خورشها و قلیهها
طرز تهیه خورش چغاله بادام مجلسی خوشمزه
![خورش چغاله بادام](https://mosbate1.ir/wp-content/uploads/2020/05/chaghaleh-badam-stew-min.jpg)
خورش چغاله بادام یکی از خورشهای سنتی ایرانی است. مردم مشهد چغاله زردآلو را به جای چغاله بادام در خورش جایگزین میکنند و به آن خورش اخکوک میگویند.
دستور شماره یک
مناسب برای: 4 نفر
مواد لازم برای تهیه خورش چغاله بادام:
- گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
- پیاز خورد و سرخ شده: ۱ عدد متوسط
- چغاله بادام: ۲۰۰ گرم
- نعنا و جعفری خورد شده: ۳۰۰ گرم
- نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه: به میزان لازم
- آبغوره: به میزان لازم
- آب: ۴ لیوان
طرز تهیه خورش چغاله بادام:
- ابتدا پیازها را تنها با کمی ادویه و زردچوبه، بدون نمک سرخ کرده و گوشتها را با آن خوب تفت دهید تا آب آنها کاملاً کشیده شود، سپس نعنا و جعفری خورد شده را به آنها اضافه کنید و مرتب به هم بزنید.
- در این مرحله چغالهها را اضافه کرده و برای اینکه خوب طعم مواد را به خود بگیرند با شعلهٔ کم درب قابلمه را گذاشته و ۳، ۴ دقیقه صبر کنید، سپس ۴ لیوان آب را اضافه کنید و به مدت ۴۵ تا یک ساعت صبر کنید تا چغالهها در کنار گوشت خوب نرم و پخته شوند.
- وقتی از پخته شدن چغالهها اطمینان حاصل شد مقداری نمک و کمی آبغوره به آنها اضافه کرده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا قوام بیاد.
- حال غذا آماده است.
چند نکته:
- میتوانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید در پایان کار کمی رب گوجه نیز بزنید.
- اگر از همان ابتدا نمک اضافه شود چغالهها سفت شده و به سختی میپزند.
- از آبنارنج به جای آبغوره نیز میتوان استفاده کرد.
- این خورشت را در زودپز و با مدت زمان کمتری نیز میتوان تهیه کرد.
دستور شماره دو
مناسب برای: 5 نفر
مواد لازم برای تهیه خورش چغاله بادام:
- گوشت مغز ران یا ماهیچه: ۵۰۰ گرم
- چغاله بادام (ریز): ۴۰۰ گرم
- نعناع و جعفری: ۵۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱ عدد معادل ۱۴۰ گرم
- روغن مایع ذرت: به مقدار لازم
- آبغوره تازه: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه خورش چغاله بادام:
- گوشت را بشویید و برشهای منظم دهید.
- چغاله بادامها را شسته و ته آنها را بگیرید.
- نعناع و جعفری را پس از تمیز کردن ریز خرد کنید.
- پیاز را خلال کنید و در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیازها را سرخ کنید. سپس گوشت را اضافه کرده تفت دهید تا آب اضافی آن کشیده شود.
- بعد مقداری آب روی گوشت ریخته، بگذارید گوشت بپزد. در این فاصله سبزی را در کمی روغن تفت دهید.
- چغاله را به سبزی اضافه کرده بعد روی گوشت بریزید و بگذارید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
- در اواخر پخت چاشنی آن را که نمک و فلفل و آبغوره است اضافه کنید. پس از ۱۵ دقیقه خورش آماده است.
نکته ۱: میزان جعفری باید بیشتر از نعناع باشد و تفت سبزی خیلی کم باشد.
نکته ۲: گوشت را با حرارت کم بپزید تا شکل ظاهری آن زیبا بماند. همینطور شیره و مواد معدنی آن حفظ شود.
تبلیغات
نکته ۳: با حرارت زیاد آبگوشت بیرون میآید و به صورت تفاله درمیآید.
نکته ۴: مقدار آبغوره را با توجه به ترشی چغاله اضافه کنید.
پیشنهاد: خورش چغاله بادام را با کمی شکر به صورت ملس هم میتوانید تهیه کنید. در این صورت کمی زعفران به خورش بیفزایید.
تبلیغات