بیماری ها

درمان وزوز گوش در منزل

وزوز گوش حالتی است که به شنیده شدن صدای زنگ در گوش، کلیک کردن، وزوز یا خش‌خش و مواردی از این‌دست اشاره دارد. اما در واقع این مشکل یک بیماری نیست و نشانه‌ای از وجود مشکل در جایی از گوش یا اعصابی است که از آن عبور می‌کند. افراد زیادی سالانه با این مشکل مواجه می‌شوند. بر طبق آمار، وزوز گوش حدود ۱۰ درصد افراد در ایالات متحده را سالانه درگیر می‌کند.

این وزوزها و صداها ممکن است در یک گوش یا در هر دو گوش ظاهر شوند و می‌توانند ملایم یا بسیار بلند و آزاردهنده باشند. افرادی که با انواع شدید این مشکل مواجه‌اند ممکن است مشکلات شنوایی یا حتی مشکلات خواب را تجربه کنند.

کشف علت وزوز گوش اولین قدم در درمان این مشکل است. پزشک می‌تواند تشخیص دهد که آیا علت زمینه‌ای وجود دارد یا خیر و سپس آن را با داروها یا جراحی برطرف کند.

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش یا تینیتوس یکی از شایع‌ترین اختلالات گوش است، که به شنیدن صداها یا زنگ زدن در گوش اشاره دارد. از هر ۵ نفر، یک نفر این مشکل را تجربه می‌کند. این مشکل نشانه‌ای از اختلال مزمن مانند کاهش شنوایی مرتبط با سن، آسیب شنوایی یا اختلال در سیستم گردش خون است.

با اینکه وزوز گوش اغلب ناخوشایند است، اما معمولاً نشانه مشکل جدی نیست و با درمان بهبود می‌یابد، به ویژه اگر علت زمینه‌ای مشخص شده و درمان شود. افزایش سن ممکن است عوارض این مشکل را شدت بیشتری بدهد. روش‌های مختلفی برای کاهش صدای زنگ یا توجه به آن وجود دارد.

اگرچه ممکن است وزوز گوش به صورت مداوم یا مقطعی در یک یا هر دو گوش حاضر باشد، این وضعیت به تنهایی بیماری نیست و ممکن است نشانه‌ای از بیماری یا مشکلی در پس‌زمینه باشد. بهتر است این مشکل را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید.

راه های تشخیص وزوز گوش

برای تشخیص وزوز گوش، پزشک معمولا با بررسی علائمی که شما گزارش می‌دهید، این مشکل را تشخیص می‌دهد و ممکن است آزمایش‌ها و معایناتی را توصیه کند. ابتدا، پزشک تاریخچه پزشکی شما را بررسی کرده و پس از معاینه گوش، سر، و گردن، ممکن است آزمایشات زیر را توصیه کند:

1. معاینه شنوایی (شنوایی‌شناسی): در این آزمایش، شما در یک اتاق عایق صدا قرار می‌گیرید و از طریق هدفون، صداهای خاصی پخش می‌شود. شما باید اعلام کنید که آیا صدایی می‌شنوید یا نه. بر اساس پاسخ‌های شما، سلامت گوش نسبت به سنتان ارزیابی می‌شود و اگر اختلالی در شنوایی وجود داشته باشد، ممکن است دلیل وزوز گوش شما باشد.

2. تشخیص و درمان وزوز گوش با فیزیوتراپی: در این مرحله، پزشک ممکن است شما را به انجام حرکات مختلف دست و پا، چشمان و فک را باز و بسته کردن و… تشویق کند. اگر وزوز تغییر کند یا بدتر شود، احتمالاً اختلال زمینه‌ای تشخیص داده می‌شود.

3. تست تصویربرداری: گاهی برای تشخیص علت وزوز باید آزمایش‌هایی مانند ام‌آرآی یا سی‌تی‌اسکن انجام شود.

4. آزمایش خون: گاهی بررسی مواردی مانند کم‌خونی، اختلالات تیروئید، بیماری‌های قلبی، یا کمبود ویتامین نیز انجام می‌شود.

این آزمایشات به پزشک کمک می‌کنند تا علت وزوز گوش شما را تشخیص دهد و برای درمان مناسب اقدام کند.

درمان وزوز گوش در منزل

درمان وزوز گوش در منزل

درمان وزوز گوش در منزل با استفاده از روش‌هایی می‌تواند به حدی ممکن باشد که به برخی از افراد کمک کند تا مشکل خود را کنترل کنند، به خصوص زمانی که انجام جراحی به دلیل هزینه‌ها یا ترس از آن ممکن نباشد. وجود دائمی این صدا ممکن است باعث ایجاد استرس و اضطراب شود، به خصوص وقتی که شما تنها فردی هستید که این صداها را می‌شنوید. این امر می‌تواند باعث شود که برخی افراد به عنوان فردی توهمی شناخته شوند، زیرا دیگران قادر به شنیدن این صداها نیستند. این مشکل می‌تواند در اشکال مختلف و با میزان‌های مختلف شدتی رخ دهد، مانند صداهای متناوب یا دائمی و بلندی متفاوت آن‌ها. به خصوص در مواقعی مانند شب که محیط کم‌صدا است، این مشکل بیشتر آزاردهنده خواهد بود.

برای کاهش آزار و اقدام به درمان وزوز گوش، می‌توانید از روش‌هایی مانند پاکسازی گوش در صورت انسداد آن به دلیل جرم استفاده کنید. اما برخی از مواقع این مشکل به صورت دائمی است و فرد ممکن است مدت‌ها برای تحمل آن دچار آزار شود.

انواع وزوز گوش

دو نوع صدای وزوز گوش یا تینیتوس وجود دارد

وزوز ذهنی

در این نوع، فقط فرد مبتلا قادر به شنیدن صدای وزوز است. این نوع تینیتوس شایع‌ترین نوع وزوز گوش است و ممکن است به علت اختلالات در گوش بیرونی، میانی یا درونی رخ دهد. همچنین، ممکن است ناشی از مشکلات عصبی شنوایی یا بخشی از مغز که سیگنال‌های عصبی را به صدا تبدیل می‌کند، باشد.

وزوز عینی

در این نوع، علاوه بر فرد مبتلا، پزشک گوش و حلق و بینی نیز می‌تواند صدای آن را بشنود. این نوع تینیتوس نادر است و معمولاً ناشی از مشکلات عروقی، انقباضات عضلانی، یا اختلالات انتقالی در استخوان گوش درونی است. این مشکل می‌تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد تاثیر بگذارد.

درمان وزوز گوش در منزل

چندین روش ساده و خانگی برای درمان وزوز گوش در منزل وجود دارد که می‌تواند تا حدی به شما کمک کند. اما حتماً به یاد داشته باشید که در صورت تداوم این مشکل، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید تا راه‌حل نهایی را پیدا کنید.

استفاده از سرکه سیب و عسل

دو قاشق چایخوری از سرکه سیب را با کمی عسل در لیوان آب مخلوط کرده و در طول روز آن را سه یا دو بار مصرف کنید. این میکس کمک به کاهش و یا حتی از بین بردن وزوز گوش می‌کند.

استفاده از برگ ریحان

برگ ریحان را در مخلوط کن رنده کرده و سپس عصاره آن را به دست آورده و با استفاده از قطره‌چکان، چند قطره از آن را در گوش خود بریزید. این کار می‌تواند به کنترل وزوز گوش کمک کند.

استفاده از پیاز

پیاز را در مایکروویو قرار داده و سپس آن را خنک کرده و عصاره آن را به دست آورده و چند قطره از آن را در گوش خود بریزید. این می‌تواند به کاهش عفونت‌های باکتریایی کمک کند که ممکن است منجر به وزوز گوش شود.

استفاده از روغن سیر

دو حبه سیر را سرخ کرده و در روغن کنجد تفت دهید. سپس چند قطره از این مخلوط را به دست آورده و در گوش خود بریزید. این کار می‌تواند به کنترل وزوز گوش کمک کند.

دمنوش زنجبیل و عسل

زنجبیل تازه را رنده کرده و در آب جوش دم کنید. سپس این دمنوش را از صافی رد کرده و مقداری عسل به آن اضافه کنید. این مخلوط را در طول روز نوشیدنی کنید. زنجبیل دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است که می‌تواند به درمان وزوز گوش کمک کند.

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا