رپورتاژ آگهی

آشنایی با انواع و کاربردهای اکسید آهن

 اکسید آهن، محصول یک واکنش شیمیایی بین آهن (III) و اکسیژن است. به طور کلی، تقریباً 16 اکسید آهن مختلف به طور طبیعی وجود دارد که رایج ترین آن ها به شکل g-Fe2O3 (ماگمیت)، α-Fe2O3 (هماتیت) و Fe3O4 (مگنتیت) می باشند. از آنجایی که اکسیدهای آهن ارزان و رایج هستند، کاربردهای گسترده ای دارند و به عنوان عوامل مهمی در بسیاری از فرآیندهای زمین شناسی، بیولوژیکی و به عنوان کاتالیزور یا رنگدانه استفاده می شوند. بررسی کاربردهای اکسید آهن می تواند مزیت های آن را بیشتر نشان دهد.

معرفی اکسید آهن

اگر قصد خرید اکسید آهن را دارید، ابتدا قبل از هر چیز، این مقاله را مطالعه کنید تا به شناخت کلی از آهن اکسید برسید. اکسید آهن، یک ترکیب معدنی با فرمول شیمیایی Fe2O3 است. این ترکیب، منبع اصلی آهن برای صنعت فولاد محسوب می شود و به راحتی توسط اسیدها مورد حمله قرار می گیرد. به طور معمول، اکسید آهن به صورت زنگ زده مشاهده می شود. این ماده در اشکال مختلف، در کاربری های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد و دارای قابلیت های متنوعی است.

اکسید آهن چگونه تشکیل می شود؟

اکسید آهن به عنوان ترکیبی از آهن و اکسیژن شناخته می شود. تاکنون، 16 اکسید آهن و اکسی هیدروکسید در طبیعت شناخته شده است. کاربرد اکسیدهای آهن و اکسی هیدروکسیدها گسترده بوده و نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای بیولوژیکی دارند.

آنها در سنگ آهن، رنگدانه ها، کاتالیزورها، ترمیت ها استفاده شده و در هموگلوبین موجود هستند. اهن اکسید، یک رنگدانه ارزان است که در رنگ ها، پوشش ها و بتن رنگی یافت می شود. رنگ ‌های موجود، معمولاً در محدوده زرد، نارنجی، قرمز، قهوه‌ای و سیاه هستند و گاهی به عنوان رنگ خوراکی استفاده می شوند.

اکسیدهای آهن طبیعی و مصنوعی

اکسیدهای آهن طبیعی از دیرباز به عنوان رنگدانه مورد استفاده قرار می گرفتند. نقاشی های غارهای ماقبل تاریخ، نمونه بارز آن است. در طبیعت، اکسید آهن را می توان از هماتیت (متداول ترین)، لیمونیت ها و مگنتیت به دست آورد که هر کدام طیف رنگی خاص خود را دارند. گوتیت، به عنوان یک هیدروکسید آهن نیز به طور گسترده، به عنوان رنگدانه استفاده می شود.

برای تولید رنگدانه های اکسید آهن، کانی های ذکر شده، می تواند تحت آسیاب، شستشو، خشک کردن، اختلاط، کلسینه کردن یا سایر فرآیندها قرار گیرند تا سنگ به یک رنگدانه مناسب تبدیل شود. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تقاضا برای کیفیت بالاتر، اکسیدهای آهن طبیعی در مقایسه با انواع مصنوعی، کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

اکسید آهن مصنوعی و طبیعی

نقطه ضعف آنها این است که می توانند قدرت رنگی کمتری داشته باشند و به عنوان یک محصول استخراج شده، در مقایسه با انواع مصنوعی، که در یک محیط کنترل شده تر تولید می شوند، ناسازگار هستند. اکسیدهای آهن مصنوعی به دلیل قوام و استحکام رنگ‌ دهی بالا شناخته می ‌شوند، و معمولاً از طریق تجزیه حرارتی نمک ‌ها یا ترکیبات آهن، رسوب نمک ‌های آهن و سپس اکسیداسیون، یا از طریق کاهش ترکیبات آلی تولید می ‌شوند.

