توسعه فردی

چطور خودمان را ببخشیم؟

بخشیدن خود فرآیندی پیچیده و دشوار است، اما می تواند به شما کمک کند تا از احساسات منفی مانند گناه، شرم و خشم رهایی یابید. بخشیدن خود به معنای این نیست که اشتباهات خود را فراموش کنید یا از عواقب آنها چشم پوشی کنید، بلکه به این معناست که آنها را بپذیرید و از آنها درس بگیرید.

همه ما گاهی اشتباه می کنیم. به عنوان انسان، ما ناقص هستیم و ممکن است دچار خطا شویم. ما باید از اشتباهات خود درس بگیریم و از تکرار آن ها پیشگیری کنیم. هر چقدر هم که احساس دردناک و ناراحت کننده ای باشد، چیزهایی در زندگی وجود دارند که ارزش تحمل درد را برای پیشرفت دارند و بخشیدن خود یکی از آنهاست.

چطور خودمان را ببخشیم و انسان های شادتری باشیم

۱. روی احساسات خود تمرکز کنید

یکی از اولین گام ها در یادگیری نحوه بخشیدن خود این است که بر احساسات خود تمرکز کنید. قبل از اینکه بتوانید به جلو حرکت کنید، باید احساسات خود را بشناسید و آنها را پردازش کنید. به جای سرزنش کردن و قضاوت کردن خود، سعی کنید آنها را به عنوان بخشی از تجربه یادگیری خود ببینید.

2. اشتباه را با صدای بلند بازگو کنید

اگر اشتباهی مرتکب می‌شوید و دارید برای رهایی از آن مبارزه می کنید، آنچه را که از اشتباه آموخته‌اید با صدای بلند بازگو کنید.

وقتی به افکاری که در سرتان و احساساتی که در قلبتان هستند صدا می دهید، ممکن است خودتان را از زیر بار سنگینی آن رها کنید. همچنین آنچه را که از اعمال و عواقب خود آموخته اید در ذهن خود ثبت می کنید.

3. هر اشتباه را به عنوان یک تجربه یادگیری در نظر بگیرید

احساس گناه یک احساس طبیعی است که پس از مرتکب شدن اشتباهات معمولاً تجربه می شود. مهم است که احساس گناه خود را بپذیرید، اما اجازه ندهید که شما را کنترل کند.

به هر «اشتباه» به عنوان یک تجربه یادگیری فکر کنید که کلید حرکت رو به جلو سریع‌تر و پایدارتر در آینده است.

یادآوری این نکته که ما با ابزار و دانشی که در آن زمان داشتیم بهترین کار را انجام دادیم، به ما کمک می کند خود را ببخشیم و به جلو پیش برویم.

4. فکر کردن به اشتباهتان را به حالت تعلیق درآورید

اگر اشتباهی مرتکب می‌شوید اما به سختی می‌توانید آن را از ذهن خود دور کنید، افکار و احساسات خود را در یک ظرف یا جعبه دربسته، تجسم کنید.

سپس، به خود بگویید که فعلاً این را کنار می گذارم و در زمان مناسب به آن فکر خواهم کرد.

5. با منتقد درونی خود گفتگو کنید

یکی از کارهایی که می توانید انجام دهید این است که یک «مکالمه» بین خود و منتقد درونی خود داشته باشید. این می تواند به شما کمک کند الگوهای فکری که توانایی شما برای بخشیدنتان را خراب می کنند را شناسایی کنید.

همچنین می‌توانید فهرستی از ویژگی‌هایی که در مورد خودتان دوست دارید، از جمله نقاط قوت و مهارت‌هایتان تهیه کنید. این می تواند به افزایش اعتماد به نفس شما در زمانی که نسبت به اشتباهی که مرتکب شده اید احساس ناراحتی می کنید، کمک کند.

8. آنچه را که می خواهید روشن کنید

پس از پذیرش اشتباهات خود، باید مسئولیت آنها را بر عهده بگیرید. این بدان معناست که باید عواقب اشتباهات خود را بپذیرید و تلاش کنید تا آنها را جبران کنید.

اگر اشتباهی که مرتکب شده‌اید به شخص دیگری آسیب رسانده است، باید بهترین اقدام را مشخص کنید. آیا می خواهید با این شخص صحبت کنید و عذرخواهی کنید؟ آیا آشتی و جبران آن مهم است؟

اگر در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید، نمی‌دانید، ممکن است بخواهید جبران کنید. این فراتر از عذرخواهی برای شخصی است که به او صدمه زده اید. در عوض، سعی کنید اشتباهی که مرتکب شده اید را اصلاح کنید. یک مطالعه نشان داد که اگر ابتدا جبران کنیم، بخشیدن خودمان برای آزار رساندن به دیگری آسان‌تر است.

9. خود را ببخشید

بخشیدن خود یک فرآیند زمان بر است. ممکن است لازم باشد چندین بار با احساسات خود روبرو شوید تا بتوانید خود را کاملاً ببخشید.

10. خود را دوست داشته باشید

مهم است که خود را به خاطر اشتباهات خود قضاوت نکنید. همه ما انسان هستیم و همه مرتکب اشتباه می شویم. مهم این است که از خودتان مراقبت کنید و خود را دوست داشته باشید.

چند تمرین خاص برای کمک به شما در بخشیدن خود:

  • نامه ای به خود بنویسید: در این نامه، اشتباهات خود را بپذیرید، مسئولیت آنها را بر عهده بگیرید و خود را ببخشید.
  • با یک درمانگر صحبت کنید: یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را پردازش کنید و از اشتباهات خود درس بگیرید.
  • در یک گروه حمایتی شرکت کنید: شرکت در یک گروه حمایتی می تواند به شما کمک کند تا با افرادی که تجربیات مشابهی داشته اند ارتباط برقرار کنید.

بخشیدن خود یک فرآیند دشوار است، اما می تواند ارزشمند باشد. بخشیدن خود به شما کمک می کند تا از احساسات منفی رهایی یابید، عزت نفس خود را افزایش دهید و زندگی شادتری داشته باشید.

به این مطلب امتیاز دهید
منبع
healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا