بیماری ها

احتمال بروز سکته قلبی در جوانان چقدر است؟

سکته قلبی با احساس درد و سنگینی در قفسه سینه و همچنین درد معده ایجاد می شود، این روزها سکته قلبی در جوانان بسیار شایع است. در اغلب مواقع موجب انهدام و مرگ سلولی دائم و غیر قابل بازگشت می شود. نقش متخصص قلب در جلوگیری از سکته قلبی و درمان مشکلات بعد از آن بسیار زیاد است.

دلایل سکته قلبی

سکته قلبی زمانی اتفاق می افتد که مسیر جریان خون به قلب مسدود می‌ شود و این انسداد می ‌تواند به وسیله چربی، کلسترول یا موارد دیگر صورت بگیرد. گاهی اوقات هم این انسدادها به دلیل پلاک های ایجاد شده در خون و لخته شدن ایجاد می شود و قطع جریان خون به عضلات قلب آسیب های جبران ناپذیری وارد می آورند.

سکته قلبی در افراد جوان بسیار خطرناک تر و پر عوارض تر می باشند و حتی ممکن است که سکته های قلبی منجر به ایجاد سکته مغزی هم گردد. به همین دلیل جوانان باید بیشتر اقدام به مراقبت ‌های دوره ای قلب خود نمایند.

علاوه بر این علائم سکته قلبی به جنسیت و سن هم می‌تواند بستگی داشته باشد. برای مثال علائم سکته قلبی در کودکان با علائم سکته قلبی زنان و مردان متفاوت است. اولین نشانه سکته قلبی درد شدیدی است که در سمت چپ قفسه سینه یا در مرکز آن شروع می‌شود. گاهی اوقات این درد برای چند دقیقه طول می‌کشد و سپس از بین می‌رود و گاهی هم مجدد باز می‌گردد.

درد قفسه سینه می‌تواند مانند یک فشار ناخوشایند، فشرده‌شدن قفسه سینه یا دردی مانند سوزش و تیر‌کشیدن باشد. از دیگر نشانه‌های حمله قلبی می‌توان به احساس ضعف، سبکی در سر یا سرگیجه اشاره کرد. عرق سرد هم از دیگر علائم سکته قلبی است.

دلایل زیادی وجود دارد که موجب ایجاد سکته قلبی می گردد، در ادامه به برخی از مهمترین دلایل می پردازیم:

ورزش سنگین یا عدم فعالیت فیزیکی

افرادی که ورزش های سنگین می کنند، به عضلات و رگ ها آسیب وارد نمایند، به همین جهت بروز سکته در بین ورزشکاران بیشتر شایع است. همچنین افرادی که به هیچ عنوان تحرک ندارند و بازندگی پشت میزی بیشتر در معرض سکته قلبی قرار می گیرند.

سابقه خانوادگی

سابقه خانوادگی و وجود سکته در بین افراد نزدیک ریسک سکته را در راد افزایش می ‌دهد.

فشار خون بالا

فشار خون به مرور زمان بر روی شریان های قلبی اثرات منفی زیادی می گذارد که در کنار فشار خون چربی و کلسترول یا دیابت هم به وجود آمده و خطرات سکته قلبی افزایش می یابد.

سیگار و قلیان

سیگار و قلیان جزء عامل های مهم سکته قلبی بوده، چرا که قرار گرفتن در معرض دود، خطر حمله های قلبی را افزایش می دهد.

افسردگی و انزوای اجتماعی

افسردگی جزء عامل های بسیار مهمی است که موجب سکته قلبی می گردد، چرا که برخی از افراد از نظر اجتماعی منزوی بوده و از حمایت های اجتماعی برخوردار نیستند، از لحاظ روحی تحت فشار قرار می ‌گیرند.

احتمال سکته قلبی در افراد زیر ۴۰ سال چقدر است؟

در سال‌ های اخیر حملات قلبی در بین جوانان افزایش پیدا کرده و بسیاری از افرادی که دچار سکته قلبی می شوند در ظاهر هیچ گونه علتی ندارند. اما با تحقیق و بررسی دقیق میزان سکته قلبی در جوانان به دلیل مصرف بیشتر سیگار و غذاهای فست فودی افزایش پیدا کرده است.

احتمال سکته قلبی در افراد زیر ۴۰ سال بسیار شایع شده و یک امر خطرناک محسوب می شود پس لازم است که با کمک متخصص قلب امی بخش‌های سلامت بدن تحت کنترل قرار بگیرد.

برای محافظت بهتر از قلب لازم است که جوانان نیز در سنین زیر ۴۰ سال اقدام به کنترل سلامتی و فشار خون، قند خون و کلسترول خود نمایند و در صورت مراقبت درست و اصولی در این سنین در سنین بالاتر از مشکلات زیادی جلوگیری می کند.

از مهمترین دلایلی که سکته قلبی در جوانان رخ می ‌دهد می‌ توان به گرفتگی عروق کرونر اشاره کرد که در صورت شناسایی این مشکل به راحتی قابل پیگیری بوده و تا حد زیادی از مرگ زودرس و ناگهانی جلوگیری می شود.

با بررسی دقیق سکته در جوانان در می یابیم که عواملی مانند هورمون ها، مواد مخدر، الکل، کشیدن سیگار، اضافه وزن، چاقی، استرس و اضطراب، دیابت و فشار خون موجب سکته های قلبی می شوند.

سیگار از عوامل اصلی سکته قلبی

روش های پیشگیری از سکته قلبی

معمولاً عوامل زیادی وجود دارد که سبب بروز سکته قلبی در جوانان می شود و نمی توان علت سکته قلبی را به آسانی پیگیری کرد.

اما راهکارهایی هم وجود دارد که به جهت محافظت از سلامت قلب می توان از آنها استفاده نمود تا حد زیادی مشکلات قلب و عروق را کاهش داد.

در واقع با تغییر سبک زندگی حدود ۸۰ درصد از سکته های قلبی و مغزی کاهش می یابد، پس حتماً یک تغذیه سالم و رژیم غذایی مناسب را برای خود انتخاب کنید.

مهمترین روش‌ های پیشگیری از سکته قلبی عبارتند از:

وزن نرمال

اضافه وزن و چاقی از عوامل مهم خطر زا در بیماری های قلبی است در صورتی که افزایش وزن و چاقی رنج می برید، می توانید با استفاده از رژیم های مؤثر اقدام به کاهش وزن نمایید و وزن خود را در محدوده نرمال قرار دهید.

رژیم غذایی سالم

دوری کردن از غذاهای فرآوری شده و قند اضافی و قرار دادن مواد غذایی مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، گوشت و ماهی تأثیر زیادی در سلامت بدن دارد.

ورزش منظم

یک برنامه تمرینی مداوم می ‌تواند قلب را تقویت کرده و از ایجاد مشکلات مختلف مانند سکته جلوگیری نمود، پس حداقل ۱۵۰ دقیقه در هر هفته فعالیت ورزشی مناسب داشته باشید.

تحرک بیشتر

علاوه بر انجام ورزش خوب است که در طی روز نیز تحرک داشته باشید و از نشستن های طولانی مدت خودداری کنید. با آموختن سبک زندگی سالم می ‌توانید سلامت قلب را نیز حفظ نمایید.

کنترل استرس

اضطراب و استرس بر تمامی بخش‌ های بدن از جمله قلب تأثیر منفی می گذارند. پس با آموختن روش های کنترل استرس سعی کنید آرامش روحی را به خود هدیه دهید.

چکاپ سالانه

چکاپ سالانه یک راه‌ حل کاربردی است که در صورت بروز عوامل خطرزا با سرعت بیشتری متوجه شده و اقدام به رفع و درمان آن می کنید.

درمان‌های رایج دیگری که برای بیمار دچار حمله قلبی تجویز می شود شامل داروهایی است که اختصاصا برای سکته قلبی در نظر گرفته می‌شوند. البته باز هم نوع داروها، تعداد و دوز مصرف آن‌ها بستگی به شدت حملات قلبی دارد.

روش‌های درمانی مهم دیگری که انجام می‌شود شامل روش‌های جراحی و درمان‌های ترکیبی همراه آن است. آنژیوپلاستی عروق کرونر یکی از روش‌های درمانی بسیار رایج و مهم است. استنت‌ قلب هم ممکن است برای درمان بیماران در نظر گرفته شود. در آنژیوپلاستی که همان بالن‌ قلب است، پزشک به کمک بالن‌گذاری انسداد شریان‌ها را برطرف خواهد کرد. این روش را می‌توان به کمک لیزر هم انجام داد.

دکتر قلب برای جلوگیری از سکته قلبی

نظرات متخصصان قلب و عروق درباره سکته قلبی در جوانان

سکته قلبی در افراد جوان بسیار خطرناک تر و پر عارضه تر می باشد، زیرا صدماتی که به قلب یک جوان در حین سکته وارد می گردد، بسیار بیشتر از افراد با قلب ضعیف است.

نظر متخصصان قلب و عروق درباره سکته قلبی در جوانان این بوده که در اغلب مواقع علت سکته قلبی تا حدود زیادی وابسته به عوامل موروثی و ژنتیکی است و این موضوع سبب نگرانی های زیادی در متخصصین می شود.

اغلب متخصصین معتقدند که با رعایت چند نکته مهم امکان جلوگیری و کاهش خطرات سکته قلبی تا حد زیادی به وجود می آید. با تغییر سبک زندگی و رعایت این نکات مهم ‌می توان از بروز حمله قلبی جلوگیری کرده و به بهبود قلب کمک نمود.

نکات مهم مد نظر متخصص قلب و عروق در مورد سکته قلبی و راه حل های جلوگیری از آن عبارتند از:

  • ترک سیگار و هرگونه دخانیات
  • کنترل مداوم فشار خون و سطح کلسترول خون
  • قرار گرفتن تحت معاینات پزشکی و انجام دستورالعمل ‌های لازم
  • داشتن رژیم غذایی سالم و ترک غذاهای فست فود
  • کنترل دیابت و استرس و اضطراب
  • منع نوشیدن الکل

اگر قبلا دچار سکته قلبی شده‌اید و یا عوامل خطر سکته قلبی را دارید، بهتر است قبل از سکته زیر نظر پزشک تخصص قلب و عروق باشید. برای پیدا کردن بهترین متخصص قلب و عروق می‌توانید از سایت دکترتو کمک بگیرید. با مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین می‌توانید از متخصصان کمک گرفته و از بروز مشکلات اساسی پیشگیری کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا