تناسب اندام

نحوه مصرف کراتین در بدنسازی

کراتین در افزایش قدرت عضلانی به شما کمک کرده و موجب می‌شود برای مدت طولانی‌تری در باشگاه ورزش کنید و عضلات بزرگتری به شما می‌دهد. همچنین مصرف کراتین بسیار ایمن است بنابراین، محدودیتی در مصرف کراتین در بدنسازی وجود ندارد.

کراتین چیست؟

کراتین ترکیبی از سه آمینو اسید مختلف شامل گلیسین، آرژنین و متیونین است. به این نکته مهم توجه داشته باشید که کراتین، استروئید نبوده و کاملا متفاوت است و به روشی متفاوت عمل می‌کند. کراتین در بدن انسان نیز تولید می‌شود و در برخی از غذاهای پر پروتئین مانند ماهی و گوشت قرمز در دسترس است. کراتین بدنسازی آزمایشگاهی و مصنوعی نیست و به طور طبیعی تولید می‌شود. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که کراتین محرک نیست. گاهی اوقات ممکن است قبل از تمرینات بدنسازی، کراتین با برخی از مواد محرک مانند کافئین ترکیب شوند.

کراتین چگونه کار می‌کند؟

پس از ورود کراتین به بدن (یا پس از تولید آن توسط بدن)، ابتدا با یک مولکول فسفات متصل می‌شود و کراتین فسفات را تشکیل می‌دهد. ATP (آدنوزین تری فسفات) منبع انرژی بدن است. هنگامی که بدن شما کربوهیدرات، پروتئین یا چربی را اکسید می‌کند، این فرآیند را برای تولید ATP انجام می‌دهد. ATP انرژی مسئول هدایت تقریباً تمام فرآیندهای بدن است. (ATP حتی در ایجاد ATP بیشتر نقش دارد.) ATP این انرژی را با هیدرولیز یک گروه فسفات تامین می‌کند.

هنگامی که یک گروه فسفات هیدرولیز می‌شود، انرژی به شکل گرما منتشر می‌شود و این انرژی برای هدایت هر فرآیندی که در حال انجام است، به عنوان مثال، انقباض عضلانی استفاده می‌شود. از آنجا که یک فسفات از ATP از بین رفته است، اکنون ADP (آدنوزین دی فسفات) نامیده می‌شود. اکنون شما ATP رایگان به عنوان محصولی از هیدرولیز ATP دارید.

اثرات کراتین

مکمل غذایی کراتین می‌تواند به شما کمک کند ATP بیشتری تولید کنید تا بتوانید شدت تمرین خود را افزایش دهید، که به ویژه برای فعالیت‌های ورزشی شامل حرکات کوتاه، سریع و انفجاری مفید است.یکی دیگر از مزایای کراتین این است که کراتین خود، یک منبع سوخت است. در واقع، اولین انتخاب بدن برای انرژی هنگام انجام فعالیت‌های غیر هوازی (مانند وزنه‌برداری) ذخایر کراتین فسفات شماست. با مصرف مکمل کراتین فسفات، این ذخایر را افزایش می‌دهید، بنابراین انرژی بیشتری برای تمریناتتان به شما می‌دهد.

خاصیت متابولیک دیگری که در کراتین وجود دارد، توانایی در آبرسانی به سلول‌های عضلانی است. هنگامی که سلول‌های ماهیچه‌ای هیدراته می‌شوند، چند اتفاق می‌افتد که مهم‌ترین آن افزایش سنتز پروتئین است. به علاوه، زمانی که ماهیچه‌های شما آب بیشتری را نگه می‌دارند، بزرگ‌تر و حجیم‌تر به نظر می‌رسند. در حالی که کراتین بیشترین محبوبیت را در بین ورزشکاران بدنسازی دارد، دارای تعدادی اثرات بالقوه دیگر مانند عملکرد بهتر مغز، متابولیسم گلوکز و تراکم مواد معدنی استخوان است که آن را به مکملی تبدیل می‌کند که می‌تواند برای همه افراد مفید باشد.

نحوه مصرف کراتین در بدنسازی

آیا کراتین بی خطر است؟

مطالعات زیادی روی کراتین انجام شده است و مشخص شده است که مصرف کراتین، کاملا بی‌خطر است. در حالی که برخی از افراد عوارض جانبی مانند معده درد را تجربه می‌کنند که معمولا به دلیل مصرف بیش از حد کراتین در یک وعده یا مصرف آن با معده خالی است. از آنجایی که کراتین اخیراً به بازار معرفی شده است، تعیین اینکه آیا استفاده از آن اثرات طولانی مدت بر سلامتی خواهد داشت یا خیر، دشوار است. با این حال، باید توجه داشت که تا به امروز، یک مطالعه معتبر که نشان دهد کراتین عوارض جانبی خطرناکی دارد، وجود نداشته است.

بهترین زمان مصرف کراتین

مطالب متعددی در مورد اینکه بهترین زمان مصرف کراتین، به عنوان مکمل بدنسازی، چه زمانی است؛ تهیه شده است. به عقده بیشتر متخصصین تغذیه، بهترین زمان مصرف کراتین، بعد از تمرین است. چرا که بعد از تمرین انسولین به هدایت کراتین بیشتر به سلول‌های ماهیچه‌ای کمک می‌کند. در وعده غذایی بعد از تمرین باید غذاهایی بخورید که به افزایش انسولین شما کمک می‌کند. اگر اینطور است، مصرف کراتین همراه با این وعده غذایی به جذب آن به سلول‌های عضلانی کمک می‌کند. همچنین بدن بسیاری از مواد مغذی را بعد از تمرین بهتر جذب می‌کند. مکمل کراتین به سوخت رسانی به ذخایر کم کراتین فسفات بدن شما کمک می‌کند.

آیا کراتین مایع مفید است؟

قطعا نه. کراتین در آب به مرور زمان به کراتینین تبدیل می‌شود که در بدن بی‌فایده بوده و به سادگی دفع می‌شود. شرکت‌هایی که ادعا می‌کنند کراتین را در یک مایع تثبیت کرده‌اند، کاملاً به شما دروغ می‌گویند!

در این مطلب به بررسی کامل نحوه کامل کراتین در بدنسازی پرداختیم. برای خرید کراتین برای بدنسازی می‌توانید به داروخانه آنلاین دکتر صفری امین نیز مراجعه کنید.

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا