راز داشتن پوست و مویی سالم ! فقط با استفاده از فواید آب برنج
آب برنج یکی از موادی است که در هنگام پخت برنج تولید میشود. اما آیا میدانستید که همین آب دارای خصوصیات مفیدی برای سلامتی است که خیلی راحت دور ریخته می شود؟ آب برنج به دلیل ویژگیهای مثبتی که دارد، مورد توجه بسیاری از افراد آگاه است. این مایع یک راهکار طبیعی و موثر برای مراقبت از پوست، مو، اعصاب، تناسب اندام و حتی سلامت گوارش است. امروزه به خاطر خصوصیات مفید این مایع برای پوست و مو، مصرف آب برنج به صورت محلی یا به عنوان قسمتی از روتین زیبایی و بهداشت شخصی مورد توجه است. بر همین اساس در این مقاله قصد داریم به بررسی فواید آب برنج بر روی سلامت انسان بپردازیم.
چه رازهایی در فواید آب برنج نهفته است
اولین فایده آب برنج این است که حاوی آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها موادی هستند که از آسیبهای اکسیداتیو در بدن محافظت میکنند. آنتیاکسیدانها میتوانند به کاهش التهابها، پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی، و حتی کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کمک کنند. بر همین اساس ادعا می کنیم که مصرف آب برنج به افزایش سلامتی عمومی کمک می کند.
فایده دیگر آب برنج این است که حاوی ویتامینها و مواد معدنی است. آب برنج حاوی ویتامینهای گروه B، ویتامین E، منیزیم، پتاسیم و فسفر است که همگی برای سلامتی بدن ضروری هستند. ویتامین B سلامت مغز و سیستم عصبی را بهبود می بخشد، و ویتامین E میتواند به محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیبهای اکسیداتیو تاثیر داشته باشد.
آب برنج را دور نریزید به همین سادگی زیرا:
آب برنج یکی از مواد غذایی است که از دیرباز در طب سنتی مطرح بوده و حاوی مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است که تأثیرات مثبت آن بر روی سلامتی کاملا مشهود است. با هم به 6 مورد از فواید آب برنج اشاره می کنیم.
سلامت گوارش
یکی از فواید اصلی آب برنج برای گوارش، افزایش محتوای فیبر آن است. فیبر یک عنصر مهم در تغذیه است که سلامت گوارش را تضمین می کند. مصرف منظم آب برنج به بهبود عملکرد رودهها و جلوگیری از مشکلات گوارشی مانند یبوست کمک می کند. از طرفی آب برنج منبع خوبی از الکترولیتها و مواد معدنی است که سلامت گوارش را بهبود می بخشد. الکترولیتها مانند پتاسیم و نمکهای معدنی در حفظ تعادل الکترولیتی و حفظ رطوبت مناسب در بدن نقش مثبت دارند. استفاده از آب برنج میتواند به آرامش دادن بطن، کنترل حالت تهوع، تسکین اسهال و حتی جلوگیری از خشک شدن بدن کمک کند.
کاهش وزن
به نظر شما آیا برنج چاق کننده است؟ آب برنج به دلیل کم کالری و کم چربی بودن، وزن را کراهش می دهد. مصرف آب برنج با القای حس سیری و با حفظ حالت اشباع و کاهش تمایل به خوردن، وزن بدن را متناسب می کند. همچنین. آب برنج نسبتاً کمکالری است. به همین خاطر از طریق جایگزین کردن آن با منابع دیگر کالری، مانند نان یا گوشت، میتوان وزن را کاهش داد. از آنجایی که آب برنج حاوی فیبر است، فیبر موجب افزایش احساس سیری و کاهش ترشح غده های گوارشی شده و باعث کاهش مصرف کل کالری در طول روز می شود. با این حال، برای کاهش وزن توصیه می شود که یک رژیم غذایی منظم را دنبال کنید.
مراقبت از پوست
آب برنج حاوی آنتیاکسیدانها و ویتامینهای متعدد است. آنتیاکسیدانها از بدن ما در مقابل عوامل آسیب رسان محافظت می کنند و ویتامینها باعث تغذیه پوست می شوند. رفع علائم پیری چون چین و چروک نیز از فواید دیگر این مایع است. مایع استخراج شده از برنج، التهابات پوست را کاهش داده و باعث آرامش پوست تحریک شده میشود. استفاده از آب برنج به تسکین آفتاب سوختگی و حتی به کاهش آسیبهای ناشی از تابش UV منجر میشود.
فواید آب برنج بر روی پوست:
خواص آب برنج بر روی پوست به شرح زیر است:
1. مرطوب کننده پوست: |
آب برنج قابلیت مرطوب کنندگی داشته و رطوبت پوست را تامین می کند. این خاصیت برای پوست های خشک بسیار مفید است. |
2. آرامش بخش: |
این آب دارای خاصیت آرامش بخش بوده و التهاب پوست را التیام می بخشد. پوست های حساس التهاب یافته با مالیدن آب برنج بر روی موضع، آرام می شوند. |
3. تسکین دهنده: |
آب برنج به تسکین التهابات و تحریکات ناشی از خارش پوست کمک می کند. این خاصیت برای پوست های حساس و مخصوصاً پوستهای خشک دچار خارش کمک کننده است. |
4. تقویت کننده: |
خواص آب برنج باعث تقویت ساختار پوست شده و با حالت ارتجاعی یا انعطاف پذیری همراه است. |
5. روشن کننده: |
آب برنج رنگ پوست را تقویت کرده و آن را براق و روشن می کند. |
6. تنظیم ترشح چربی پوست: |
تنظیم تولید چربی در پوست از فواید آب برنج بوده و پوست چرب را متعادل می کند. |
7. جوانسازی پوست: |
استفاده از آب برنج به جوانسازی و تقویت سلولهای پوست کمک کرده و علائم پیری را کاهش می دهد. |
8. کاهش پفی پوست: |
آب برنج پفی پوست را کاهش داده و حالت های التهابی آن را رفع می کند. |
9. تسریع در بهبود زخمها: |
خواص ضد التهابی آب برنج باعث تسریع در بهبود زخمها شده و صاف کردن پوست از فواید بارز مصرف این ماده است. |
10. تقویت سلولهای پوست: |
با عناصر مغذی موجود در آب برنج، سلولهای پوست تقویت شده و سلامت پوست افزایش مییابد. |
مراقبت از مو
آب برنج یک نرمکننده طبیعی عالی برای مو است. این مایع میتواند به تقویت مو، کاهش پرچم، افزودن درخشندگی و حتی ترویج رشد مو و جلوگیری از ریزش مو کمک کند. بازسازی و تقویت موها از جمله اثرات مثبت استفاده از آب برنج بر روی سلامت مو هستند. آب برنج حاوی ویتامین های گروه B و E، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و آمینو اسید ها میباشد. خواص آن شامل افزایش رشد مو ، کاهش ریزش مو، از بین بردن موخوره و تقویت موها می باشد. استفاده از آب برنج برای آبکشی موها پس از شستشو میتواند در افزایش رشد مو و کاهش ریزش آن موثر باشد. همچنین، پروتئین موجود در آب برنج موخوره را کم کرده و موها را تقویت میکند. در زیر تعدادی از فوایدآب برنج بر روی موها آورده شده است:
1. نرمکننده موها |
آب برنج موها را نرم و صاف کرده و به احیای آنها کمک میکند. این خاصیت به ویژه برای موهای خشک و شکننده مفید است. |
2. تقویت موها |
آب برنج حاوی ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهایی است که به تقویت ریشههای مو کمک کرده و باعث بهبود سلامت موها میشود. |
3. رشد مو |
خواص آب برنج روی رشد مو تأثیر داشته و سرعت رشد موها راتقویت میکند. این ویژگی خصوصاً برای کسانی که موهای ضعیف و شکننده دارند مفید است. |
4. حفظ رنگ مو |
آب برنج از رنگ موی طبیعی محافظت کرده و از سفیدی زود رس موها جلوگیری میکند. این خاصیت برای افرادی که موهای رنگ شده دارند مفید است. |
5. کاهش شکنندگی موها |
استفاده از آب برنج حالت شکنندگی موها را رفع کرده و به آنها براقیت بیشتری میبخشد. |
روش استفاده از آب برنج بر روی موها:
آب برنج را بعد از پختن و سرد شدن جدا کنید. موهای خود را به طور معمول شامپو کرده و آبکشی کنید. سپس موها را با آب برنج بشویید و به مدت چند دقیقه بر روی موها نگه دارید. سرتان را با آب گرم بشویید و موها را خشک کنید.
سلامت سلول های عصبی
علاوه بر موارد بالا، از دیگر فواید آب برنج تاثیر آن بر اعصاب است. آب برنج حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامینها و مواد معدنی است که برای سلامتی عمومی بسیار مفید هستند. ویتامینها و مواد معدنی موجود در آب برنج شامل ویتامین B1، B6، منگنز، منیزیم و فسفر است که همگی نقش مهمی در فعالیتهای سلامتی دارند. به عنوان مثال، ویتامین B1 یا تیامین که در آب برنج وجود دارد، در فعالیت سلولها و اعصاب بدن نقش دارد و مصرف منظم آن میتواند به بهبود عملکرد سلولها و سلامت اعصاب کمک کند.
سایر فواید
اگر نکات طلایی پخت برنج را بدانید و آب برنج را دور نریزید، میتوانید از مصارف دیگر آن نیز بهره مند شوید، مانند درمان سوختگیهای ناشی از نور آفتاب, کاهش التهابات یا ضد بوی طبیعی.
روشهای بهینه برای نگهداری برنج کدام است؟
برای اینکه از فواید آب برنج بهره مند شوید باید برنج مرغوبی داشته باشید. نگهداری صحیح برنج خود یکی از نکات مهم در حفظ مرغوبیت آن است. برای این منظور به نکات زیر توجه کنید.
1. نگهداری در شرایط خشک و خنک: برای جلوگیری از تغییرات در خواص برنج، بهتر است آن را در محیط خشک و خنک و به دور از رطوبت نگهداری کنید.
2. استفاده از ظروف مناسب: برای نگه داری برنج فجر یا هر برنج دیگری، بهتر است از ظروف با درب مناسب و ضد نور استفاده کنید تا از تماس با هوا و نور خورشید جلوگیری کرده باشید.
3. جلوگیری از تماس با هوا: بعد از استفاده از برنج، آن را در ظروف گیره دار و با حجم مناسب نگهداری کنید تا با هوا تماس نداشته باشد. این کار از خشک شدن و از دست دادن خواص برنج جلوگیری میکند.
با روشهای تهیهی آب برنج آشنا شوید.
سه روش برای این منظور توصیه میشود.
روش اول: تهیهی آب برنج بدون جوشاندن
برای تهیهی آب برنج بدون جوشاندن، ابتدا یک پیمانه برنج را خوب بشویید و سپس آن را در یک ظرف قرار دهید. سپس ۲ الی ۳ پیمانه آب به آن اضافه کرده و به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا عصاره برنج در آب بماند. سپس محتوای ظرف را از صافی رد کنید و درون یک ظرف مناسب در بسته در یخچال قرار دهید. میتوانید تا ۲ یا ۳ روز از این آب برنج استفاده کنید. این مایع میتواند به عنوان شستشودهنده صورت و یا ماسک صورت مورد استفاده قرار گیرد.
اگر میخواهید آب برنج خمیری غلیظ بدون جوشاندن تهیه کنید، باید برنج را پس از ۳۰ دقیقه صاف نکنید. به جای آن، دو یا سه روز این مخلوط را در دمای اتاق نگه دارید تا به صورت خمیری در بیاید.
روش دوم: تهیهی آب برنج به روش تخمیری
برخی متخصصان به این باور هستند که مخمر آب برنج نسبت به حالتهای دیگر خواص بیشتری دارد. در این روش، هنگام جوشاندن برنج، آب را نگه دارید و حداقل به مدت یک روز در دمای اتاق بگذارید تا تخمیر یا ترش شود. سپس آب آنرا بجوشانید تا تخمیر آن متوقف شود. آب برنج تخمیری را هم بهتر است در یخچال نگهداری کنید.
روش سوم: تهیهی آب برنج با جوشاندن
این روش برای درمان اسهال و استفراغ مناسب است و خاصیت درمانی دارد. نصف فنجان برنج را خوب شستشو داده و با یک فنجان آب بپزید. سپس هنگام پخته شدن ، اجاق را خاموش کرده و آب برنج را از صافی رد کنید تا آمادهی مصرف شود. با استفاده از هرکدام از این روشها، میتوانید آب برنجی با خواص درمانی بالا تهیه کنید و از آن بعنوان یک محصول طبیعی و سالم، برای مصارف مختلف استفاده نمایید.
سایت برنج فسفری
شما میتوانید از انواع برنج ایرانی عرضه شده در سایت برنج فسفری استفاده کنید. این سایت انواع برنجهای برتر ایرانی را در اختیار دارد. همچنین، برنج فسفری به دنبال ارائه برنجهای ارگانیک و بدون مواد شیمیایی بوده و از فروش برنجهای تقلبی و کیفیت پایین خودداری میکند. یکی از مزیتهای سایت برنج فسفری، توانایی ارسال سریع و امن سفارشات است. این مجموعه با سیستم پیک مجهز و همکاری با شرکتهای حمل و نقل معتبر، برنج مورد نظر شما را با نهایت سرعت به دستتان میرساند. همچنین، سایت برنج فسفری از سیستم پرداخت آنلاین استفاده میکند تا امکان خرید آسان و مطمئن را برای شما فراهم کند.
در نهایت:
اگر به دنبال خرید برنج با کیفیت با قیمت مناسب هستید، سایت برنج فسفری یک مقصد مناسب برای شماست. برای دسترسی به سایت برنج فسفری و مشاهده انواع برنجهای موجود و قیمتها، میتوانید به آدرس وبسایت آن مراجعه کنید. با یک کلیک ساده، در دنیایی از برنجهای با کیفیت فروشگاه برنج فسفری قدم بگذارید. با تنوع بینظیر برنجها، تضمین کیفیت، ارسال سریع و امن سفارشات و خدمات پشتیبانی حرفهای، این سایت به شما اطمینان میدهد که تجربه خریدی خوب را تجربه کنید.