داپاگلیفلوزین دارو مؤثر در درمان دیابت
دیابت یک بیماری مزمن و طولانی مدت است که بر نحوه تبدیل غذا به انرژی توسط بدن تأثیر میگذارد. بدن، بیشتر غذایی که میخورید را به قند (گلوکز) تجزیه میکند و آن را در جریان خون آزاد مینماید. این گلوکز منبع اصلی انرژی بدن است. اگر این گلوکز در خون باقی بماند و به سلولها نرسد، با گذشت زمان، باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامتی میشود و ممکن است نیاز باشد فرد از دارو ضد دیابت برای درمان استفاده کند.
اگرچه دیابت درمان قطعی ندارد، اما میتوان با انجام اقدامات لازم و استفاده از داروهای مؤثر در درمان دیابت، این بیماری را کنترل کرد و عوارض آن را کاهش داد. در ادامه مطالب، توضیحاتی درباره بیماری دیابت و برخی از داروهای مؤثر در کنترل این بیماری ارائه خواهد شد.
علت ایجاد بیماری دیابت
تمام غذاهای کربوهیدراتی در خون به گلوکز تجزیه میشوند و وقتی مقدار این گلوکز در خون بالا میرود، به پانکراس (لوزالمعده) سیگنالی ارسال میشود که انسولین ترشح کند. بیماری دیابت زمانی رخ میدهد که پانکراس دیگر قادر به ساخت انسولین نباشد یا زمانی که بدن نتواند از انسولین تولید شده به خوبی استفاده کند. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس ساخته میشود و مانند کلیدی عمل میکند تا گلوکز غذایی که میخوریم از جریان خون به سلولهای بدن برای تولید انرژی وارد شود.
عدم توانایی بدن در تولید انسولین یا استفاده مؤثر از آن منجر به افزایش سطح گلوکز در خون میشود. با گذشت زمان، این امر میتواند باعث مشکلات جدی سلامتی مانند بیماری قلبی، از دست دادن بینایی و بیماری کلیوی شود. انجام مراقبتهای بهداشتی، استفاده از دارو ضد دیابت، کاهش وزن، خوردن غذای سالم و فعال بودن واقعاً میتواند کمک کننده باشد.
انواع مختلف دیابت
شایعترین انواع بیماری دیابت، دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و دیابت بارداری است.
دیابت نوع 1
دیابت نوع 1 ناشی از یک واکنش خود ایمنی است، که بدن به اشتباه به خود حمله میکند. این واکنش بدن شما را از تولید انسولین باز میدارد. علائم دیابت نوع 1 اغلب به سرعت ایجاد میشود. این نوع بیماری، معمولاً در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان تشخیص داده میشود، اگرچه ممکن است در هر سنی ظاهر گردد. در دیابت نوع 1، افراد مبتلا باید هر روز انسولین مصرف کنند.
دیابت نوع 2
در دیابت نوع 2، بدن به خوبی از انسولین استفاده نمیکند و نمیتواند قند خون را در سطح طبیعی نگه دارد. این بیماری در طول سالیان متمادی ایجاد میشود و افراد ممکن است در هر سنی، حتی در دوران کودکی، به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. با این حال، احتمال ابتلا به این بیماری در سنین بالاتر بیشتر است. شایعترین نوع دیابت، دیابت نوع 2 میباشد.
در این نوع دیابت فرد ممکن است متوجه هیچ علامتی نشود، بنابراین چک کردن و انجام آزمایش قند خون در طی سال مهم است. از دیابت نوع 2 میتوان با تغییر سبک زندگی، مانند کاهش وزن، خوردن غذای سالم و فعال بودن، پیشگیری کرد یا آن را به تأخیر انداخت.
دیابت بارداری
در دوران بارداری، در برخی از زنان دیابت بارداری ایجاد میشود. کودکان افراد مبتلا به دیابت بارداری، در معرض خطر بیشتری برای مشکلات سلامتی قرار دارند. به طور معمول، پس از تولد نوزاد دیابت بارداری از بین میرود. با این حال، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در مراحل بعدی زندگی افزایش میدهد. همچنین، احتمال اینکه کودک این افراد، در دوران کودکی یا نوجوانی دچار چاقی شود و در سنین بالاتر به دیابت نوع 2 مبتلا شود، بیشتر است.
مدیریت سبک زندگی برای بیماران دیابتی
مدیریت سبک زندگی یک جنبه اساسی مراقبت در بیماری دیابت است و شامل آموزشها و مشاورههای مختلف در زمینه این بیماری میباشد.
بیماران و آموزشدهندگان مراقبت باید روی چگونگی بهینهسازی سبک زندگی از زمان ارزیابی اولیه پزشکی، تا تمام ارزیابیها و پیگیریهای بعدی، بر مدیریت شرایط به منظور افزایش مراقبت از دیابت تمرکز کنند. برای برخی از بیماران، فقط انجام فعالیت بدنی منظم و پیروی از یک برنامه غذایی فردی میتواند نتایج کافی داشته باشد. با این حال، گفتن آن آسانتر از انجامش میباشد و ممکن است برای برخی از بیماران دیابتی دلهرهآور باشد.
برای بسیاری، اطلاع از اینکه چه چیزی بخورند، چالشبرانگیزترین جنبه مراقبتی است. همه افراد مبتلا به دیابت باید به یک متخصص تغذیه ارجاع داده شوند، که بتواند یک رویکرد و برنامه شخصی برای دستیابی به هدف کنترل قند خون ارائه دهد. همچنین نشان داده شده است که ورزش علاوه بر کاهش خطر بیماریهای قلبی و کمک به کاهش وزن، کنترل قند خون را نیز بهبود میبخشد.
پیشگیری از دیابت
اقداماتی وجود دارند که با انجام آنها میتوانید خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید:
- شکر و کربوهیدراتهای تصفیه شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
- غذاهای گیاهی سالم بخورید و مقدار مناسب در وعدههای غذایی را رعایت کنید.
- از مصرف دخانیات اجتناب کنید.
- فعالیت بدنی داشته باشید.
- آب بنوشید.
- وعدههای غذایی حاوی فیبر استفاده کنید.
درمان دیابت با دارو
دیابت یک بیماری جدی است که با کاهش ترشح انسولین از لوزالمعده و کاهش حساسیت به انسولین در سلولهای ماهیچهای ایجاد میشود. این بیماری با ادرار زیاد، تشنگی شدید، قند خون بالا و افزایش اشتها مشخص میشود. برای کمک به کنترل و درمان بیماری دیابت، داروهایی همچون داپاگلیفلوزین، داپاگلیفلوزین-ساکساگلیپتین، امپاگلیفلوزین و برخی دیگر وجود دارند، که اثربخشی مؤثری داشتهاند.
داپاگلیفلوزین نوعی دارو دیابتی است که با کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 عمل میکند و این کار را به کمک دفع قند اضافی از بدن از طریق ادرار انجام میدهد. همچنین، اگر نارسایی قلبی دارید، داپاگلیفلوزین به بهبود علائم نارسایی قلبی مانند تنگی نفس، خستگی و تورم در ساق پا کمک میکند، و احتمال ضعیف شدن قلب را نیز کاهش میدهد.
ترکیب داپاگلیفلوزین و ساکساگلیپتین همراه با رژیم غذایی مناسب و ورزش برای درمان دیابت نوع 2 استفاده میشود. ساکساگلیپتین با ترشح بیشتر انسولین توسط غده پانکراس به کنترل سطح قند خون کمک میکند. همچنین به کبد سیگنال میدهد که در صورت وجود قند بیش از حد در خون، تولید قند را متوقف کند. داپاگلیفلوزین در کلیهها برای جلوگیری از جذب گلوکز (قند خون) عمل میکند. این کار به کاهش سطح قند خون کمک میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص داروی درمان دیابت داپاگلیفوزین به https://www.daroobin.com/fa/drug/dapagliflozin مراجعه فرمایید .
سخن پایانی
بیماری دیابت، با گذشت زمان، میتواند به قلب، رگهای خونی، چشمها، کلیهها و اعصاب آسیب برساند. همچنین، با کاهش جریان خون و آسیب عصبی احتمال زخم پا، عفونت و در نهایت نیاز به قطع عضو را افزایش میدهد، و در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2، تا سه برابر خطر حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد. دیابت، یکی از علل مهم نابینایی و نارسایی کلیه نیز میباشد.
بنابراین، شناخت داروهای مؤثر در درمان دیابت و اقدام برای کنترل و درمان این بیماری بسیار مهم است. تارنمای علمی-آموزشی داروبین، با زبانی ساده و علمی، مشاوره درست و دقیقی را در زمینه سلامت به شما ارائه میدهد. داروبین همچنین با ارتقا خودمراقبتی و مدیریت درست افراد پس از مواجهه با بیماری، اطلاعات به روز پزشکی و دارویی را در اختیار مردم قرار میدهد، و با ارتباط مؤثر و معنادار پزشک و کادر درمانی با بیماران، باعث تسهیل در روند درمان بیماری و کاهش استرسها و سرگشتگیهای بیماران میشود.