن را با دستگاه اسپرسوساز تهیه کنید، نه با موکاپات. اما اگر این دستگاه را در اختیار ندارید، میتوانید با موکاپات نیز ماکیاتوی قابلقبولی داشته باشید.
۱. آسیاب کردن قهوه: بر اساس آنکه میخواهید با اسپرسوساز یا موکاپات قهوه خود را عصارهگیری کنید، سایز آسیاب دانههای قهوه را انتخاب کنید. این نکته بسیار مهم است چرا که در خروجی نهایی کار شما بسیار اثر گذار خواهد بود.
۲. تمپ کردن قهوه: در صورتی که اسپرسوساز دارید، قهوه خود را با کمک تمپر مخصوص، تمپ کنید. مواظب باشید که قهوه بیش از حد فشرده نشود. اما اگر موکاپات دارید بهتر است به صاف کردن سطح قهوه بسنده کنید و آنها را متراکم نکنید؛ چرا که اثر منفی در فرآیند عصارهگیری خواهد داشت.
۳. عصارهگیری: اگر با اسپرسوساز کار میکنید، پیش از ریختهشدن اسپرسو داخل فنجان، آن را با کمک آب جوش گرم کنید؛ سپس فرآیند عصارهگیری را آغاز نمایید. در خصوص موکاپات نیز باید گفت ترجیحاً از فیلتر اضافی بر روی قهوهها بهره بگیرید، در محفظه دستگاه آب جوش بریزید و سپس با حرارت بسیار ملایم بگذارید تا عصارهگیری انجام شود.
۴. فومگیری از شیر: فومگیری از شیر با کمک دستگاه اسپرسوساز ساده است؛ اما بدون آن نیز ناممکن نیست. شما میتوانید با کمک فرنچ پرس، شیر را بزنید و فوم قابلقبولی از آن بگیرید. برای داشتن ماکیاتو، میزان شیر شما نباید از چند قاشق چایخوری فراتر رود.
۵. ترکیب شیر و اسپرسو: در انتها شیر و فوم آن را به آهستگی به فنجان اضافه کنید. اسپرسو ماکیاتو شما آماده است!

دسترسی آنلاین به کافیشاپهای شهر با اسنپفود!
در این مقاله تلاش کردیم تا همهچیز درباره اسپرسو ماکیاتو را بررسی کنیم و اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهیم. همه قهوهخورهای حرفهای میدانند که تهیه یک اسپرسو مناسب، به تلاش و صرف زمان زیادی نیاز دارد؛ همین است که بسیاری اوقات اسپرسوهای خانگی ما نمیتوانند با اسپرسویی که توسط باریستاهای حرفهای عصارهگیری شدهاند، رقابت کنند. اما این موضوع به آن معنا نیست که شما نمیتوانید در خانه خود یک قهوه حرفهای داشته باشید! سرویس سفارش آنلاین کافه از اسنپ فود به شما امکان خواهد داد تا تنها با چند کلیک، از بهترین کافههای شهر یک نوشیدنی خوشمزه تهیه کنید؛ برای مثال میتوانید به صفحه سفارش آنلاین از کافه باکارا سر بزنید. از همراهی شما سپاسگزاریم.
اطلاعات بیشتر اسنپ فود:
بلاگ اسنپ فود: https://snappfood.ir/blog/مجله-اینترنتی/
آدرس سایت: https://snappfood.ir/
آدرس اینستاگرام: https://www.instagram.com/snappfood_ir/
آدرس اپ اسنپ فود: https://snappfood.ir/app