خواص و فواید فوق العاده کیوی
12خاصیت فوق العاده کیوی برای سلامتی
به دلیل رنگ سبز درخشان و طعم عجیب و غریب، مردم به کیوی جذب می شوند. اما در واقع کیوی، دارای خواص بسیاری برای سلامتی است که بیشتر به همین دلیل بایستی مصرف شود.
در این مطلب قصد داریم 14 مورد از فواید کیوی برای سلامتی را بیان کنیم. با مثبت 1 همراه باشید.
خواص و فواید کیوی
۱. بهبود هضم غذا
کیوی حاوی آنزیمی به نام اکتینیدین است. این آنزیم می تواند به هضم غذا کمک بسیاری کند.
۲. مدیریت فشار خون
سطح بالای پتاسیم موجود در کیوی به حفظ الکترولیت ها با خنثی کردن اثرات سدیم کمک میکند.
۳. جلوگیری از آسیب DNA
مطالعات انجامشده توسط دانشمندان نشان می دهد که ترکیبات منحصر به فرد آنتیاکسیدانها در کیوی به محافظت از سلول های DNA در برابر آسیب های اکسیداتیو کمک کند. برخی متخصصان معتقدند که این کار میتواند به پیشگیری از سرطان کمک کند.
۴. افزایش سیستم ایمنی بدن
ثابت شدهاست که مقدار بالای ویتامین C همراه با دیگر ترکیبات آنتیاکسیدان موجود در کیوی، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
5. کمک به کاهش وزن
شاخص گلیسمی پایین کیوی بدین معنی است که این میوه دارای قند پایینی است و همچنین مقدار فیبر بالای موجود در این میوه احساس سیری را در شما ایجاد می کند و در نتیجه به کاهش وزن شما کمک می کند.
6. بهبود سلامت دستگاه گوارش
کیوی منبع خوبی از فیبر است. که این موضوع مانع از یبوست و سایر مشکلات روده می شود.
7. کمک به پاک سازی سموم
فیبر موجود در کیوی به انتقال و دفع سموم از روده، کمک بسیاری می کند.
8. کمک به مبارزه با بیماری های قلبی
خوردن 2 تا 3 کيوی در روز نشان داده است که لخته شدن خون را 18 درصد و تری گليسريد خون را 15 درصد کاهش می دهد. بسیاری از افراد آسپرین را برای کاهش لخته شدن خون مصرف می کنند، اما مصرف این داروها باعث ایجاد عوارض جانبی از جمله التهاب و خونریزی روده می شود. کیوی دارای مزایای ضد لخته شدن، بدون عوارض جانبی است.
9. مناسب برای بیماران دیابتی
کیوی در رده پایین شاخص گلیسمی قرار دارد که در افزایش قند خون تاثیر بسیار کمی دارد. شاخص گلیسمی کیوی 4 است، به این معنی که مصرف این میوه برای بیماران دیابتی مناسب است.
10. افزایش سلامتی چشم
دژنراسیون ماکولا عامل اصلی از بین رفتن بینایی در افراد مسن است. مطالعه بر روی بیش از 110،000 مرد و زن نشان داد که خوردن 3 یا بیشتر، میوه کیوی در روز باعث کاهش 36 درصدی خطر ابتلا به این بیماری می شود.
11. ایجاد تعادل قلیایی/اسیدی
کیوی در رده “قلیایی” گروه میوه ها قرار دارد، به علت اینکه بیشتر مواد غذایی که ما مصرف می کنیم در رده “اسیدی” هستند، مصرف کیوی می تواند حفظ تعادل را برقرار کند. بعضی از مزایای تعادل بدن اسید / قلیایی عبارتند از: پوست جوان، خواب عمیق تر، انرژی فیزیکی فراوان، سرماخوردگی کمتر، آرتریت کمتر و کاهش پوکی استخوان.
12. سلامت پوست
کیوی منبع خوبی از ویتامین E است، ویتامین E آنتی اکسیدانی شناخته شده برای محافظت از پوست است.