رول دارچینی؛ دستور پخت نان رول دارچینی خانگی با تصویر

رول دارچینی یا نان رول دارچینی
مناسب برای تهیه: 6 رول دارچینی
مواد لازم نان رول دارچینی:
- آرد قوی گندم، آرد سفید نان: ۸۰ گرم
- آرد ضعیف گندم، آرد شیرینی: ۸۰ گرم (در صورتی چسبندگی خمیر باید تا حدی آرد اضافه کرد.)
- خمیر ترش: ۳ گرم یا یک قاشق چایخوری (خمیر ترش باید در یخچال نگهداری شود. برخی از انواع خمیرترش نیاز به حل کردن در مایع ندارد. برخی از انواع خمیرترش را باید قبل استفاده در آب ولرم یا شیری که در خمیر استفاده میشود، به مدت ۱۰ دقیقه حل کرد.)
- شکر: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: یک دوم قاشق چایخوری
- تخم مرغ و آب ولرم با یکدیگر: ۹۰–۱۰۰ میلیلیتر (دمای آب نباید بیش از اندازه داغ باشد)
- کره بدون نمک برای داخل خمیر: ۱۰ گرم
مواد برای لای رول:
- کره بدون نمک برای مالیدن بر روی رول: ۱۵ گرم
- دارچین برای مالیدن بر روی رول: یک دوم قاشق غذاخوری
- شکر برای مالیدن بر روی رول: ۲ قاشق غذاخوری (دارچین و شکر را ابتدا با هم مخلوط میکنیم.)
- کشمش در صورت تمایل برای روی رول: ۵۰ گرم (ده دقیقه آن را در آب ولرم خیس میکنیم سپس آب آن را میگیریم تا کشمش نسوزد.)
مواد برای درست کردن آیسینگ:
- شکر: ۳۰ گرم
- آب: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه نان رول دارچینی:
۱. دو نوع آرد، پودر خمیرترش (به اینکه نیاز به حل شدن در آب ولرم دارد یا ندارد توجه شود)، شکر، نمک را با یکدیگر مخلوط میکنیم.
۲. تخم مرغ را به هم زده و سپس مقدار تعیین شده را با آب ولرم در حدود ۳۶–۳۷ درجه مخلوط کرده به مواد خشک اضافه میکنیم.
۳. بر روی تخته خمیر را خوب ورز میدهیم تا یکدست شود.
۴. کره را هم اضافه کرده ورز میدهیم تا سطح خمیر تیزی و پستی و بلندی خود را از دست بدهد.
۵. خمیر را گرد کرده میگذاریم تا به اندازه یک و نیم تا دو برابر حجم اولیه ور بیاید. در صورت عجله در کاسه بزرگی آب با دمای ۳۸ درجه میریزیم و کاسه خمیر را در داخل این آب نیم گرم قرار میدهیم تا دمای خمیر در حدود ۳۲ درجه شود. کاسه را با نایلون میپوشانیم. در این صورت ور آمدن خمیر در حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد.
۶. خمیر را با فرو کردن انگشت امتحان میکنیم که ور آمده باشد. درصورتیکه اثر جای انگشت با خمیر پر نشد مرحله اول ور آمدن به پایان رسیده است.
۷. خمیر را بر روی تخته آشپزخانه قرار داده کمی فشار میدهیم تا گاز آن خارج شود.
۸. کمی آرد روی تخته میپاشیم و خمیر را به طول و عرض ۲۰ در ۲۵ سانتیمتر باز میکنیم. طرز باز کردن به این صورت است که وردنه در وسط گذاشته میشود و به طرف لبهها فشار داده میشود.
۹. برای بیرون نزدن مواد ۲ سانتیمتر بالای خمیر را مواد نمیمالیم. با لیسک بر روی خمیر کره، دارچین و شکر مالیده و در صورت تمایل کشمش از قبل خیس شده میریزیم. خمیر را از پایین به طرف بالا که کمی خالی مانده بصورت رول درمیآوریم. سپس با دست قطر آن را یکنواخت میکنیم.
۱۰. با کارد آن را به ۶ برش تقسیم میکنیم.
۱۱. برشها را بر روی سینی فر چیده و میگذاریم تا به اندازه یک و نیم تا دو برابر حجم قبلی ور بیاید.
۱۲. در فری که به دمای ۱۸۰ درجه رسیده است به مدت ۱۱ دقیقه میپزیم.
۱۳. یک قاشق چایخوری آب را بر روی شکر ریخته وقتی رول سرد شده بر روی آن این محلول را با قاشق بصورت شیاری میریزیم.
دوره دانلودی آموزش مکالمه عربی لهجه اماراتی (خلیجی: کشورهای حاشیه خلیج فارس شامل امارات، عمان، قطر، بحرین و کویت) برای مهاجرت، مسافرت، مترجمی و آموزش
مشاهده آموزش