کاربردهای اکسید آهن

اکسید آهن جزء اصلی محصولات در صنایع داروسازی، رنگ، پلاستیک، جوهر و لوازم آرایشی است. همچنین، به عنوان یک رنگدانه طبیعی که حاوی دی اکسید تیتانیوم است، استفاده می شود. این ماده را به عنوان لخته ساز در تصفیه فاضلاب، رنگرزی الیاف، کود و تولید افزودنی خوراکی به کار می گیرند. ضمن آنکه در صنعت جواهرسازی نقش ساینده نیز دارد.

جالب است بدانید که برخی از کاربردهای اکسید آهن با پودر آهن یکسان است. به عنوان مثال از اکسید و پودر آهن می توان در تصفیه فاضلاب، صیقل و برش فلزات، صنعت لاستیک سازی، تهیه کودها و … استفاده کرد.

از جمله سایر کاربردهای آهن اکسید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده در ریخته گری
  • استفاده برای صیقل دادن فلزات مختلف مانند طلا
  • استفاده به عنوان رنگدانه
  • ساخت نوارهای مغناطیسی در کارت های بانکی
  • استفاده در صنعت چرم سازی، کاغذسازی، ساختمان سازی
  • و …

انواع اکسید آهن

اکسید آهن، در رنگ های متنوعی ایجاد می شود که هر یک دارای قابلیت ها و خاصیت متفاوتی بوده و کاربرد آن را در صنایع مشخص می کند. از جمله انواع اکسید آهن از لحاظ رنگ می توان به اکسیدهای زرد، سبز و اخرا اشاره کرد.

آهن اکسید زرد

این نوع از اکسید اهن در صنایع آرایشی بهداشتی به عنوان رنگدانه مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع مختلف اکسید آهن

آهن اکسید سبز

قدرت جذب رطوبت در این نوع اکسید، بالا است. از اکسید سبز رنگ در صنایع لاستیک سازی، کامپوزیت و محصولات آرایشی استفاده می کنند.

آهن اکسید به رنگ اخرا

در میان انواع اکسید آهن، نوع دیگری که دارای کاربرد بسیاری است، رنگ اخرا یا ترکیبی از رنگ قرمز و قهوه ای می باشد. از این ماده برای خالص سازی فلزات از سنگ های معدنی استفاده می شود.

سخن پایانی

اکسیدهای آهن ترکیبات طبیعی رایجی هستند که می توانند به راحتی در آزمایشگاه سنتز شوند. 16 اکسید آهن، از قبیل اکسیدها، هیدروکسیدها و اکسید هیدروکسیدها وجود دارد. این مواد معدنی نتیجه واکنش های آبی تحت شرایط مختلف اکسیداسیون و pH هستند.

آنها ترکیب اصلی Fe، O یا OH را دارند، اما در ظرفیت آهن و ساختار کلی بلوری متفاوت عمل می کنند. برخی از اکسیدهای مهم آهن عبارتند از گوتیت، آکاگانیت، لپیدوکروسیت، مگنتیت و هماتیت.  به طور کلی، اکسیدهای آهن به دلیل ارزان بودن، دارای کاربرد زیادی بوده و توسط صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

برای نمونه، به عنوان سنگ آهن در ترمیت، کاتالیزور، رنگدانه های بادوام (پوشش ها، رنگ ها و بتن های رنگی) کاربرد دارند. همین امر باعث شده است تا مزیت های این ماده، بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گیرد.

با توجه به توضیحات داده شده حال می توانید برای خرید اکسید آهن یا سایر محصولات شیمیایی همچون اکسید کروم، کربنات لیتیوم، اکسید آلومینیوم، کلرید کبالت، سیلیکون کاربید، پودر آهن و … از طریق سایت هیدروشیمی اقدام کنید. هیدروشیمی با سابقه ی مدیریت چهل ساله گزینه ای قابل اعتماد برای تهیه انواع مواد شیمیایی خوراکی، صنعتی، کشاورزی، آزمایشگاهی و .. می باشد.

4.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا