گیاهان دارویی

دارچین؛ خواص دارچین برای زنان، سرماخوردگی، معده، دیابت، قلب و سرطان

دارچین نوعی ادویه خوشبو است که جهت دادن عطر و طعم در بعضی از غذاها می‌ریزند. دارچین از داروهای گیاهی خوشبو نیز محسوب می‌شود. درخت دارچین که بیشتر در هندوستان و چین می‌روید حدود 5 تا 7 متر ارتفاع دارد و جزء رده دولپه‌ای‌ های جدا گلبرگ می‌باشد و همیشه‌ سبز است. دارچین بومی سریلانکا است و بهترین آن دارچین سیلانی است. گل های این ادویه در فاصله ماه‌های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود. گل‌هایی منظم و سفید مایل به زرد دارد، پوست آن را هم که قهوه‌ای‌ رنگ است دارچین می‌گویند.
در قرون وسطی از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده می‌شد. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تأکید دارند.

تبلیغات

15 خاصیت بی نظیر دارچین

1. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی با دارچین

مصرف دارچین خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. بیماری های قلبی یکی از بیماری هاییست که سالانه جان نزدیک به 18 میلیون نفر را می گیرد. مصرف دارچین، میزان چربی های تری گلیسیرید و کلسترول LDE (کلسترول بد) را کاهش می دهد و سبب استقرار کلسترول HDL (کلسترول خوب) در بدن می شود.

اخیرا تحقیقات نشان داده است که مصرف 120 میلی گرم دارچین بصورت روزانه باعث افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) می شود.

2. جلوگیری از آلزایمر با مصرف دارچین

تحقیقات نشان داده است که مصرف دارچین از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. ترکیباتی همچون اپی نفرین و سینامالدهید که در دارچین وجود دارد به تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر کمک می کند.

3. پیشگیری از سرطان با دارچین

تحقیقات نشان داده است که مصرف دارچین ابتلا به سرطان خون را کاهش می دهد و در کاهش سلول های سرطانی نقش مثبتی دارد. دارچین دارای آنزیمی هاییست که نقش مهمی در تجزیه سلول ها دارند و منبع سرشاری از کلسیوم و فیبر است.

تبلیغات

همچنین بخوانید: سرطان خون؛ علل، علائم، روش های تشخیص و درمان سرطان خون

مصرف دارچین می تواند نمک های کیسه صفرا را دفع کند و نیز می تواند رشد سلول ها در سرطان کولون را مهار کند.

4. دارچین قند خون را تنظیم میکند

تحقیقات نشان داده است که دارچین حاوی پنی فنیل هاست که می توانند به افراد مبتلا به قند خون نوع دوم، با تنظیم قند خون کمک کنند.
در آزمایشی که در سال 2003، با مصرف دارچین به مدت زمان 40 روز، روی افراد مبتلا به قند خون انجام شد، مشخص گردید که قند خون این افراد به میزان 18 الی 29 درصد کاهش داشت.

دارچیندارچین چه خواصی دارد؟

5. کمک به گردش خون با دارچین

دارچین حاوی ماده ای به نام کومارین است. کومارین از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری می کند، که در واقع دارچین می تواند از بیماری های قلبی جلوگیری کند.

6. جلوگیری از التهاب مفاصل با دارچین

مصرف دارچین به کاهش درد، التهاب، تصلب عضلات و مفاصل کمک میکند. طی مطالعاتی که در دانشگاه کپنهاگن، با مصرف نصف قاشق چای خوری دارچین و 1 قاشق چای خوری عسل قبل از صبحانه بر روی بیماران مبتلا به التهاب انجام شد، مشخص گردید که مصرف دارچین سبب بهبود و تسکین درد التهاب مفاصل بعد از گذشت 1 هفته شده است. بعد از مصرف 1 ماه این دارو، درد مفصل در این بیماران به کلی از بین رفت.

تبلیغات

7. دارچین ضد باکتری و ضد قارچ

مصرف دارچین می تواند به درمان عفونت قارچی کاندیدا که نه تنها در واژن زن ها بلکه در تمام بدن منتشر می شود، کمک کند. تحقیقات ثابت کرده است که مصرف دارچین نسبت به مصرف داروهای شیمیایی تاثیر بیشتری در درمان عفونت های قارچی کاندیدا دارد.

همچنین بخوانید: علل، علائم و درمان عفونت مخمری واژن با سرکه، سیر و ماست

8. دارچین برای درمان سرماخوردگی

مصرف دارچین به درمان سرماخوردگی می تواند کمک بسیاری کند. 1 قاشق غذاخوری عسل و 1 چهارم قاشق چای خوری دارچین را روزانه سه مرتبه برای رهایی از سرماخوردگی و سرفه مصرف کنید. دارچین همچنین برای درمان آنفولانزا، گلو درد و احتقان مفید است.

9. خواص دارچین برای کمک به هضم و معده

دارچین به بهبود عمل هضم کمک می کند. دارچین همچنین برای نفخ معده، بهبود اسهال و حالت تهوع صبحگاهی مفید است.

10. کاهش درد دوران قاعدگی

از دم کرده دارچین میتوان بعنوان کاهش دهنده درد در دوران قاعدگی و همچنین دوران بعد از زایمان استفاده نمود.

تبلیغات

همچنین خوانید: علت درد قاعدگی؛ درمان درد قاعدگی با داروهای گیاهی و روش های خانگی

دارچیندارچین چه فوایدی دارد؟

11. دارچین برای درمان درد دندان

دارچین درمان بسیار خوبی برای درد دندان است. برای درست کردن مخلوط درد دندان، 5 قاشق چای خوری عسل و 2 قاشق چای خوری دارچین و کمی خمیر دندان را با هم مخلوط کرده، سپس خمیر به دست آمده را روی دندان خود بگذارید تا درد را  تسکین دهد.

12. تقویت سیستم ایمنی بدن با دارچین

مخلوط عسل و دارچین به تقویت سیستم ایمنی، رفع خستگی و افزایش عمر کمک می کند. دارچین همچنین به داروی ضد پیری معروف است.

همچنین بخوانید: چگونه سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم؟

13. از بین برنده بوی بد دهان

مخلوط عسل و دارچین برای از بین بردن بوی بد دهان بسیار مفید است. تحقیقاتی که در مورد آدامسهای با طعم دارچین انجام شده، نشان داده که دارچین، باکتری های موجود در لثه را می کشد.
غرغره مخلوط عسل و دارچین و اندکی آب سبب این می شود که دهانتان در طول روز خوشبو باشد.

تبلیغات

14. درمان سردرد

دارچین به درمان سردردهای ناشی از سینوس ها کمک می کند. خمیر دارچین که از مخلوط آب و دارچین بدست می آید را روی سرتان بگذارید تا بهبود سردردتان کمک کند.

15. کاهش التهابات دستگاه ادرار

تحقیقات نشان داده افرادی که به صورت منظم دارچین مصرف می کنند، هیچگاه با مشکلات دستگاه ادراری روبرو نخواهند شد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا