رپورتاژ آگهی

بیماری اسکیزوفرنی و روش های درمان آن؛ آیا اسکیزوفرنی قابل درمان است؟

اسکیزوفرنی یک اختلال روانی است که  در آن افکار و احساسات فرد به‌شدت تحت تاثیر بیماری قرار گرفته و روی کیفیت زندگی او اثر منفی می‌گذارد.

تبلیغات

در این بررسی به بررسی کامل اسکیزوفرنی و برخی از راه‌های درمان آن می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید.

بیماری اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی یا (Schizophrenia) که برخی افراد آن را شیزوفرنی تلفظ می‌کنند می‌تواند به‌صورت خفیف یا حاد وجود داشته باشد. مبتلا شدن به این عارضه می‌تواند بیمار را درگیر مسائلی کند که وجود خارجی ندارد. یعنی شخص چیزهایی را می‌بیند، حس می‌کند یا می‌شنود که واقعیت ندارد.

وقتی علائم هنوز خفیف است بیمار می‌تواند بدون ایجاد مشکل در کنار خانواده زندگی کند اما بهتر است با دیدن اولین علائم سریعا با یک روانپزشک آنلاین مشورت کنید تا قبل از حاد شدن اسکیزوفرنی بیماری درمان شود.

علت به‌وجود آمدن اسکیزوفرنی

مانند بیشتر بیماری‌هایی که سبب اختلالات روانی می‌شود، اختلال اسکیزوفرنی نیز دلیل مشخصی ندارد و می‌توان گفت ترکیب عوامل ژنتیکی و محیطی خاص باعث بروز علائم این عارضه می‌شود. این عوامل شامل موارد زیر است:

تبلیغات
  • وراثت و ژنتیک: در خانواده‌هایی که این بیماری وجود نداشته احتمال ابتلای فرزند زیر یک درصد است.
  • ناهماهنگی شیمیایی در مغز: عدم تعادل انتقال‌دهنده عصبی دوپامین و سروتونین می‌تواند باعث ایجاد اسکیزوفرنی شود.
  • مصرف داروهای خاص: مصرف داروهای خاص برای افرادی که مستعد بیماری هستند احتمال بروز علائم را بالا می‌برد.
  • عوامل محیطی: این عوامل می‌تواند شامل آسیب هنگام تولد، عفونت ویروسی، سوء تغذیه قبل از تولد و آسیب روحی باشد.

علائم بیماری اسکیزوفرنی

اختلال اسکیزوفرنی می‌تواند در هر شخص علائم خاصی ایجاد کند که بیمار با مراجعه به روانپزشک می‌تواند علائم این بیماری را بهتر درک کند. در ادامه به بیان مهم‌ترین و عمومی‌ترین آنها می‌پردازیم:

علائم اولیه که کم‌تر کسی به آنها توجه می‌کند:

  • فقدان تمرکز
  • تندخویی
  • نداشتن نظم

شایع‌ترین علائم:

  • توهم
  • هذیان گویی
  • بی‌انگیزه بودن
  • روان‌پریشی

علائم مهم در اسکیزوفرنی حاد:

  • عدم توانایی در مراقبت از خود
  • هذیان و توهمات ذهنی که فرد به آنها اعتقاد دارد.
  • رفتار نامنظم که می‌تواند شامل خندیدن یا حرف زدن با خود باشد.
  • افکار و گفتار پریشان که باعث ایجاد مشکل در ارتباط با دیگران می‌شود.
  • توهمات در زمینه‌ی حواس شنوایی، بویایی، بینایی، لامسه و چشایی
  • عدم توانایی در بروز احساسات، صحبت با دیگران و به‌طور کلی دوری از موقعیت‌ها و روابط اجتماعی

تشخیص بیماری اسکیزوفرنی چگونه است؟

متخصص روانپزشکی می‌تواند با بررسی علائم بیمار و در نظر گرفتن شرایط سنی، وراثت، ژنتیک، شدت نشانه‌ها و مدت زمان بروز آنها نسبت به تشخیص بیماری اقدام کند.

تبلیغات

هیچ آزمایشی برای تشخیص قطعی بیماری وجود ندارد و پزشک تنها با انجام تست‌ها و دنبال‌کردن دستورالعمل‌های خاص می‌تواند نتیجه گیری کند.

در این راه‌ می‌توانید از روانپزشک آنلاین نیز مشورت بگیرید تا با پرسیدن سوالات لازم و بررسی آنها تشخیص دهد که علائم ایجاد شده مربوط به اسکیزوفرنی است یا فقط مشابه آن می‌باشد.

درمان اسکیزوفرنی با روانپزشک آنلاین

انواع بیماری اسکیزوفرنی

انواع اختلالات شخصیتی در بیماری اسکیزوفرنی وجود دارد که هرکدام علائم خاصی از خود نشان می‌دهد. دو اختلال اصلی کاتالوتیک و پارانوئید نام دارند و الباقی در زیردسته‌ی این دو گروه قرار می‌گیرد.

اسکیزوفرنی کاتالوتیک

از مهم‌ترین علائم این نوع اختلال می‌توان به اختلالات حرکتی اشاره کرد. به‌گونه‌ای که شخص ممکن است ساعتها از جای خود تکان نخورد و حتی از حرف زدن نیز امتناع کند. گاهی نیز در حرکت کردن و فعالیت بسیار اغراق کند. هرکدام از اینها می‌تواند برای فرد مشکل ایجاد کند.

تبلیغات

اسکیزوفرنی پارانوئید

در این نوع اختلال، شخص از نظر عمل‌کرد عقلانی و عاطفی نسبتا طبیعی رفتار می‌کند و بزرگترین مشکل برای او توهمات و هذیان گویی است. هر چیزی که‌ در ذهن بیمار ایجاد می‌شود گویی در واقعیت نیز آن را تجربه کرده و شروع به بیان آن می‌کند.

درصورت مشاهده‌ی هرگونه علائم و در صورتی که زمانی برای پزشک حضوری ندارید می‌توانید از روانپزشک آنلاین کمک بگیرید. با این ‌کار قبل از حاد شدن بیماری تا حدی جلوی آن گرفته می‌شود.

راه‌های درمان بیماری اسکیزوفرنی چیست؟

اسکیزوفرنی در حقیقت بیماری بدون درمان است و شخص مبتلا باید همیشه مراقب علائم و نشانه‌ها باشد تا از حاد شدن و بازگشت شدید آن جلوگیری کند.

برای کاهش علائم و درمان نسبی راه‌های مختلفی وجود دارد که متخصص روانپزشکی تشخیص می‌دهد کدام روش برای بیمار مناسب است.

  • درمان از طریق مشاوره با روانپزشک آنلاین برای بیماران با علائم خفیف بسیار مناسب است. این مشاوره حتی می‌تواند به‌صورت تلفنی یا ویدیویی صورت گیرد.
  • درمان با استفاده از دارو که بستگی به دوز آن دارد و می‌تواند به‌صورت روزانه یا حتی چند ماه یک‌بار استفاده شود.
  • مراقبت ویژه یا خودمراقبتی که در آن علاوه‌بر ترکیب روش مشاوره و مصرف دارو، آموزش‌های لازم به خانواده داده می‌شود تا بهترین نتیجه برای بیمار رغم بخورد.

به‌گفته‌ https://haal.ir برای درمان و عدم بازگشت بیماری، فرد باید برنامه‌ی درمانی خود را با جدیت دنبال کند. داروهای مصرف شده ممکن است عوارض داشته باشند اما در هر صورت مصرف آنها تا آخر دوره‌ی درمان لازم است.

تبلیغات

در مورد «حال» بیشتر بدانید: همه خدمات پزشکی در اپلیکیشن حال

درباره مراجعه به روانپزشک آنلاین «حال»

اسکیزوفرنی به‌ دو صورت خفیف و حاد وجود دارد و بهتر است با دیدن اولین علائم، آنها را با یک روانپزشک درمیان بگذارید. سرویس روانپزشک آنلاین حال در این زمینه به شما کمک می‌کند. شما می‌توانید از طریق سیستم سرویس مشاوره آنلاین با روانپزشک در سایت حال، با پزشک خود ارتباط بگیرید و مستقیم زیر نظر وی درمان خود را آغاز نمایید.

توجه داشته باشید که این عارضه باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی شخصی و سلامت روان فرد می‌شود. اختلالات حرکتی، اختلالات ذهنی، توهمات, افکار آشفته و هذیان گویی از علائم بارز اسکیزوفرنی است.

این اختلال می‌تواند تا آخر عمر همراه فرد بیمار بماند اما از طریق دارو و مشاوره تا حد زیادی کنترل و علائم آن کاهش می‌یابد.

4.7/5 - (3 امتیاز)

تبلیغات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا